• Timing Autor: bialoczerwony1972 [31.0.44.*]
    Prawda Wowa? Widzisz, to że kupiłeś coś co wzrosło do 90zł nie oznacza, że masz zarobek na tej inwestycji. Do momentu sprzedaży to tylko wirtualne zapisy... Ludzi którzy kupowali po 70-80-90 zł mi nawet nie żal, bo to mięso armatnie i tacy rownież są potrzebni na giełdzie. Szkoda tych co nie mieli odwagi się skeszować w okolicach 80 dyszek bo chciwość była mocniejsza niż rozsądek.
  • Re: Timing Autor: ~Tomek [5.173.250.*]
    Po co w ogole takie wpisy na forum?
    Nie znasz powodow kupna ani okresu inwestycji a juz wnioski wysuwasz.
  • Re: Timing Autor: ~asdf [37.120.211.*]
    Dnia 2021-12-14 o godz. 15:42 bialoczerwony1972 napisał(a):
    > Szkoda tych co nie mieli odwagi się skeszować w okolicach 80 dyszek bo chciwość była mocniejsza niż rozsądek.

Kiedyś nawet słyszałem w barze mlecznym o takim, co kupił po 1 zł, sprzedał po 7 zł i wszyscy mu wielce gratulowali.
    Tymczasem lata minęły i wygrał ten, kto po 7 NIE sprzedał.
  • Re: Timing Autor: ~wowa [31.0.32.*]
    Fakt.Nie sprzedałem po 80 ale po 30 też.Nadal wierzę w potencjał tej spółki i perspektywy rozwoju.Spokojnie,nie ciesz się B-cz
  • Re: Timing Autor: ~Cbr [88.156.137.*]
    Ja też jestem nadal na pokładzie, nawet dobrałem dzisiaj pare akcji. Może narysuje nam się ładny oRGR. Wracając do tematu myślę, że takiej lekcji jak teraz odnośnie premiery jeszcze nie otrzymali i więcej takich błędów nie popełnią. Dobrze, że uda się poprawić błędy przed wejściem na Questa. Dodatkowo zaraz DW multiplayer rozbuja towarzystwo. Niestety niektórzy reagują tylko na kolory zamiast samodzielnie myślec. Myliłem się w krótkim terminie, ale myślę, że pierwszy kwartał przyszłego roku będzie dla Carbona powtórka z 2020. Spółka zarabia i kolejny rok szykuje się rekordowy. Jest po prostu tania. Jeden kupuje, drugi sprzedaje, cała giełda.
    Mam nadzieję że został tu już tylko twardy akcjonariat a spółka zacznie nam dawać powody do satysfakcji.
  • Re: Timing Autor: ~gruby_january [31.61.246.*]
    Do Świąt przebije 20 zyla
  • Re: Timing Autor: ~Bob [213.134.186.*]
    Tu jest tylko 612 tyś akcji w wolnym obiegu. Czas wymiany akcjonariatu kiedyś się skończy. To "oczyszczenie" wyjdzie nam na dobre, a siła wybicia może być znacząca. Wejście na główny parkiet może przyciągnąć akcjonariat bardziej dojrzały.
  • Re: Timing Autor: ~Akcjonariusz [178.36.114.*]
    Człowieku o jakim Ty piszesz dojrzałym akcjonariacie, a jaki masz dojrzaly zarząd to bardzo młodzi ludzie którzy myśleli że świat podbija, rynek zweryfikował wszystko brak doświadczenia wychodzi z każdej strony, kiełbasa wyborcza z terminami, brak komunikacji... Może jak dorosną i zobaczą ze to nie zabawa w piaskownicy to coś z tego będzie póki co padaka... Trzeba czekać...
    Masz rację, trzeba czekać. To są młodzi ludzie, a my inwestując nasze pieniądze w tę firmę wzięliśmy na siebie bardzo duże ryzyko. Czas pokaże czy to ryzyko się opłaci.
  • Re: Timing Autor: ~Takaprawda [5.173.64.*]
    Jakie wejście na główny? Nie ma kapitalizacji. Można zapomnieć.
  • Re: Timing Autor: ~Crb [31.60.120.*]
    Srednio z okresu jeszcze pilka w grze. Poza tym dokumwntacja jest w toku wiec rownie dobrze za dwa miesiace moze byc 55 mln cap
  • Re: Timing Autor: ~Crb [31.60.120.*]
    Ciekawe po ile sprzedali ci co wymienilinpakiet z zarzadem. 90 000 sztuk po 52 zl :).
  • Re: Timing Autor: ~John [5.173.97.*]
    Czemu uważasz,że sprzedali?
    Patrząc na zlecenia ewidentnie widać że steruje kursem daytrader.Przy tak niskich obrotach bez problemu ustawia sobie ceny z lewej i prawej.
    Wniosek:zagnieździł się tu pasożyt który żeruje na strachu niedoświadczonych graczy.
    Giełda i tyle
  • Re: Timing Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    @Wowa
    Źle odebrałeś mój post chyba. Nigdy nie śmiałem się z inwestycji innych. Z ciekawości obserwowałem Carbon od czasu twego postu pożegnalnego. Zachowania inwestorów są bardzo ale to bardzo ciekawe i dla mnie to była fajna nauka psychologi rynku. Natomiast argumentacja tych zachowań to zupełnie inna para kaloszy i gdy czytam o tych wszystkich teoriach spiskowych to śmiech mnie bierze.
    Mam nadzieję, że swoje zarobisz tylko widzisz jak to mówią nie licz grosza gdy akcji nie sprzedałeś. Obyś doczekał kolejnej zagrywki na tej spółce, ale bardzo rzadko zdarza się aby spółką była tak często grana na 200-300 % wzrostów

