• A to ciekawe Autor: ~kertz [46.204.85.*]

A to ciekawe, znalazłem taki wynik przetargu. Ktoś tu sobie dorabia po godzinach:

Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Szczecinie: Zakup testów na potrzeby diagnostyki koronawirusa SARS-CoV-2
    wartość ok 55 000 netto

Nazwa wykonawcy: NewLab Systems Sp. z o.o.
    Email wykonawcy:
    Adres pocztowy: Kobaltowa 6
    Kod pocztowy: 62-002
    Miejscowość: Złotniki/Suchy Las
    Kraj/woj.:
  • Re: A to ciekawe Autor: ~syn-korca [185.54.59.*]
    to spółka prezesa genxone, nieładnie
  • Re: A to ciekawe Autor: ~dominik [5.173.0.*]
    No proszę. Ładnie to wyłuskałeś. Ja widzę zamówienie u nich z X na mniejszą kwotę, stąd widać, że to kolejny raz. Czyli albo p. prezes robi prywatę i być może kosztem GX, albo mogło być tak, że wymogi przetargu spełniał tylko NL, którego poddostawcą został GX. Tak czy inaczej przez notowania (i to w momencie teoretycznie największego prosperity dla spółki), jakość komunikacji i przede wszystkim tę historię temat zaczyna nieładnie pachnieć. Nie dosyć że p. prezes mało mówi, to teraz powinien dodatkowo się jeszcze wytłumaczyć. Słabo.
  • Re: A to ciekawe Autor: ~nowicjusz [62.141.194.*]
    Dokładnie, to może zalatywać działaniem na szkodę spółki, której jest prezesem, a to już niedobrze...
  • Re: A to ciekawe Autor: ~Gol [5.173.112.*]
    Możesz podesłać gdzie to znalazłeś, bo nie umiem na to trafić
  • Re: A to ciekawe Autor: ~Juhas [46.204.22.*]
    Los bywa przewrotny, Kaszuba okazuje się być większym krętaczem od Wojciechowskiego, kto by się spodziewał
  • Re: A to ciekawe Autor: ~Zonk [31.61.182.*]
    To się nadaje na zgłoszenie do prokuratury
  • Re: A to ciekawe Autor: ~Umoczony [185.186.152.*]
    Napiszcie do nich. Oni chętnie odpowiadają na pytania.
  • Re: A to ciekawe Autor: ~Zonk [31.61.182.*]
    Do relacji inwestorskich na pewno
  • Re: A to ciekawe Autor: ~kertz [46.204.85.*]
    W sumie znalazłem zamówienia, wszystko z WSSE Szczecin ( wartość zł /data): 1) 56946,02/ 2021_12_13
    2) 69887 2021_12_13
    3) 66024 2021_12_13
    4) 26000 2021_10_28
    5) 49660 2021_03_25
    Przedmiot zamówienia testy albo sprzęt do diagnostyki covid. Mnie się to nie podoba, każdy niech oceni sam. W GX1 prezes ma 14,8% w NewLab 90% -imo to główny powód - gdyby to szeregowy pracownik robił takie interesy na boku pewnie długo by nie popracował. Możecie pisać do IR - odpiszą, że nie mają informacji i nie mogą komentować nieznanej spółki - standard GPW.
    O i trafił się hit z roku 2020: WSSE Gorzów Wielkopolski, 2020_10_27 Zakup sprzętu laboratoryjnego wraz z materiałami zużywalnymi 500 000 zł brutto. Pół bańki na drodze nie leży, żal się nie schylić. Disclaimer: Akcje GX1 miałem, nie mam, miałem mieć - teraz mam wątpliwości - aby było jasne z jakiej pozycji pisze.
  • Re: A to ciekawe Autor: ~Rusty [195.136.56.*]
    Dziwne, że dopiero teraz o tym wspominasz, bo pierwsze zamówienie pomiędzy NewLab a WSSE w Szczecinie zostało zrealizowane w dniu 29.12.2020. Wszystkie zamówienia dotyczą testów i sprzętu od Seegene, pierwsze słyszę że Genxone zajmuje się dystrybucją testów. Taka sytuacja byłaby negatywna, gdyby prezes np. takiej Biomaximy po cichu sprzedawał testy w swojej innej spółce - tutaj nie widzę związku.
    Z WSEE w Olsztynie również wielokrotnie wcześniej współpracowali (NewLab), ostatnia umowa została zrealizowana bodajże w styczniu 2021, później po wdrożeniu technologii sekwencjonowania Genxone przejęło wszystkie dostawy odczynników itd. Co więcej, widać że poprzez NewLab prezes wypracował sobie kontakty w stacjach sanitarnych - być może bez tego nie byłoby dalszej rozszerzonej współpracy z tą stacją. Kto wie, może ze Szczecinem również trwają jakieś rozmowy, sekwencjonowanie to nie tylko covid.
    To kolejny oprócz delistingu i innych teorii uderzających w dobre imię spółki sztucznie wykreowany temat, aby odebrać akcje za bezcen. Sentyment na rynkach jest słaby, więc to idealny moment aby zasiać kolejną niepewność. Słabe ręce już w większości skapitulowały, więc trzeba się bardziej wysilić.

