Dlaczego na naszej bananowej spółka podaje piękne wyniki i idzie w dół, to jest niewiarygodne-tyko na bananowej takie rzeczy. Spółka z wielkim potencjałem -a tutaj po cudnych wynikach - -1,15. Tylko na bananowej takie sytuacje
kurs akcji to tylko opinie rynku, po pierwsze masz odplyw kasy z TFI poszukaj , wiec mozliwe ze fundy potrzebuja kasy by splacic klientow, i nie ma tu znaczenia jak fantastyczna jest spolka, po drugie , buffet mawia ze kasa plynie od niecierpliwych do cierpliwych , wiec czym sie martwic? skoro zyski up to kurs tez pojdzie up , czy to bedzie jutro czy za miesiac jakie to ma znaczenie?
jeżeli spółka ma super wyniki to tylko kupować i cierpliwie czekać na wzrost kursu akcji. Ja nie widzę tu żadnego problemu ze obecnie spadnie cena. Każdy powinien mieć takie zabezpieczenie finansowe żeby ne siedzieć i co 10 min nie patrzyć na kurs. Proszę wziąć pod uwagę ze dużo osób kupowało akcje marcu i kwietniu jak siedzieli w domu pozamykani i nie mieli gdzie wydawać pieniędzy więc zainteresowali się GPW. Teraz rosną stopy procentowe, raty kredytów idą w górę i życie drożeje więc wyciągają kasę z giełdy którą w czasie pandemii tam wsadzili. Cierpliwi przeczekają trudny czas i jak APR nadal będzie pokazywał takie wyniki jak obecnie to da zarobić ładnie tylko nie wiadomo kiedy to będzie może za miesiąc może za rok.
OK ja juz wiem,nie potrzebuje odpowiedzi.Dla tych ktorzy maja te akcje kazdy raport bedzie super,natomiast czy rzeczywiscie jest on taki super kwestia do dyskusji.Dla mnie nie do końca.
Mocno rosnące biznesy, gdzie working capital w postaci zapasów + należności handl - zobowiązań handl jest dodatni, często mają słabe przepływy operacyjne, potrzeba ciągle nowego kapitału by rosnąć (wyjątkiem są sieci handlowe, vide dino, gdzie rotacja należności w dniach wynosi 0). APR, dokładnie jak Intercars rośnie mocno (35% rocznie!), dodatkowo zwiększyli zapasy by nie było przejściowych problemów z dostawami, stąd zassało to gotówkę. A teraz żeby byłoby śmieszniej. Wiesz kiedy przepływy operacyjne byłyby potężne? Gdyby spółka zwijała się i wyprzedawała zapasy. Podstawy finansów przedsiębiorstw.
to już nie pierwsza dobra spółka z wysokimi rekomendacjami, która idzie w dół...jak ktoś siedzi na giełdzie dłużej niż od zeszłego roku to wie że wzrosty nie są wieczne a rekomendacje to opium dla leszcza...
A teraz żeby byłoby śmieszniej. Wiesz kiedy przepływy operacyjne byłyby potężne? Gdyby spółka zwijała się i wyprzedawała zapasy. Podstawy finansów przedsiębiorstw.
Gdyby wyprzedawalaby zapasy w syt awaryjnej,robilaby to zapewne po zanizonych cenach wtedy ucierpiala by rentownosc i byloby to widac na wskaznikach..Tak czy owak zmiany sa spore,ciekaw jestem jak przyjmie to rynek.A wyceny, chyba szkoda na nie czasu.
jest dobrze, Intercars już pokonał zamułe, tu w częściach koniunktura jest jak nigdzie na rynku, tu nawet im gorzej w gospodarce to więcej używanych samochodów i napraw
PO prostu zrozum jedną zasadę. Gdy spółka handlowa tego typu rośnie o naście procent rocznie i wzrost jest stabilny przez dłuższy okres czasu, przepływy operacyjne też w miarę są stabilne. Gdy gwałtownie przyspiesza wzrost do ponad 30% rocznie, zssanie na kapitał obrotowy jest olbrzymie by obsłużyć dynamicznie rosnącą sprzedaż. Spójrz na Intercars w ubiegłym roku przez 9 miesięcy 2020 przepływy operacyjne były na +473 mln, w tym roku - 32 mln. Czy coś złego się dzieje? Nie, po prostu szybka skala wzrostu biznesu.