AD pokazuje.... no własnie co pokazuje akumulację czy dystrybucję?

@Tomek
    Wybacz, ale to ja będę decydował co i gdzie będę pisał! Jeśli nie pasuje nie czytaj miszczuniu.
    Ja się z nikim nie żegnałem i wielokrotnie tu pisałem jak było 50,90,a teraz 30 że jestem tu na długo czyli na parę lat
  • Re: Timing Autor: ~Tomek [188.33.241.*]
    Pisz co chcesz. Postawiles tylko wnioski pod z gory zalozona teze tylko tyle zauwazylem. I nie dopuszczasz innych argumentow. Mozesz oczywiscie uwazac sie za najmadrzejszego w pokoju ale nie musi to byc zgodne z rzeczywistoscia. I te zaczepki ad persona „miszczuniu” juz wyraznie swiadcza o zamiarach. Bez odbioru.
  • Re: Timing Autor: ~Crb [31.60.124.*]
    Nie uwazam, to byl sarkazm. Uwazam ze trwa akumulacja a ze kiepsko idzie to probuja zmusic zarzad do sprzedazy kolejnych pakietow nisko aby wejsc na glowny. Zwalili kurs i beda probowac kupic nisko i albo sie zarzad zgodzi i wejdzie na glowny albo kurs bedzie nisko poki wszyscy sie nie wkurza i nie sprzedadza. Taka teoria troche spiskowa. Czas pokaze czy tak bylo. Nawet nie najlepszy start premiery nie usprawiedliwia takiej zwaly.
  • Re: Timing Autor: bialoczerwony1972 [31.0.44.*]
    Uważać sobie możesz co chcesz. Tylko nie wiem na jakiej podstawie bo AD pokazuje zupełnie coś innego.
    Te teorie spiskowe są coraz lepsze czyt. głupsze.
    To ciekawe kto wywala po 30, twn co kupil po 80? Interes zycia normalnie.
    Akcje serii C za 15,69 zł ?
    A nie mogli puscic za 65 zl?
    63 750 akcji? Rynek by tego nie wchłonął. Zapewne liczyli, że po listopadowej premierze będzie większy popyt na papier, ale tak się nie stało. Sprzedając po 30,00 zł za akcję i tak mają prawie 100 % zysku.
  • Re: Timing Autor: ~Eldorado [31.60.232.*]
    Dla mnie jest absurdem to, że akcje są wywalane nadal z taką chęcią po 50% przecenie. Naprawdę jakbyśmy mieli już bankruta, więc albo durny akcjonariat albo faktycznie ktoś coś rozgrywa za plecami i zbija kurs celowo. A to że nie ma popytu? No sorry po co ktoś ma kupować jak codziennie nowa promocja. Sam wciąż czekam i ustawiam się powoli po 25. Nie ma sensu ratować kursu i kupować z prawej. Lepiej czekać i kupic z lewej po taniości i sprzedać za pół roku z pewnym zyskiem jak się zmieni sentyment.
  • Re: Timing Autor: ~Uczeń [194.110.240.*]
