• Wypłacalność XTB Autor: ~Kryspin [78.11.142.*]
    Macie może jakiś problem z wypłatą środków z XTB? Ja złożyłem zlacenie wypłaty 29 grudnia i do dziś nie mam ich na swoim koncie. Próbowałem wyjaśnić sprawę 2 dni temu, to dowiedziałem się, że to jakiś problem z księgowaniem, bo był koniec roku.Dziś popisaliśmy trochę z panem z chatu i dowiedziałem się, że wszystko jest wyjaśnione w mailu do mnie sprzed tygodnia, gdzie powołując się na punkt 4.2 regulaminu... brzmiący: "Na Rachunku Inwestycyjnym rejestrujemy Transakcje na Instrumentach Finansowych oraz Twojeśrodki zdeponowanew XTB" poinformowano mnie o zablokowaniu możliwości szybkich wpłat na konto.

Okazało się, że wpłacać mogę, a jakże, nic nie jest zablokowane. Za to nie mogę nic z XTB wypłacić. Po zleceniu wypłaty suma znika z rachunku w XTB i nie pojawia się na koncie bankowym. Dowiedziałem się tylko, że nic dziś nie wyjaśnimy i mam czekać na jakiegoś maila w sprawie. Czy ktoś coś z tego rozumie? Ja głupieję, pozostaje chyba zgłosić kradzież na policję.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Parówytrollują [86.63.101.*]
    Jeśli chcesz, to wyślę twój wpis od razu na adres: relacje.inwestorskie@xtb.com
    Musisz tylko o to wyraźnie poprosić.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Marcel [83.142.141.*]
    Za te brednie jest paragraf i odsiadka radzę nie pisać takich bzdur...
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Kryspin [78.11.142.*]
    Wysyłajcie gdzie chcecie, z góry dziękuje za pomoc. Mam maile, screeny z chatu mogę każdemu zainteresowanemu podesłać.
    Ok.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Nemo75 [212.180.192.*]
    Odpowiedz na prośbę powyżej. Pomożemy Ci. Napisz tyko "TAK".

Przekraczacie czerwoną linię.

Szacunek za walkę.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~grx [77.65.160.*]
    Już całymi bandami te troliska na forum przychodzą. Chyba niedługo solidny odjazd. Nawet nie rzucają na lewo, choć jeszcze w okolicach 16 bym skubnął...
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Lex [104.244.75.*]
    To się doigrałeś sprawa zostanie zgłoszona do Prokuratury
    Art. 212. Kodeksu Karnego [Zniesławienie]
    § 1.
    Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
    podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

§ 2.
    Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
    podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
    Post zapisany zostanie dołączony do zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
    Człowieku, ty chyba zarzuciłeś chęć czytania ze zrozumieniem. Bardzo chętnie zainteresuję sprawą jak najszersze grono ludzi i instytucji. Powtarzam Po zleceniu wypłaty moje środki zniknęły z rachunku XTB i mimo, że minął tydzień, nie pojawiły się na rachunku bankowym. Pan na infolinii i korespondenci z Global Customer Support Department spuszczają mnie na bambus nie udzielając żadnych informacji.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Geo [149.156.22.*]
    Dnia 2022-01-05 o godz. 16:46 ~Kryspin napisał(a):
    > Człowieku, ty chyba zarzuciłeś chęć czytania ze zrozumieniem. Bardzo chętnie zainteresuję sprawą jak najszersze grono ludzi i instytucji. Powtarzam Po zleceniu wypłaty moje środki zniknęły z rachunku XTB i mimo, że minął tydzień, nie pojawiły się na rachunku bankowym. Pan na infolinii i korespondenci z Global Customer Support Department spuszczają mnie na bambus nie udzielając żadnych informacji.

