• Zbliża się raport - chyba słaby skoro tak spada kurs co ? Autor: ~Na_pohybel [83.30.85.*]
    Stali bywalcy forum już ogłosili strategie spółki na lata 2021 - 2050 brzmiącą " zarząd nic nie robi i pobiera orgomne wynagrodzenie" to tytułem przypomnienia gdy kurs był po złoty dwadzieścia forum miało inną strategie rozwoju "zarząd pływa żaglówką po stawie siewierskim i nic nie robi" Co więc się zmieniło na forum? Nic dalej gramy piłkę o złym zarządzie który ubrał akcjonariuszy po 60 i teraz - nic nie robi tylko czesze grzebieniem kasiorkę.

To teraz pytanie czy ubrani po 3,4 a pewnie wielu takich co kupowali tą jakże ważna spółkę żeby zgarnąc 25 groszy dywidendy - zacznie sprzedawać po 2,10. Kurs spadł bo przecież GRUBAS mityczny musiał ubrać futro grającym w to inwestorom.

No to skoro tak dużo nas interesujących się tymi akcjami - to jak to możliwe że obroty jak w ważywniaku a RSI 16 ? to Zart? Tak wiec ja czekam na raport czego i wam życze

• Re: Zbliża się raport - chyba słaby skoro tak spada kurs co ? Autor: ~TUP [77.255.176.*]
    Czego oczekujesz od raportu? Ja już dziś ci powiem co będzie wedlug mnie, bo jest tak od lat. Za 3 kw. będzie strata, pewnie nieduża jakieś kilkaset tysięcy, może milion, dwa (wiadomo pensje). Za 4 kw. będą przeszacowania wartości nieruchomości i wtedy pewnie będzie wirtualny zysk, żeby rok nie wyszedł źle. Taki jest schemat od lat. A jeżeli chodzi o kurs po 1,0x to zszedł tak nisko z dwóch powodów. Powód pierwszy pandemia, powód drugi fundusz mający już dość tego o czym piszę wyżej. Fundusz wiedział, że sprzedając nawet za złotówkę jest w stanie zarobić na takim rynku więcej niż czekając na to czy Moritz cokolwiek i kiedykolwiek zrobi dla spółki i akcjonariuszy. Jeżeli zaś chodzi o tych co brali dla dywidendy to tylko trzeba współczuć. Pisałem o tym jeszcze przed dywidendą, bo są skazani na łaskę jednego człowieka, który może coś zrobi, a może nie przez kilka jak nie kilkanaście kolejnych lat. A dlaczego może, a nie musi się starać - bo nikt go z tego nie rozliczy i nikt go z tego stołka nie zrzuci. DLATEGO TRZEBA BYŁO MYŚLEĆ KILKA LAT TEMU I TERAZ TEŻ. Życzę Wam mądrych wyborów bo może nagle prezes cos zrobi dla spółki ale szanse są marne, bo pieniędzy nie potrzebuje. Dla tych co myślą, że się uwziąłem i pewnie dużo straciłem, że to piszę polecam lekturę tego jak wyglądały informacje ze spółki i starania prezesa przed emisja akcji. Życzę powodzenia.
  • Re: Zbliża się raport - chyba słaby skoro tak spada kurs co ? Autor: ~świstak [31.182.250.*]
    Amen i światło zgasło
  • Re: Zbliża się raport - chyba słaby skoro tak spada kurs co ? Autor: ~Na_pohybel [83.30.73.*]
    z raportu " 3.Przedwstępne umowy sprzedaży, na podstawie których w latach 2022-2023r. Nabywca kupi od Spółki
    Chmielowskie nieruchomości gruntowe o łącznej powierzchni 10,7 ha, na których Nabywca będzie
    mógł zbudować około 1 100 mieszkań w Inwestycji Miasteczko Siewierz Jeziorna. Łączna kwota
    transakcji wyniesie ponad 30, 5 mln zł"

To światło zgasło czy dalej po oczach świeci? Ciekawe co tam w Siewierzu - może by tak kamerkę internetowa zamontować z widokiem na miasto? Może wtedy zobaczycie słońce?
  • Re: Zbliża się raport - chyba słaby skoro tak spada kurs co ? Autor: ~siew [91.233.114.*]
    Kamerki już tam są od początku inwestycji.
  • Re: Zbliża się raport - chyba słaby skoro tak spada kurs co ? Autor: ~mimil [188.146.237.*]
    Na ale jak 10,7 ha sprzedali za ok. 30 mln zł, no i tyle samo za 14,5 mln Millenium Inwestycje, to wycena tego gruntu powinna być w granicach od 145 mln do pawie 300 mln zł. Ale biorąc tylko te dwie kwoty, które powinny w większości wpłynąć do Spółki w tym roku (do lutego) i w przyszłym (też do lutego), to biorąc poważnie deklaracje Prezesa o deinwestycji projektów, dawałoby to dywidendę wyższą niż jest kapitalizacja spółki. Oczywiście jak będzie się chciał podzielić z innymi akcjonariuszami.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [68.235.32.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [104.223.81.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
ALTA 5,42% 1,75 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.