    Ta inwestycja to dla mnie bardzo smutna lekcja o chciwości. Na starcie pandemii kupiłem 1000 akcj za średnią 26zł. Przeczekałem wszystkie progi i okazje na sprzedaż łącznie z kwotą 95zł za akcję (bo czekałem na 100, wejście na główny parkier, zbliżającą się premierę itd.) A teraz mam opór, żeby te akcje wypuścić bo a może się odbije a zaraz będę stratny. Cieszyłem się, że podjąłem taką świetną decyzję mimo ryzyka inwestycji oszczędnośći. Myślałem, że będzie na np. wkład w mieszkanko... No cóż, wychodzi niewiedza i złe nawyki.
  • Re: Timing Autor: ~Cbr [88.156.137.*]
    Fundamentalnie te spadki moim zdaniem nie mają uzasadnienia. Firma zarabia, ma 5 mln gotówki na koncie, wyszedł niestety nienajlepszy WH ale mamy jeszcze zaraz Questa gdzie po poprawkach powinno byc dobrze. Do tego tryb multiplayer do Wizardsów. Dzisiaj była informacja, że do końca roku iron vr złozy papiey na NC i do połowy przyszłego roku powinien wejść na rynek. Zobaczymy czy jest taki dramat jak wszyscy malują jest w raporcie rocznym. Większość spółek gamingowych chciałoby mieć taką sytuację na starcie.
  • Re: Timing Autor: ~BAX [78.9.24.*]
    Po co te dziwaczne teorie o spadku kursu, inwestory się optymalizują i tyle. Podobnie było w zeszłym roku, jest tak i teraz na wielu spółkach. Jeszcze kilka sesji mogą sypać, a że arkusz dziurawy to mamy mega zjazd. W styczniu będzie to na korzyść popytu, gdy niektorzy będą odkupować. Sądzę, że po 28.12(do tego dnia mozna optymalizowac) zacznie się solidne odbicie. Ja też się wczoraj optymalizowałem, nawet kilka udanych kółek na CARBONIE weszło. Dzis dokupione po 29.
  • Re: Timing Autor: ~Crb [31.60.91.*]
    Kolek? Nie bylo szans bo caly leci. No chyba ze zgodnie nowym trendem inwestorskim: kupic drozwj sprzedac taniej.
  • Re: Timing Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    @Uczeń
    350% w niecały rok.... Szkoda, że chciwość zwyciężyła. Masz za to doświadczenie i nawet jeśli pójdzie na 130zł za jakiś ( 2-3 lata a może 5 albo wcale) czas to jednak stopa zwrotu nie będzie już tak okazała.

To że ktoś kupował po ileś nie oznacza nic poza tym że kupował. takie dziecinne gadanie gruby kupił nie po to żeby stracić sugeruje że chyba tu akcjonariat to od niedawna na bananie :)

Razem z Wową do którego był pierwszy post mieliśmy akcje spółki fundamentalnie perły a jednak kurs nie chciał rosnąć i nawet teraz mając taki portfel jest ciągle bardzo niedowartościowana.

