• Esotiq chce być bardziej męski i luksusowy ... Autor: trzyd [77.114.106.*]
    Polecam artykuł: Esotiq chce być bardziej męski i luksusowy (tylko dla subskrybentów)
    https://www.pb.pl/esotiq-chce-byc-bardziej-meski-i-luksusowy-1137240

W skrócie - W 2022r dalszy bardziej dynamiczny rozwój e-commerce w Polsce i bardziej nawet dynamiczny za granicą.
    Postawienie na szybki rozwój odnogi ekskluzywnej bielizny męskiej w obrębie EAH (czyli Henderson) oraz zwiększenie ilości produktów premium w obrębie Esotiq czyli bielizny dla Pań.

Rozwój, rozwój, rozwój ...

Przypominam, że zarabianie na akcjach to gra długoterminowa. Czyli teraz czas na ewentualne dokupowanie w dobrej cenie. Jeżeli sami sprzedają za 55-56zł to nie ma sensu podbijać ceny do np 61zł, bo chwile później ktoś i tak sprzeda PKC - 1000 akcji po 56zł i zwala kurs. Nie ma co z tym walczyć. Jak się skończą "słabe ręce" kurs i tak wróci na swój poziom.
    Pokazywałem już, że popyt jest, ale po co kupować na siłę po 61-63zł, jak wiele osób na siłę, chce sprzedać po 55-56zł. Walczyć z tym nie ma co - tylko jakby co ewentualnie dokupić.

Każdy sam wybiera po jakiej cenie sprzedaje i to zrozumiałe. Ja tylko wskazuje, że jest obecnie duża ilość chcących sprzedawać coraz taniej, a to nie wpływa na wzrost kursu. Po tak dynamicznych wzrostach - dość dużo ludzi realizuje zyski i to zrozumiałe. Dopóki trwa ten trend nie ma co liczyć na wzrosty, ale z drugiej strony, Ci którzy chcą taniej kupić na długi termin mają obecnie okazję. Osobiście powiem, że ja tam nie cierpię z tego powodu :)
  • Re: Esotiq chce być bardziej męski i luksusowy ... Autor: ~Chorąży [85.221.184.*]
    A nie wygląda. Nie pij tyle.
  • Re: Esotiq chce być bardziej męski i luksusowy ... Autor: ~EAH [46.169.101.*]
    Faktycznie facet gadasz jak pijany. Wzrosnie w ciagu 2 tygodni do 80zł albo trzeba to wywalic. Nie chce za miesiac byc zmuszony spzredac po 40 lub nawet 30 zl. Za duzo ludzi chce sprzedać
  • Re: Esotiq chce być bardziej męski i luksusowy ... Autor: ~z_Venus [91.227.156.*]
    Faktycznie, kurs znajduje się w okolicach wsparcia. Oprócz tego cena akcji wcale nie jest przesadzona, bo spółka osiągając w tym roku wynik powyżej 20 mln przy kapitalizacji 131 mln, to biznes zwraca się w ciągu 6,5 roku czyli normalnie . To moja ocena, a jak będzie zobaczymy.
    Trzyd po prostu sugeruje trend boczny dla ewentualnej zmiany akcjonariatu.

• Re: Esotiq chce być bardziej męski i luksusowy ... Autor: ~EAH [46.169.172.*]
    Nie interesuje mnie ten pajac i inne mądrale.
    Trzeba stad spadac zanim spadniemy do 30zł. Wszystko dziś rosło, a to spadało bez zadnego popytu. Tu tylko naganiaja na wzrosty. To rosło tylko bo społka skupuje bez tego spadnie o 40-50%
  • Re: Esotiq chce być bardziej męski i luksusowy ... Autor: ~Kto_ktoś [46.169.30.*]
    Ten gniot najlepsze czasy ma za sobą. Od 2 miesiecy tylko na kroplówce skupu akcji się trzyma. Ja wywalam swoj pakiet już od 65zl. Obym zdarzył z całoscia przed tym jak spadnie na 40
  • Re: Esotiq chce być bardziej męski i luksusowy ... Autor: ~z_Venus [91.227.156.*]
    No to zobaczymy co będzie się działo, bo nagonka na spadki widzę jest ( Baton 11k na sprzedaży i sporo łapek ) ale czy skuteczna? :)
  • Re: Esotiq chce być bardziej męski i luksusowy ... Autor: ~Kto_ktoś [5.60.141.*]
    dziewczyno nie masz podstawowej wiedzy o rynku. Jezeli cos nie ma sily aby rosnac to bedzie spadac.
    Naganiasz zeby kupowac akcje lub trzymac, ale kto odda kase jak spadnie na 30zł?
    Kto-ktosiu nie bądź śmieszny, wpadasz na nasz wątek i chwalisz się swoją jakże "merytoryczną" wiedzą o spółce, dla mnie wyrażającą tylko swoje chciejstwo, że jak urosło to musi spaść, :)). Ten wysyp czerwonych łapek to też Ty ?
    A gdybyś czytał forum, to wiedziałbyś ,że to ja wysnułam teorię ,że kurs podtrzymywany jest poprzez skup akcji, choć po analizie osiągnięć spółki nie jestem tego pewna. Sprzedałeś lub w ogóle nie masz akcji to nie naganiaj na spadki. No chyba ,że Stany dadzą do pieca.

Gratuluję podstawowej wiedzy giełdowej ! :)))

• Re: Esotiq chce być bardziej męski i luksusowy ... Autor: ~Kto_ktoś [46.76.37.*]
    Raz jestes pewna raz niepewna, a popytu brak. Za jakiś czas ludzie będą sie w czolo pukac ze nie sprzedali na górce.
    Obstawiam spadki do 40zl choc nie wykluczam 30
[x]
ESOTIQ -0,26% 38,20 2025-10-02 16:47:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.