• Moja obserwacja. Autor: ~ZarządWon [193.200.123.*]
    Wg mnie kurs jeszcze chwilę będzie podtrzymany na tym poziomie, aby operacja nie wyglądała na ewidentne podbicie kursu pod transakcje pakietowe i nagły zjazd. To jest moje zdanie. Jak będzie, zobaczymy.
  • Re: Moja obserwacja. Autor: ~Olo [89.66.123.*]
    Tak, tylko jakoś podaży nie ma na tym poziomie.
  • Re: Moja obserwacja. Autor: ~ZarządWon [193.200.123.*]
    Tu nigdy nie było prawdziwej podaży. Kursem bujali jak chcieli.
  • Re: Moja obserwacja. Autor: ~Ivan [185.192.70.*]
    A ja to nie wiem czy Ty nie manipulujesz? Treści masz bardzo negatywne. No ale załóżmy ze coś jest nie tak, ktoś Cie oszukał itd. Tylko w głowę zachodzę o co chodzi?
    Jakbym się miał czegoś czepiać to ze daliśmy się oszukać Tym co sprzedali. Jeśli się potwierdzi ze to Value FIZ + jakiś prywaciarz to oni jedyni skorzystali (wykorzystali) wyższy kurs.
    Na moje oko skoro teraz można oddać w okolicach 4 zł to chyba każdy czeka na ujawnienie kupujących.
    Jak to Spółka to pewnie wezwie do sprzedaży.
    W każdym razie po tej cenie, na ten moment to ja nie widzę interesu na sprzedaż. Raczej w druga stronę, skoro ktoś skupił 20% firmy po 5,4.
    Z wezwaniami zwykle tak jest ze pierwsze jest najtańsze.
    A inna sprawa jest taka ze jak naganiasz na spadki to czy czasem nie chcesz podebrać po taniości cwaniaczku?
    Oj nieładnie
    Sherlock?
  • Re: Moja obserwacja. Autor: ~Jacek [165.225.17.*]
    Jeśli uważasz, że tu nie było żadnej prawdziwej podaży, to zgłoś do KNF manipulację kursem, tak samo, jak dzisiejsze rzekome "podtrzymywanie, by udawać, że podbitka nie była tylko pod sprzedaż pakietówki".

Skoro według ciebie ma zlecieć niżej, to dlaczego nie sprzedałeś akcji nawet dziś? Wystawiłbyś 20k po 3.80 o 14:59 i zeszłoby wszystko. Niezależnie od tego, ile łącznie nazbierałeś akcji, miałbyś już za sobą redukcję części pakietu.

Nawet sprzedaż akcji w transakcji pakietowej dużo powyżej ceny rynkowej nie ma być według ciebie czynnikiem prowzrostowym, tylko prospadkowym. Czy ty nie grasz w jednej drużynie ze Szmagalskimi?
  • Re: Moja obserwacja. Autor: ~lez [84.17.55.*]
    Szmagalscy najprawdopodobniej nie kupili tych akcji ... gdyby kupili musieliby wcześniej ogłosić wezwanie, bo przekroczyliby 66% ... bez wezwania utraciliby możliwość wykonywania prawa głosu ze wszystkich posiadanych akcji ... możliwe, ale bardzo mało prawdopodobne ... kupił najprawdopodobniej ktoś trzeci, pewnie ten sam co zbiera akcje od jakiegoś czasu ... tylko po co, ktoś kupuje ponad 20% akcji tej spółki? coś się chyba szykuje ...
    Dokładnie
  • Re: Moja obserwacja. Autor: ~Chazar [89.64.86.*]
    Mamy początek zmian.

https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,498449
    Przypomnienie dossier p. Szymańskiego.

