• Co na jutro Autor: ~Ciekawy [193.24.207.*]
    Chyba trafiłem, szukam swojego postu ale tak obstawiałem 44 do 46, jednak myślę, że to w jakiś sposób trwała zmiana i cena 46 będzie taka zapora, natomiast na przebicie 50 pewnie za mało..lepszy rydz niż nic
  • Re: Co na jutro Autor: ~gość [87.207.22.*]
    Moim zdaniem wycena w dalszym ciągu nie odzwierciedla wartości samego biznesu produkcyjnego.
    Wydaje się, że 60mln zł zysku netto z samej produkcji w tym roku jest bardzo realne. W przyszłym powinno być nawet więcej bo projekty dopiero wejdą w fazę produkcyjną - z której przychody powinny być największe. Ale nawet zakładając, że zyski będą płaskie:

średnie C/Z dla branży to ok. 25x
    60 mln zł x 25x = 1.5mld
    Jak nie zakładamy żadnego zwrotu na posiadanej gotówce to należałoby ją dodać do wartości spółki
    1500mln + 150mln = 1650mln
    1.65mld / 30 mln akcji = 55zł
    I to jest wyliczenie zrobione bardzo na szybko, nie zakładając żadnych wzrostów organicznych, tantiem czy własnego IP.
    Oczywiście pozostaje pytanie czy w sytuacji gdy banki centralne zaczną szybciej podnosić stopy mnożniki drastycznie nie spadną. Zakładałbym jakiś spadek mnożników, ale z uwagi, że większość dużych spółek gamingowych notowanych na zagranicznych giełdach to firmy generujące gotówkę spadek mnożników wycen w tym segmencie nie powinien być bardzo duży.
  • Re: Co na jutro Autor: ~Ciekawy [193.24.207.*]
    Właściwie zgadzam się tylko sentyment zły, muraol teraz zwija IPO, chociaż to była wydmuszka chyba
  • Re: Co na jutro Autor: ~RoB [37.8.240.*]
    Murapol chciał się zcaschowac jeszcze na górce deweloperskiej i nie wyszło.
    Coś o tym wiem, Onde się wykopałem w IPO, allegro też, chociaż podszywają się tam na forum, dziś już nie chciałem ryzykować a miałem lotos za 51,50 na ręce, taki daytrading...ale widzę na Onde i allegro i ograniczam ryzyko...ciężko się tak robi ruchy...
    Ja dziś dobralem na fixie allegro, średnia 40.50, liczę na rajd grudniowy
  • Re: Co na jutro Autor: ~ciekawy [193.24.207.*]
    obys mial racje}
  • Re: Co na jutro Autor: stachsgh [37.248.175.*]
    poproszę sniadanie
  • Re: Co na jutro Autor: ~FV [31.0.56.*]
    Co na sniadanko preferujesz? Allegro będzie spadalo i to mocno
    Może tak, może nie. Tak jak cdr miał mocno spaść po wynikach
    Allegro widzę najniżej po 36~37 i na te poziomy zostawiłem jeszcze gotówkę na zwiększenie pakietu o 30% ale nie musi zejść tak nisko. I mówię oczywiście o zysku w średnim terminie i podbitce to poziomu pewnie ok 49zl. W dłuższym z Amazonem raczej przegrają.
    No i dziś się pojawiło info ze zwiększają prowizję od lutego, na razie jeszcze info się nie rozeszło.
    Ja nie jestem pewien, da rejony gdzie Amazon przegrał, szczerze dziwię się że Amazon taki mocny, ta ich strona i apka słabiutka...
    Miało być sa, ja jestem na 46, ale dokupie też za 37, 35 jak zejdzie
  • Re: Co na jutro Autor: ~Bolek [31.0.78.*]
    Te twoje poziomy 36 - 37 to nie jest żadne wsparcie czy już dokupiłeś 30% pakietu bo jestem ciekawy?
  • Re: Co na jutro Autor: deka83 [83.12.181.*]
    na jutro odbicie od bandy i w doł, dalej trend spadkowy jakby nie patrzec
  • Re: Co na jutro Autor: ~Baca [193.106.246.*]
    Nie tym razem, w zasadzie to dzisiaj po 12% wzroście z rana powinna być realizacja zysków i ....była, ale pojawił się mocny popyt i zamknięcie na szczycie. Nie muszę pisać chyba co to wróży?
[x]
PCFGROUP -15,45% 4,27 2025-09-23 17:01:25
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.