to pisz od razu do KNF, prokuratury, itp. a nie baw się w tą swoja socjotechnikę podchodząca pod paragrafy
    jutro napiszesz z e z Twojego konta zniknęły majtki
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Boss [51.15.112.*]
    Jeszcze ci trollu powinni przedstawić zarzuty za oszustwo akcjonariuszy
    Art. 286. [Oszustwo]
    § 1.
    Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,
    podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~DDR [31.60.57.*]
    Tak XTB zagarnął Twoje pieniądze. Czy wiesz co mówisz? Weź się opanuj.
  • UWAGA TROL SPADKOWY KRYSPIAN !!!! Autor: ~Prezes [83.28.235.*]
    ~Ok
    2021-10-27 15:57
    IP 78.11.142.*. ~Anis 
    2021-06-18 11:30
    IP 78.11.142.*. ~nowicjusz
    2017-01-29 21:03
    IP 78.11.142.*. ~gik
    2021-02-26 10:43
    IP 78.11.142.*. ~ojć
    2021-03-01 14:43
    IP 78.11.142.*
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~makler [62.141.204.*]
    wyprdl kmiocie z tymi historiami z upy !
    Opanujecie się, to mi zniknęła kasa, nie wam. Piszę tutaj, bo chcę się podzielić doświadczeniem jako klienta. Nie obchodzą was takie relacje? Nie interesuje was, w co inwestujecie?
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Prezes [83.28.235.*]
    JESTEŚ JEDYNYM PAJACEM NA ŚWIECIE KTÓREMU ZNIKA KASA !!!! ZGŁOSIŁEŚ JUŻ ,, O MOŻLIWOŚCI POPEŁNIENIA PRZESTĘPSTWA ??? ~Ok
    IP 78.11.142.*. ~Anis 
    IP 78.11.142.*. ~gik
    IP 78.11.142.*. ~ojć
    IP 78.11.142.*
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Obolały [188.146.38.*]
    Nie interesują nas Twoje mętne wypociny, wypad, nie truj dupy trolu
    Nie zniknę, dopóki sprawa się nie wyjaśni. Będę informował na bieżąco o postępach.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~prezes [83.28.235.*]
    zgłosiłem ciebie do knf i działu prawnego spółki. !!!!!!!! ~Ok
    IP 78.11.142.*. ~Anis 
    IP 78.11.142.*. ~gik
    IP 78.11.142.*. ~ojć
    IP 78.11.142.*
    Dzięki
    Nie dziękuj, bo nie wierzę w to co piszesz, ale sprawdzam. Robię to w zupełnie innym celu, ale jeśli jednak piszesz prawdę, to też się odezwę. Osobiście liczę na to, że będziesz musiał sprawę wyjaśniać dokładniej i nie na forum.
    I ja mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni. Narazie wszelkie rozmowy z nimi to jakaś farsa. Poinformuję tu o finale.
    Ja też. Zobaczymy za jakiś czas.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Ramzes [51.79.205.*]
    Złamasie co jeszcze wymyślisz bezmózgi oszuście. Zgłaszać tego bandytę na relacje.inwestorskie@xtb.com Niech odpowie za działanie na szkodę XTB i akcjonariuszy. Tpy chj nic więcej. Tfu gnido
    No proszę, jednak mają serce, jednak łaskawie pochylili się nad losem biednego klienta odpisali, w końcu komuś coś kliknęło.
    "Informujemy, iż blokada wypłaty nie powinna zostać nałożona. Przepraszamy za opóźnienie w wypłacie. Wypłata wyjdzie z banku kolejnego dnia roboczego."
    Ciekawe, czy zadziałała magia forum, czy to, że zagroziłem, że znikające pieniądze zgłoszę na policję, a zgłoszenie roześlę po wszystkich możliwych mediach z nadzieją, że ktoś się zainteresuje.