Karol Szymański – Członek Rady Nadzorczej Wykształcenie: wyższe prawnicze zdobyte na Wydziale Prawa Uniwersytetu Warszawskiego Praktyka Zawodowa: RKKW – KWAŚNICKI, WRÓBEL & PARTNERZY – RADCOWIE PRAWNI I ADWOKACI SPÓŁKA PARTNERSKA Z SIEDZIBĄ W WARSZAWIE Członek Zarządu Z RKKW współpracuje nieprzerwanie od 2010 roku. Od 2020 roku pełni funkcję Członka Zarządu RKKW. 2010 – obecnie RKKW – BUSINESS ADVISORY SP. Z O. O. Z SIEDZIBĄ W WARSZAWIE Wiceprezes Zarządu 2014 – obecnie FUNDACJA NOVA ARS POLONIAE Z SIEDZIBĄ W WARSZAWIE Prezes Zarządu Fundacji Celem Fundacji jest promocja polskiej sztuki współczesnej i rodzimych artystów specjalizujących się w dziedzinach malarstwa, rzeźby, fotografii oraz sztuk audiowizualnych w Polsce i poza jej granicami. 2020 – obecnie FUNDACJA JESTEŚMY RAZEM. POMAGAMY! Z SIEDZIBĄ W WARSZAWIE Członek Rady Fundacji Fundacja Jesteśmy Razem. Pomagamy! Powstała w celu wspierania szpitali, placówek i personelu medycznego, bezpośrednio zaangażowanych w zwalczanie i przeciwdziałanie rozprzestrzeniania się wirusa SARS-cov-2. Powstanie Fundacji jest naturalną konsekwencją działań realizowanych w ramach Akcji Jesteśmy Razem. Pomagamy! To odpowiedź na coraz trudniejszą sytuację w kraju i pojawiające się w związku z tym nowe wyzwania, którym musimy sprostać. 2020 – obecnie NORTH COAST S.A. Z SIEDZIBĄ W WARSZAWIE Wiceprzewodniczący Rady Nadzorczej North Coast S.A. należy do międzynarodowej Grupy Lactalis - światowego lidera w produkcji wyrobów mleczarskich z obrotem w wysokości 18,5 mld EUR rocznie. 2018 – obecnie KREDYT INKASO S.A. Z SIEDZIBĄ W WARSZAWIE Członek Rady Nadzorczej delegowany do stałego indywidualnego wykonywania czynności nadzorczych Członek Komitetu Audytu Kredyt Inkaso S.A. to spółka portfelowa międzynarodowego funduszu private equity Waterland Private Equity Investments. 2016 – obecnie DRUTEX OKNA S.A. Z SIEDZIBĄ W BYTOWIE Członek Rady Nadzorczej 2019 – 2021 PROMEDICA CARE SP. Z O.O. Z SIEDZIBĄ W WARSZAWIE Członek Zarządu (interim manager) Promedica Care sp. Z o.o. To podmiot dominujący międzynarodowej grupy kapitałowej z branży zarządzania zasobami ludzkimi o rocznych przychodach w wysokości ok. 0,5 mld zł. Promedica Care sp. z o.o. To spółka portfelowa forevest Capital Partners. 2018 / 2019 EMPERIA HOLDING S.A. Z SIEDZIBĄ W WARSZAWIE Członek Rady Nadzorczej Przewodniczący Komitetu Audytu Emperia Holding S.A. jest częścią Maxima Grupė – największego litewskiego detalisty spożywczego, posiadającego ponad tysiąc sklepów w krajach bałtyckich, Polsce i Bułgarii. Maxima Grupė zatrudnia około 40.000 pracowników we wszystkich 5 krajach. 2018 BALTIC BRIDGE S.A. Z SIEDZIBĄ W WARSZAWIE Wiceprzewodniczący, później Przewodniczący Rady Nadzorczej 2012 – 2016 Członek Komitetu Audytu 2013 – 2016 KROŚNIEŃSKIE HUTY SZKŁA „KROSNO” S.A. W UPADŁOŚCI LIKWIDACYJNEJ Z SIEDZIBĄ W KROŚNIE Wiceprzewodniczący Rady Nadzorczej Czerwiec 2012
  • Re: Moja obserwacja. Autor: ~igi [31.0.50.*]
    on był z ramienia porozumienia?
    Dnia 2021-12-17 o godz. 10:07 ~igi napisał(a):
    > on był z ramienia porozumienia?

Odpowiedź znajdziesz w głosowaniu w dn. 18.03.2021:

Uchwała nr 1
    Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Triton Development S.A. z dnia 18.03.2021 roku
    Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Triton Development Spółka Akcyjna dokonuje wyboru Karola Szymańskiego na Przewodniczącego Zgromadzenia.

W głosowaniu oddano 8.879.731 _osiem milionów osiemset siedemdziesiąt dziewięć tysięcy siedemset trzydzieści jeden_ ważnych głosów z 4.554.943 _czterech milionów pięciuset pięćdziesięciu czterech tysięcy dziewięciuset czterdziestu trzech_ akcji reprezentujących 71,57 % kapitału zakładowego, to jest oddano 1.301.867 _jeden milion trzysta jeden tysięcy osiemset sześćdziesiąt siedem_ głosów "za", oddano 7.577.864 _siedem milionów pięćset siedemdziesiąt siedem tysięcy osiemset sześćdziesiąt cztery_ głosów "przeciw", przy braku głosów "wstrzymujących się", to jest "za" głosowało 14,66 % oddanych głosów.
    7.577.864 głosów należy do Szmagalskich i wdowy po Dzienio.

