Rozbawiacie mnie pisząc te pierdoły na forum. Dla inwestora istotne jest że spółka zarabia, ma dywersyfikacje przychodów, generuje zyski. Zainwestowałem we wszystkie projekty Emila - zarobiłem sporo do tej pory , duzo lepiej niz na innych spolkach z grupy playway. Chłopak gry wyda - gdyz ma sprzedane je do wydawcow, a pracowalem w spolce gamedev ktora miala wlasne wydawnictwo, wiec wiem jak wyglada sprawa wydania gry po podpisaniu umowy - to juz nie jest twoja gra - tylko Wydawcy. Emil sprzedał w ten sposob kilka projektow, ktore w wiekszosci realizowane sa przez podmioty zwiazane z wydawcami. Dzieci dzieci dzieci..... Te bzdury ktore tutaj wypisujecie nie robia wrazenia na funduszach oraz inwestorach ,ktorzy i tak wkladaja srodki. Osoby ktore tak sie wypowiadaja to osoby zakompleksione, zazdrosne gdyz nie plynie do nich kapital- widocznie nie potraficie sie sprzedac przed wydawcami czy funduszami. Dupa boli
zabawne z tymi funduszami .. gdzie wkładają te środki .. bo nie na Sim przy takich obrotach (brak też transakcji pakietowych). Chyba, że z kolegami założyłeś o kapitalizacji 2000 złotych - wtedy może zajęliście longterm na Simfabric :-)
Wojtus... ale kto Ci mowil ze wchodzilem na gieldzie - gielda po IPO jest dla frajerow ...ktorzy pozniej wyplakuja do poduchy. Ja swoje zarabiam wchodzac na emisje w spolkach przed debiutem. Wiem te 2000zł dzieciaku dostales od swojej starej ktora w Lidlu dostala premie i ciezko Ci teraz ja oddac ...bo nie masz z czego.;)))))))
Synu, co za różnica czy te akcje masz z pre-IPO czy nie. Nawet jak dałeś za nie 4 zł to przepłaciłeś, chyba ze sprzedasz je teraz - to wyjdzie niezły deal i pogratuluje. Ale z tego co mówisz chcesz trzymać je dalej Marcinku. Powodzonka. Prędzej czy później ten papier będzie mniej wart niż papier toaletowy hehehehhe
Marcinek i jego koledzy z podwórka już się nie kryją że wchodzili w tego trupa poza IPO żeby ubrać ulice, pompując kłamstwami o nadchodzących grach. Zarobili nieczysto na początku ale teraz mają problem bo nie wiedzą jak resztę papieru sprzedać, spółka jest już przekreślona takimi zagrywkami i teraz mogą handlować tylko między sobą.
No to pogratulować frajerstwa synku, bo 95% spółek od momentu debiutu tylko spada i osiąga poziomy grubo poniżej IPO, niektóre nawet zjezdzaja o 80-90%. Fajne te twoje inwestycje :)
Masz racje.... na serii A zalozycielskiej po nominale 10 groszy.... to jest faktycznie zjazd grubo....na IPO . Zawsze zarabiam. Na calej grupie Playway do tej pory zarobilem kilkadziesiat mln zl i refinansuje w kolejne spolki.... Wiec kto tu jest wygranym??? Wy - ktorzy plodzicie sie w gownianych komentarzach czy osoba ktora potrafi zarabiac i wie kiedy wejsc ??? Bez komentarza... nie trzeba. Odpowiedz mam na rachunkach bankowych;)