...że najwięcej postów i udziału w dyskusji mają osoby, które:
-deklarują, że nie mają akcji -udowodniły, że inwestować umieją tak jak większość graczy giełdowych (czyli jak rozliczyć stratę na koniec roku) -nie mają dużego pojęcia o spółce
-nie lubią dywidendy -nie wiedzą, że istnieje coś takiego jak szeroki rynek
Starałem się pomijać poziom intelektualny bo to już byłoby znęcanie się ;)
Na forum bywam obecnie może 1-2 razy w tygodniu przez kilka minut... ostatnio coraz rzadziej ale chyba muszę sobie zrobić jeden wieczór z winkiem co by uporządkować i wyjaśnić kilku jegomości... jednym postem zbiorczym z przykładami ;)
Najwięcej ma do powiedzenia profesor pomyłka,który jest bez akcji i ciągle czeka na inną cenę Według mnie facet nie ma nawet za co kupić kilka tysięcy akcji bo na każdej innej spółce jest umoczony
Zawsze do powiedzenia mają najwięcej Golodupcy
Dnia 2021-12-06 o godz. 17:22 ~emptio_spei napisał(a): > Ja uważam, że on ma akcje i jest na stracie, stąd jego wyraźna nerwowość w momentach spadku kursu.
ja podzielam tę wersję. ewidentnie czuje się oszukany - nie wiem przez kogo bardziej: własną nieomylność czy insider2? :))))
Zawsze tak było, że podczas spadków spirala strachu jest nakręcana. Teraz nie jest inaczej.
Tylko kurs akcji jest rzeczywiście niski i optymizmu na forum za wiele nie ma. Dlatego spadkowi mogą sobie używać.
Żebyś zrozumiał mechanizm - to są przeważnie osoby, które potraciły po 40-50% (albo i więcej) na innych spółkach. U siebie nie mogą pisać bo są wyśmiewane albo już tam się nie odzywają. Więc próbują odreagować swoją porażkę tam gdzie jest/był sukces udowadniając innym, że inni też nie potrafią (a tak naprawdę usprawiedliwiają swoje porażki)
Tylko tyle i aż tyle...
Moją ocenę firmy znasz. Ja nie jestem tutaj na tydzień czy miesiąc. O kursie już nie piszę od dawien dawna. Jedno co mogę napisać to to co już kilka razy mówiłem - cierpliwość i fundamenty. Na chwilę obecną w ASBIS dzieje się samo dobro a to, ze czynniki zewnętrzne nie związane w żaden sposób (szeroki rynek) lub związane w sposób umiarkowany (hipotetyczna wojna na rynku, który odpowiada za niecałe 10% obrotu całościowego ASBIS) oddziaływują na kurs.. nic z tym nie zrobię.
Dzisiaj wszedłem aby zerknąć na kurs i na forum chyba pierwszy raz od tygodnia - polecam taki tryb ;)
O ja! Znowu średnik...
""Dzisiaj wszedłem aby zerknąć na kurs i na forum chyba pierwszy raz od tygodnia - polecam taki tryb"
Powoli do tego dojrzewam. Już mnie pan pseudo tak nie ekscytuje i coraz mniej na jego głupoty reaguję. Wpisy oczywistych trolli nie robią już na mnie najmniejszego wrażenia. Jest postęp:)
Masz rację np.profesorek pomyłka
Dzisiaj Budimex strata a od stycznie dolek 40 procent Mirbud dzisiaj strata 2,5 procent .Dom Development dziś spadek 2 zł na akcji.Ciekawr za co ten profesor porażka ma kupić akcje Asbisu.chyba za długi
A cieszy się że spadków na Asbisie