zeby ta spolka leciala w dol, to ludzie musza sprzedawac, zeby sprzedawali to musi byc zly sentyment co do spolki, i brak perspektyw na zyski, a tu co mamy? Dobry sentyment, wiekszosc zarobila ladnie na spolce , niezle wzrosty, perspektywy sa , zyski rosna , wiec o co chodzi? dlaczego placz
zeby ta spolka leciala w dol, to ludzie musza sprzedawac, zeby sprzedawali to musi byc zly sentyment co do spolki, i brak perspektyw na zyski, a tu co mamy? Dobry sentyment, wiekszosc zarobila ladnie na spolce , niezle wzrosty, perspektywy sa , zyski rosna , wiec o co chodzi? dlaczego placz
Bzdura,bardzo niebezpieczna dla posiadacza jakichkolwiek papierów.
Tak, wszystko super tylko jak przez ostatnie pół roku giełdy rosły to gniło przy 13 mimo reko na 16 i wyników powyżej ko konsensusu.
Dziś zwala a to leci jak każda inna spółka...
Wiec 12 juz po niedzieli.
Gielda ma takie momemnty w ktorych nie liczy sie z niczym i z nikim.Panika rozmienia indeksy i kursy na drobne.To co sie teraz dzieje to nie sa spadki to jest glaskanie tyłka.Spadki przychodza kiedy indeksy spadaja po 5 10 % i takie spadki przyjda wczesniej czy pozniej.Opowiadanie o jakich s sentymentach to sa dla mnie teksty z przedszkola.Jak ci spolka zacznie opadac 20 30^ dziennie to zaczniesz sie zastanawiac co ja tutaj ku...robie.Auto partner jest jedna z najlepszych spolek na tej gieldzie ale czy kurs obroni sie kiedy przyjdzie jakis pogrom.Czas pokaże. Dla mnie ten raport nie jest idealny ,czekam na kolejne.
Musza trochę schłodzić się wzkaźniki. Może ale nie musi dojść do jakiegoś poważniejszego tąpinięcia. Natomiast te na prawdę dobre firmy i tak będa drogie w przyszłości bo zwiększaja zyski przychody i ogólnie majątek. No chyba że ktoś inwestuje na miesiąc , to wtedy rożnie może być.
powiem Tobie co jest grane, poniewaz , tu jest pelno drobnicy to mimo osuniecia nieznacznego 2% juz szczaja po nogach, a prawda jest taka , ze wyniki dobre, jedna z nielicznych spolek ,ktora bedzie w cenie, wiesz ile na NYSE jest spolek o smieciowym ratinu a tych AAA jest mniej nzi 5% , podobnie na gpw jest tylko kilka dobrych spolek, a przy wysokiej inflacji kapital bedzie szukal miejsc gdzie zaparkowac, i nie miec ujemnej rentownosci, witamy APR, wiekszosc nei rozumie ze szuka sie bezpieczenstwa, a dolar go nei daje to nadal waluta czyli smiec, akcje spolki gdzie masz jakis majatek to co innego, a jak ryzuko plajty jest niskie to tym lepiej , stopy up mniej kreacji waluty przez kredyt, wiekszosc spolek sie osunie ale nie te najlepsze na nie bedzie popyt witamy APR, jest w stanie wygenerowac cashflow zawsze, inwestorzy nei dadza sie drugi raz nabrac na te lockdowny z powodu katarku, zreszta warsztaty samochodowe to krytyczna infarstuktura
I kolejny oddział ap otwarty super. Ciekawe czy jeszcze coś w tym roku otworzą. Dobry fundament ba przyszłe lata. Jak się nie mylę to 12, 13 oddział w tym roku przy takich inwestycjach zysk petarda!!!!!!