Obecnie mam papier Platige i tam była podobna akcja czyli ubieranie pod Wiedzimina dla Netflixa i napompowali balona do 80zł. Teraz pomimo, że obecnie fundamenty są dużo bardziej okazałe niż wtedy można sprawdzić gdzie jest kurs. Mój kolega też wtedy kupił po 30zł i nie sprzedał po 80zł bo tanio było... A ja już dobrałem spokojnie na korekcie i choć kurs w czarnej d.upie to jestem do przodu i to sporo bo i dwa kołeczka już zrobione.

Nie pisze tego by się chwalić tylko pokazać, że nie tylko timing wejścia est ważny, dużo ważniejszy est timing wyjścia moi drodzy akcjonariusze.
    Zysków wszystkim życzę i już nie zawracam gitary!

• Re: Timing Autor: ~akc [89.64.51.*]
    Ale pod co ktoś miałby to teraz kupować? Gdybym miał wejść drugi raz w coś VRowego to na pewno nie w Carbon. Przecież to nie ma szans urosnąć po tym co pokazali i po tym jak brak jest jakichkolwiek perspektyw na zmianę. Co że zarabiają 2mln rocznie to niby uzasadnia wycenę na 40 mln? Gdybyś miał 40 mln to kupiłbyś taką spółkę, ktora zarabia 1-2 mln rocznie i nie dowozi nic co obieca? Ja bym tego nie tknął patykiem. Większa szansa tu zobaczyć 15 niż 60 zł....
  • Re: Timing Autor: ~Eldorado [89.64.110.*]
    Piszesz tak jakby giełda odzwierciedlała rzeczywistość. To jak wytłumaczysz skok 1,5 roku temu z 30 na 90? Nagle zaczęli więcej zarabiać? Nie, wzrosły oczekiwania i perspektywy. Następnie nie zostały spełnione i powrót na 30zł. Zgadzam się, że potrzeba tutaj naprawdę niezłego espi aby kurs wrócił na 50-60. Kto cierpliwy niech czeka na zmianę sentymentu.
  • Re: Timing Autor: ~Eldorado [89.64.110.*]
    Dodam jeszcze, że wtedy po prostu cały gaming rósł. Także tej spółce pomoże jak gaming znowu będzie rozgrywany.
    Spekula wykorzystała chciwość napompowany balona pod te oczekiwania. Jeśli kiedyś zostaną spełnione to kurs może znajdzie się w pobliżu maksimów a może nawet jeśli przebije. Ale to nie teraz i nie za miesiąc i nie za rok.
  • Re: Timing Autor: ~wowa [31.0.36.*]
    Ty empatyczny kolego co tu właściwie robisz?Nie jesteś chciwy jak inni,to może chytry?
    Tak wowa i zanizam kurs by zebrać papier :) jprdl
    Tak na, serio to czekam na swój los szczęścia na Platige.
  • Re: Timing Autor: ~wowa [31.0.36.*]
    To żegnam,jesteś tu niemile widziany.
  • Re: Timing Autor: ~Crb [31.60.97.*]
    Czekasz na los szczescia i plujesz na carbon przy okazji przypadkiem liczac na rzekome szczescie na innej spolce ktora wcale nie promujesz. Ehe. Karma wraca.
  • Re: Timing Autor: bialoczerwony1972 [31.0.55.*]
    @Crb
    Szkoda, że masz problem z czytaniem i rozumieniem krótkich postów. Core biznes spółki a jej kurs i chciwość ulicy to dwie różne sprawy. Pomyśl jakie masz szanse na gów z takim tokiem rozumowania miszczu :)
    @wowa
    Jeśli będę miał taka potrzebę to będę pisał bez względu na to czy chcesz czy nie chcesz :) więcej luzu i tolerancji
    Ale ból du.py czuć na forum :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.61.252.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
CARBONSTU -16,00% 2,10 2026-05-27 15:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.