oprocz tego co publikuja mozna samodzielnia sprawdzac co sie dzieje w firmie. Na stronie knf jest rejestr posrednikow/agentow kredytowych. Sprawdzałem w połowie lipca i było podpietych pod firme równo 1000 osób. Teraz jest już ok. 770. Jeszcze rok wczesniej bylo grubo powyzej tysiąca. Skad ma sie brac przychód jesli w firmie pracuje coraz mniej osob.
Dokładnie o to chodzi, w tej branży przychód robią agenci i oni są największym aktywem firmy, w Openie przez wcześniejsze problemy z wypłatami wiele osób odeszło, część odchodzi ze względu na niepewną przyszłość...a nie ma co ukrywać, jest kilka firm do których mogą przejść. Spadki r/r wynikają właśnie ze znacznie mniejszej ilości agentów, bo warunki z bankami itd mają podobne co reszta zgodnie ze standardem...pzdr
Difihuho, Ty chyba sobie sam wkręcasz te swoje projekcje i sam zaczynasz wierzyć w bzdury które wypisujesz. "Odeszli najsłabsi" - chłopie, to nie jest darwinizm, tylko biznes. Jak ktoś jest dobry i ma mega dużo klientów i zarabia po 30-40 tys miesięcznie to nie będzie ryzykował, że za 6 msc Open ogłosi upadłość i gość zostanie z nieopłaconymi fakturami z kilku miesięcy. Jak ktoś robi 1 kredyt hipoteczny na kwartał i zarabia te 5-15 tys na kwartał to może faktycznie machnąć ręką i zostać w takiej firmie.
Wróć do mojego postu jutro po publikacji raportu i zobaczysz jaki wynik "wykręcił Openik.
Wyniki sprzedażowe były znane wcześniej także raczej one już sa w cenie kursu. Znając życie pewnie paru "popusci" Wazniejsza kwestia jest sprawa aktyw do sprzedazy. Zarzad w ostatnim raporcie był przekonany o ich sprzedaży do końca 2021 roku...
Artykuł 1011 § 1 KP zawiera definicję zakazu konkurencji. Zgodnie z regulacją kodeksową w zakresie określonym w odrębnej umowie, pracownik nie może prowadzić działalności konkurencyjnej wobec pracodawcy ani też świadczyć pracy w ramach stosunku pracy lub na innej podstawie na rzecz podmiotu prowadzącego taką działalność.
Nie było zakazu konkurencji. Agenci nie generowali żadnego kosztu, jesteście niezbyt inteligentni skoro tego nie rozumiecie, że stawki były prowizyjne i zależne od wolumenu, czyli im więcej zarobi pracownik tym więcej zarabia Open
nie zdawałem sobie sprawy w ilość naiwniaków na tym forum.... no ale co powiedzieć żonie i samemu sobie, jak wtopiło się kilka tys w tą firmę, a zarabia się najwyżej 2 średnie krajowe :(
wydaje mi się ze prawie każdy kto tu teraz wklada kase ma świadomośc tego że ta spólka na obecnym etapie to nie jest żadne zloto ani diament ale też i kapitalizacja jest niska. Pod co tu można grac to pod sprzedaż aktyw a nie pod wyniki które będa słabe.
spółka jest na kroplówce, jezeli udam sie im godnie sprzedać aktywa (lub odkupi je GH) oraz dotrudnić brakujący personel to może od 2 kw 2022 przyszłego roku zaczna się pojawiac jakies plusy. Open już nie wróci do swoich lat świetności konkurencja jest sporo większa. Być może jeżeli wszelki przesłanki zostaną spełnine to i Open pójdzie pod młotek