Patrząc na sprawę może za bardzo się uniosłem, może powinienem przyjąć ton bardziej błagalny, bardziej się ukorzyć, przeprosić, że chciałem wypłacić swoje pieniądze. Uważam jednak, że mój wpis zdesperowanego leszcza może być cenną relacją dla inwestora czynnego lub potencjalnego. Na zaprezentowanym przykładzie widać, że Dom Maklerski to określenie chyba trochę na wyrost. Nie nazwałbym tego nawet kasynem. To jest tylko ładnie odmalowany stolik do gry w 3 karty stojący na bazarze gdzieś między babą z pietruszką a gościem z tureckimi swetrami. Kuglarz ma szybkie ręce, a dookoła stoją draby pilnujące, żeby nikt ewentualnie nie odszedł z gotówką. Możecie się cieszyć, że owszem, dymają, ale w Waszym interesie, dla Was, bo przecież macie z tego dolę. Możecie też się dziwić dlaczego tak wspaniała spółka jakoś na złość wciąż nie rośnie. Nie urośnie, jedni mogą tłumaczyć to karmą, inni klątwą, pechem. Co bystrzejsi dostrzegą, że poważny inwestor kupy nawet patykiem nie ruszy, a leszcze będą do końca swych dni czekali wystrzału na papierze... toaletowym.

• Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Bokser [51.79.165.*]
    Splaj z tego forum spółdzielcza szmato. C..j tu ludzi obchodzą twoje opowieści z mchu i paproci. Kolejny bezmózg.
    Powodzenia bystrzaku. Śpij dalej i śnij o wystrzale życia. Łatwiej chyba osiągniesz go pod kołdrą.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Jeż [213.134.177.*]
    Na plus 500 nie miałem takich akcji na etoro tez, wiec zapraszam jednak Polska firma to Polska...
    Oj przedwczesna była radość, która mnie ogarnęła całego, po odczytaniu wiadomości zapowiadającej zwrot moich pieniędzy. To nie tak, że całkiem znów oszukali... tym razem tylko częściowo... tak na 80%. Na 20% blokada została zniesiona. Dostałem przelew - jeden z dwóch... ten mniejszy. Ech figlarze, figlarze...
    Ja już wiem, że to ściema, dostałem odpowiedź. Pytanie, czy XTB będzie się pochylało nad takim gamoniem, ale o tym przekonasz się sam. Te swoje rzekome dokumenty lepiej zabezpiecz na wiele sposobów, mogą ci się przydać.
    Już za późno na takie gierki.
    Interesują.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Oświecony [89.64.43.*]
    Biada wam naganiacze i trolle wzrostowe! Bo lubicie chwalić się transparentnością spółki i cytować Słowa Prezesa, lecz nie rozumiecie ich sensu. Biada obłudnicy, gdyż przesyłacie między sobą info o czołowych miejscach xStation w rankingach, lecz w spotkaniu z pokrzywdzonym leszczem wyzywacie go od oszustów i straszycie prokuraturą. Czyż nie znacie słów świętego Omara z Dubaju?

Cokolwiek złego macie przeciwko spółce, idźcie na cały świat i głoście wszelkiemu stworzeniu! Kto bowiem jest zadowolony z naszej platformy - niech powie o tym dziesięciu. Kto zaś byłby niezadowolony - niech idzie i powie o tym stu znajomym. Zaprawdę, jest to dla nas jedyna droga do zmiany.