... i kontynuacji głosowania w dn 15.04.2021:

§ 1
    Na podstawie art. 385 § 3 Kodeksu spółek handlowych _dalej: "KSH"_ następujący akcjonariusze spółki pod firmą Triton Development S.A. z siedzibą w Warszawie _dalej: "Spółka"_:

1_ Value FIZ subfundusz 1,
    2_ Cezary Gregorczuk,

uprawnieni łącznie do 1.287.118 akcji Spółki stanowiących 20,22 % kapitału zakładowego Spółki dających prawo do 1.287.118 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki stanowiących 11,85 % ogólnej liczby głosów _dalej: "Uprawnieni Akcjonariusze"_, niniejszym dokonują wyboru Pana Karola Macieja Szymańskiego jako członka Rady Nadzorczej Spółki X kadencji.

§ 2
    Na podstawie art. 390 § 2 KSH Uprawnieni Akcjonariusze niniejszym delegują Pana Karola Szymańskiego do stałego indywidualnego wykonywania czynności nadzorczych.
    Czyli wszystko jasne.
    Ten facet to wyjątkowa gnida i sprzedawczyk. A firemka prawnicza, w której pracuje specjalizuje się w takich brudnych transakcjach.
    Kolejny raz dałem się nabrać na pseudo dobre intencje porozumienia akcjonariuszy razem z Value FIZ, które wszędzie dziala tak samo. Kupuje jakoś po taniości, później wrzuca tam patoprawnikow, zeby niby reprezentowali interes mniejszościowych, ci rozkręcają awanturę a value po cichu dogaduje się z tymi co ich zaatakowali i wychodzi realizując zysk. Mniejszościowi zostają.
    Zostaje niesmak i spalone relacje inwestorskie tych w sumie Bogu ducha winnych firm.
    Pozostaje pytanie kto to kupił, po co i czy będzie wezwanie?
    Dnia 2021-12-17 o godz. 10:40 ~Ivan napisał(a):
    > Czyli wszystko jasne.
    > > Ten facet to wyjątkowa gnida i sprzedawczyk. A firemka prawnicza, w której pracuje specjalizuje się w takich brudnych transakcjach.
    > > Kolejny raz dałem się nabrać na pseudo dobre intencje porozumienia akcjonariuszy razem z Value FIZ, które wszędzie dziala tak samo. Kupuje jakoś po taniości, później wrzuca tam patoprawnikow, zeby niby reprezentowali interes mniejszościowych, ci rozkręcają awanturę a value po cichu dogaduje się z tymi co ich zaatakowali i wychodzi realizując zysk. Mniejszościowi zostają.
    > > Zostaje niesmak i spalone relacje inwestorskie tych w sumie Bogu ducha winnych firm.
    > > Pozostaje pytanie kto to kupił, po co i czy będzie wezwanie?

Value wie, że jedynym batem na prawnika jest inny prawnik, dlatego Szmagalscy nie przyzwyczajeni do tego jak ktoś patrzy im na ręce zdecydowali się na odkup i będą musieli zgodnie z prawem ogłosić wezwanie, cena 5.44 zł wbrew temu co sądzą niektórzy nie jest zbyt wygórowana, bo stanowi ułamek wartości godziwej. W związku z tym, że porozumienie się rozwiązało i naturalna jest w takiej sytuacji rezygnacja desygnowanego członka rady nadzorczej, Szmagalscy wiedzą o tym, że nie będą mieli problemu z przegłosowaniem delistingu, bo cena prawdopodobnie zadowoli większość drobnych. To oczywiście są moje dywagacje, proszę się nimi nie kierować przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych.
    Value wie, że jedynym batem na prawnika jest inny prawnik, dlatego Szmagalscy nie przyzwyczajeni do tego jak ktoś patrzy im na ręce zdecydowali się na odkup i będą musieli zgodnie z prawem ogłosić wezwanie, cena 5.44 zł wbrew temu co sądzą niektórzy nie jest zbyt wygórowana,

Jednego nie rozumiem. Jeżeli miałoby dojść do wezwania po co ta transakcja pakietowa? Mogli od razu ogłosić wezwanie.
  • Re: Moja obserwacja. Autor: ~tewy [84.10.216.*]
    A co ty zrobiłeś , żeby twoja inwestycja w Tritona urosła ? Na ilu walnych byłeś ? Ile pytań zadałeś na tych walnych ? Jakie inne inicjatywy podjąłeś ?
    Inni maja zadbać o twój biznes :):):) co za naiwność !
    Tamci kupili akcje , najęli prawników i osiągnęli cel .
    Dzięki ich działaniom możesz dzisiaj sprzedać swoje akcje po 3,9 , cena dawno nie widziana na tym papierze!

