• Omikron Autor: ~Pecer [81.18.207.*]
    Tu chyba powinna leciec wajcha w druga stronę, pcr one w obliczu tego co się dookoła dzieje powinien zyskiwać na wartości. Nowa mutacja pokazuje, że sytuacja potrwa jeszcze latami, a 15 minutowy pcr to święty grał testowania. Jak któryś z potencjalnych kupców jeszcze się wahał, to powinno mu się właśnie rozjaśniać...
  • Re: Omikron Autor: ~ADS [5.173.27.*]
    Potencjalnym kupcom to tego tłumaczyć nie trzeba. Tu nie rozchodzi się o to, że oni nie wiedzą, czy ta maszynka im się przyda, a o warunki umowy.
  • Re: Omikron Autor: ~Pecer [81.18.207.*]
    Ale najwidoczniej trzeba im tłumaczyć, że cena CD jest odpowiednia, a to właśnie obecne otoczenie dobrze wyjaśnia
  • Re: Omikron Autor: ~JJ [95.49.151.*]
    Negocjacje powinny moim zdaniem chyba teraz przyśpieszyć.
  • Re: Omikron Autor: ~Alfie [85.221.141.*]
    A moim zdaniem to ze sprzedażą powinni jeszcze poczekać . Rozpoznawalność i wartość spółki rośnie. W interesie akcjonariuszy jest sprzedaż w jak najlepszej cenie . Lepiej żeby to potrwało nawet jeszcze ze dwa lata ale za konkretne pieniądze.
  • Re: Omikron Autor: ~Pecer [81.18.207.*]
    Daj spokoj, sprzedaz za 2 lata bedzie świadczyła o słabości, białe kruki schodzą szybko i za wszelką cenę..
  • Re: Omikron Autor: ~Dekiel [109.231.63.*]
    Może wogle.niech nie sprzedają? Wtedy będzie wartość z kosmosu
  • Re: Omikron Autor: ~pono2000 [82.113.121.*]
    Człowieku ja chce swoją dywidende powyżej 200 zł za akcje....
  • Re: Omikron Autor: ~Alfie [5.173.248.*]
    Dokładnie tak, dywidenda za pcr one na poziomie dzisiejszej wyceny w przyszłym roku, a w 2023 za bacteromic podobnie
  • Re: Omikron Autor: ~Alojzy_Piorun [104.28.114.*]
    Jeżeli nie sprzedadzą PCR do końca marca to dupa z tego będzie. Konkurencja nie śpi, a maszynka od lat gotowa i tylko się starzeje. Osobiście, po trzech latach na spółce jestem kur…wsko zmęczony i wymiksowuje się do końca 1-szego kwartału. Dajcie negi, po 4- ch piwach mi ulżyło (mam dość tego pier…do…lenia, jak na biomedzie lublin…). Swoje zarobiłem…
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.186.232.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Omikron Autor: ~Tomi [83.23.38.*]
    Przede wszystkim musza wejsc na parkiet głowny, bo kto od nas te akcje odkupi po 500 zł jak nie fundusze
  • Re: Omikron Autor: ~Enek [89.64.58.*]
    Jak dla mnie 500 zł to trochę mała po tyle nigdy nie oddam spodziewana przeze mnie dywidenda za oba projekty powinna być wyższa a przecież firmy po ich zakończeniu nie zwijają. Pyzatym my tu gadu gadu a dziś mija miesiąc od podpisania tych 2 kolejnych listów intencyjnych i proces DD powinien być na ukończeniu :D
  • Re: Omikron Autor: ~Czytelnik [83.24.111.*]
    Nie ma określonego czasu trwania i ciężko go prognozować skoro SCPFL nie może informować o stopniu zaawansowania tych rozmów.
  • Re: Omikron Autor: ~Enek [89.64.58.*]
    Owszem można w przypadku spólek takich jak SCPFL jest 1-2 miesiące
  • Re: Omikron Autor: ~Rec [46.205.145.*]
    Dokładnie. DD w przypadku Scope to raczej kwestia kilku tygodni powinna być.
    Poza tym pierwszy list był już 3 miesiące temu i myśle że konkretna wiążąca oferta kupna jest już na stole.
    Dodatkowi dwaj gracze raczej będą mieć mniej czasu na przedstawienie swoich ofert bo pierwsza oferta ma zapewne czas ścisłe określony.
    Zakładam że rownolegle z dd trwają negocjacje których celem jest określenie warunków i również przedstawienie wiążącej oferty.
  • Re: Omikron Autor: ~Czytelnik [83.24.111.*]
    Czy wy czytacie co piszecie? Jeden ze to 1-2 miesiące, drugi mu przytakuje mówiąc że mijają już 3 dodając że to kwestia paru tygodni.... masakra.

I o tym właśnie mówiłem, poza porównywaniem tego procesu postępowania z innymi przypadkami w innych spółkach nie mamy żadnej innej informacji i jej nie dostaniemy do czasu espi że sprzedano albo że ktoś odszedł od stołu to po co w kółko bajdurzyc co powinno a co nie powinno i wprowadzać w błąd ludzi rzucając jakimiś terminami z czapy.
  • Re: Omikron Autor: ~ADS [85.222.82.*]
    Daj im podtrzymywać się wzajemnie na duchu :D
  • Re: Omikron Autor: ~Enek [31.0.85.*]
    Człowieku jak nie masz o czym pisać to po prostu nie pisz. Ile według Ciebie to ma zająć, tak każda spółka jest inna ale tła tego typu spółek na przykładzie innego tego typu przypadków można dobrze określić że taki proces to 1-2 miesiące, tyle to trwa, nikt nie mówi że transakcja nastąpi już za chwile jedynie że proces zostanie zakończony. A wiem to ponieważ zajmowałem się przez pewien okres kierowaniem DD co prawda w innej branży ale mam znajomych którzy pracowali x tego typu spółkami więc z doświadczenia wiem, ale z chęcią poznam twoje argumenty dlaczego ma to trwać dłużej.
[x]
SCPFL 2,45% 167,00 2025-10-13 17:00:59
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.