Link do zamówienia z 29.12.20 o którym pisałem:
    https://bzp.uzp.gov.pl/ZP403/Preview/3ef91ccc-903b-4654-b754-51e32ab73977

Piszę, dopiero teraz bo dopiero teraz na to trafiłem szukajac informacji o nich. Mnie się to nie podoba, każdy może mieć swoje zdanie. Dla mnie przedmiot zamówień jest taki, że GX1 może spokojnie wystartować i wygrać takie przetargi. Dla mnie to konflikt interesów. Jeden widzi to inny co innego a patrzą na to samo. Gdy spadnie to kupuj a nie narzekaj, że ci spółkę dołują. Moim zdaniem akcjonariusze maja prawo wiedzieć.
  • Re: A to ciekawe Autor: ~w88 [89.64.86.*]
    A ktoś z wymądrzających się tutaj zna w ogóle biznes i dokumenty inwestorskie spółki Genxone?
    Przypominam że wszelkie oskarżenia na forum publicznym mogą być traktowane jako zniesławienie.

Z dokumentu dla inwestorów:

„Emitent oraz NLS prowadzą odmienne modele biznesowe: Emitent prowadzi działalność badawczo-naukową z wykorzystaniem technologii nanoporowej oraz działalność diagnostyczną opartą o technikę real-time PCR, podczas gdy NLS dystrybuuje sprzęt do molekularnych badań diagnostycznych w technologii PCR i real-time PCR.”

Włączcie własne mózgi w pierwszej kolejności.
    To weź leć na skargę na BIP, że publikuje wyniki przetargów. Przytoczyłem fakty jakie zamówienia wygrała i z jakimi podmiotami wygrała spółka prezesa. Te strachy i przypomnienia to sobie możesz wsadzić.
  • Re: A to ciekawe Autor: ~w88 [89.64.86.*]
    Ja nie mówię o tobie, przypominam tylko aby mocno uważać zanim kogokolwiek się o coś oskarży.
    A odpowiedni dokument z którego jest mój wycinek jest dostępny na stronie spółki.
    To jest przede wszystkim źródło.
    Bardzo dobrze, że przytaczasz dokument informacyjny (strona 13). Tajemnicy i spisku nie ma. Nie zwracałem uwagi wcześniej na to powiązanie dokumencie. Ale patrząc na te przetargi bardzo mi się nie podoba.
  • Re: A to ciekawe Autor: ~kertz [46.204.72.*]
    Nie mówicie, że nikt was nie ostrzegał.
[x]
GENXONE 0,40% 4,98 2025-11-10 09:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.