A ty co zrobiłeś malkontencie ?
    Dnia 2021-12-17 o godz. 09:37 ~Chazar napisał(a):
    > Mamy początek zmian.
    >
    > https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,498449

To są zmiany? To jest kończenie transakcji ponad naszymi głowami czyli realizacja umowy między kupującym a sprzedającym.
    Dnia 2021-12-17 o godz. 10:58 ~ZarządWon napisał(a):
    > Dnia 2021-12-17 o godz. 09:37 ~Chazar napisał(a):
    > > Mamy początek zmian.
    > >
    > > https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,498449
    >
    > To są zmiany? To jest kończenie transakcji ponad naszymi głowami czyli realizacja umowy między kupującym a sprzedającym.

Ty naprawdę masz depresję, sprawdź w laboratorium poziom metabolitu 25(OH)D i daj znać.
  • Re: Moja obserwacja. Autor: ~jola [84.17.55.*]
    akcji nie kupili raczej szmagalscy, ponieważ przy przekraczaniu 66% wezwanie trzeba ogłosić przed a nie po przekroczeniu, jak kupisz i przekroczysz bez wezwania to tracisz prawo głosu ze wszystkich posiadanych akcji ... więc albo do tego doszło i będzie zamieszanie, co jest bardzo mało prawdopodobne ... albo kupił ktoś inny, może pośrednik, i będzie ciąg dalszy - na to wskazywałyby utrzymujące się zlecenia kupna ...
    Dnia 2021-12-17 o godz. 11:14 ~jola napisał(a):
    > akcji nie kupili raczej szmagalscy, ponieważ przy przekraczaniu 66% wezwanie trzeba ogłosić przed a nie po przekroczeniu, jak kupisz i przekroczysz bez wezwania to tracisz prawo głosu ze wszystkich posiadanych akcji ... więc albo do tego doszło i będzie zamieszanie, co jest bardzo mało prawdopodobne ... albo kupił ktoś inny, może pośrednik, i będzie ciąg dalszy - na to wskazywałyby utrzymujące się zlecenia kupna ...

No niekoniecznie, art.74 ust.2 mówi:
    W przypadku gdy przekroczenie progu, o którym mowa w ust. 1 (66% przyp. Chazar), nastąpiło w wyniku pośredniego nabycia akcji, objęcia akcji nowej emisji, nabycia akcji w wyniku oferty publicznej lub w ramach wnoszenia ich do spółki jako wkładu niepieniężnego, połączenia lub podziału spółki, w wyniku zmiany statutu spółki, wygaśnięcia uprzywilejowania akcji lub zajścia innego niż czynność prawna zdarzenia prawnego, akcjonariusz lub podmiot, który pośrednio nabył akcje, jest obowiązany, w terminie trzech miesięcy od przekroczenia 66 % ogólnej liczby głosów, do ogłoszenia wezwania do zapisywania się na sprzedaż lub zamianę wszystkich pozostałych akcji tej spółki, chyba że w tym terminie udział akcjonariusza lub podmiotu, który pośrednio nabył akcje, w ogólnej liczbie głosów ulegnie zmniejszeniu do nie więcej niż 66 % ogólnej liczby głosów, odpowiednio w wyniku podwyższenia kapitału zakładowego, zmiany statutu spółki lub wygaśnięcia uprzywilejowania jego akcji.
    to jest pośrednie nabycie, ja miałem na myśli nabycie bezpośrednie ...
    tak, czy owak niedługo się dowiemy i może to coś wyjaśni ...
    jeżeli nastąpiło nabycie pośrednie to w terminie 3 miesięcy powinno być wezwanie ...
  • Re: Moja obserwacja. Autor: ~wojt [83.8.48.*]
    ciekawe czy pod wezwanie pojawi sie tu spekuła?
  • Re: Moja obserwacja. Autor: ~Piotr [31.61.244.*]
    Jakie wezwanie.Pakietówka poszła dla wybranych.Przecież oni od lat przejadają zyski a drobni zostają z ochłapami.
    Dnia 2021-12-17 o godz. 23:42 ~Piotr napisał(a):
    > Jakie wezwanie.Pakietówka poszła dla wybranych.Przecież oni od lat przejadają zyski a drobni zostają z ochłapami.