https://youtu.be/wenEowIbwv4?t=8601
    Sam bym tego lepiej nie ujął. Ciekawe, czy ktoś ze spółki czyta to forum. Może ktoś bystrzejszy niż ludzie z chata, ktoś, kto rozumie, że jak komuś znika kasa, to sprawę trzeba wyjaśnić, choćby to był leszczyk.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Zorozo [37.248.171.*]
    Dzieki za link. Sporo ciekawych rzeczy rzekł
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~lol [89.64.84.*]
    mam bardzo podobne doswiadczenia z xtb jesli chodzi o wyplaty! to jest niepowazna firma - jak uda mi sie odzyskac swoje pieniadze to kasuje tam konto - prosze na nich uwazac wszystko jest super na reklamach a potem padaka!
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Fryt [185.234.91.*]
    Mnie Omar płaci w biurze nie ma problemu
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~policjant [37.30.14.*]
    Lol, twój wpis przekazany do firmy w celu podjęcia kroków prawnych względem ciebie. Nie jesteś anonimowy w sieci.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~JasonV [77.65.107.*]
    Chyba trzeba powoli uświadamiać, że z konta demo nic nie wypłacą.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~adam [195.117.19.*]
    czemu kurs tak runął -4
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~TikTak [94.254.176.*]
    Wkrótce się dowiemy.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Inny [31.61.182.*]
    Witam. Udało się załatwić sprawę ?
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~BezMuzgu [34.252.228.*]
    Tak. Dziękuję, że pytasz po kilku miesiącach.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Dawid [94.254.167.*]
    Temat nadal aktualny, bo nieposzanowanie klienta nadal występuje. od godz. 8:52 dnia 24.09.2024 czekam na weryfikację i przelew nie może wyjść z XTB. Odpowiedź na czacie jest że nie mają określonego czasu przeznaczonego na weryfikację, nie mogą skontaktować ze mną weryfikatora, żeby wskazał co jest przyczyną, że nadal jestem weryfikowany. Tłumaczę, że mam zobowiązania i oczekuję konkretnej odpowiedzi, to kolejny raz dostaję odpowiedź że "napiszę do działu weryfikacyjnego z prośbą o przyspieszenie".
    Na maile XTB nie odpowiada ani z supportu ani z relacje....@. Połączenie z konsultantem przez telefon kończy się tym samym co na czacie.
    Mowa o przelewie/wypłacie z XTB na moje konto bankowe w PLN, co niby miałoby być wypuszczone w 3 godziny wg zapewnień w FAQ.

Ma ktoś pomysł jak skontaktować się bezpośrednio z człowiekiem, a nie być odsyłanym od działu do działu i otrzymywać lakoniczne informacje z omijaniem odpowiedzi na zadane przeze mnie pytania?
    Co stoi na przeszkodzie, żeby skontaktował się ze mną dział weryfikujący dokumenty i sprecyzował czas weryfikacji oraz przyczynę długiego czasu oczekiwania? Pesel i kwota jest do porównania na przesłanych przeze mnie dokumentach, więc nie jest to zbyt skomplikowany dokument.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~locker [185.221.81.*]
    Pierwsze co zrobiłem po złożeniu konta, to zweryfikowałem możliwość wypłat (co wiązało się z weryfikacją konta bankowego).
    Czy Ty masz problem z wypłatą, czy weryfikacją? Weryfikację robi się raz, wypłaca się wiele razy. Weryfikacja wypłaty trwa 3h. Weryfikacja jednorazowa konta może trwać do kilku dniu (tak było u mnie).
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Dawid [5.173.166.*]
    Dokonywałem wypłat mniejszych, do 100tys. zł. Teraz chciałem wypłacić ponad 400 tys. zł i nie chcą mi wypłacić. Status wypłaty "w trakcie weryfikacji". Weryfikację konta miałem już kilka miesięcy temu. Do tego jak wyżej napisałem, nie mogę uzyskać odpowiedzi kiedy zweryfikują i czego im braluje oraz nie chcą pozwolić mi porozmawiać z działem weryfikacji. Źródło pochodzenia środków: sprzedaż nieruchomości. Miałem przesłać 2 strony aktu notarialnego, co uczyniłem. Nie dość, że sprawdzenie Peselu i kwoty sprzedaży nieruchomości przewyższającej znacznie wysokość przelewu trwa tyle czasu, to dodatkowo olewają pytanie o maksymalny czas trwania takiej weryfikacji, odpowiedzi na pytanie co się dzieje, że tyle trwa oraz unikają możliwości rozmowy bezpośredniej.
  • Re: Wypłacalność XTB Autor: ~Malcolm [109.173.146.*]
    KAS cię zablokował. 72h blokada środków Pracownicy nie mogą cię informować o takiej blokadzie
[x]
XTB 0,89% 95,70 2026-04-02 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.