Mam dokładnie takie same zdanie. Podstawili słupy do których poszły akcje i mają kłopot z porozumieniem z głowy.
  • Re: Moja obserwacja. Autor: ~Chazar [89.64.84.*]
    Już wkrótce będzie stuprocentowa pewność jaki scenariusz będzie się rozgrywał.

Na dokonanie zawiadomienia ustawa o ofercie przewiduje termin 4 dni roboczych od dnia, w którym nabywca akcji dowiedział się o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów lub przy zachowaniu należytej staranności mógł się o niej dowiedzieć, a w przypadku zmiany wynikającej z nabycia lub zbycia akcji spółki publicznej w transakcji zawartej na rynku regulowanym lub w alternatywnym systemie obrotu – termin 6 dni sesyjnych od dnia zawarcia transakcji. W przypadku porozumień ustawa o ofercie przewiduje ponadto dodatkowe ułatwienie polegające na możliwości wykonania zawiadomienia przez jedną wybraną stronę porozumienia.

P.S.
    ZarządWon zmierzyłeś poziom metabolitu 25(OH)D?
    Chazar, twoje osobiste wycieczki są żałosne i słabe. Myślałem że jesteś mądrzejszy.
  • Re: Moja obserwacja. Autor: ~Chazar [89.64.84.*]
    Dnia 2021-12-20 o godz. 10:25 ~ZarządWon napisał(a):
    > Chazar, twoje osobiste wycieczki są żałosne i słabe. Myślałem że jesteś mądrzejszy.

Co jest wg Ciebie żałosnego w zmierzeniu poziomu metabolitu 25(OH)D? Ponad 90 % chorych na nowotwory ma zazwyczaj poziom poniżej 10 ng/ml, a depresja dotyka osoby, które maja poziom nie wyższy niż 20. Czekam na merytoryczną odpowiedź w stylu "Dorosły", a nie "Dziecko"
    Dziecko
    Ten stan ego to zestaw zachowań, który niesiemy jak zapisaną taśmę z czasów naszego dzieciństwa. Dziecko jest przede wszystkim nośnikiem naszych emocji. Negatywny aspekt Dziecka (Zbuntowane i Uległe) nie potrafi godzić się z obiektywnymi ograniczeniami, wykazuje brak zdecydowania i negatywny stosunek do innych ludzi.
    https://farm1.static.flickr.com/10/15709083_b4541fed07_m.jpg
    Obecność Spontanicznego Dziecka jest konieczna, by działać twórczo.
    Dziecko Zbuntowane – nie chce, nie lubi, nie będzie tego robić, a już na pewno nie będzie słuchać innych. To jest ta część nas, która lubi się obrażać, dąsać i mieć humory. Tupie nogą, odwraca się i robi upartą minę.
    Dziecko Uległe – gdy słyszy krytykę, patrzy w podłogę i nic nie mówi, odczuwając wstyd lub gniew. Skarcone, posłusznie wykonuje polecenie.
    Dziecko Spontaniczne – chce się bawić, jest autentyczne, radosne, twórcze i ciekawe świata. Nie boi się pytać, potrafi w swobodny sposób wyrażać swoje uczucia (tak pozytywne jak i negatywne) i pragnienia.

I jeszcze mała anegdota (można ja odnieść do ciągłego utyskiwania, malkontenctwa):
    Jeśli jedna osoba mówi ci, że jesteś osłem to ją zignoruj, jeśli dwie osoby mówią ci, ze jesteś osłem to je zignoruj. jednak jeśli pięć osób mówi ci, że jesteś osłem to idź i kup sobie siodło...
    Dnia 2021-12-16 o godz. 13:55 ~ZarządWon napisał(a):
    > Wg mnie kurs jeszcze chwilę będzie podtrzymany na tym poziomie, aby operacja nie wyglądała na ewidentne podbicie kursu pod transakcje pakietowe i nagły zjazd. To jest moje zdanie. Jak będzie, zobaczymy.

Spełni się przewidywanie?
  • Re: Moja obserwacja. Autor: ~dassa [84.17.55.*]
    może ... pożyjemy, zobaczymy ...
[x]
TRITON 15,60% 3,26 2025-09-17 15:02:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.