• Słabsza sprzedaż gry tylko 86 miejsce na GTS, wczoraj top60 Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    Sprzedaż wyraźnie siadła od wczoraj, kiedy rano było TOP60. Już wczoraj woiieczorem było w ok 95 miejsca, potem ciut odbiło, ale teraz cały czas, od rana, spada. (z tego co widzę)
    Przyrost followersów (wczoraj) tylko 400, gorzej od Bum Simulator w tym samym okresie, lepiej od Junkyard. Wszystkie tytuły, które osiagnęły dobrą sprzedaż w dłuższym okresie, miały wyraźnie lepsze przyrosty (+800, czy wrecz powyżej 1000) w analogicznym okresie.

Przyrost komentarzy tylko +11 od wczoraj, od godz 22 . O 22:16 był post o 371 komentarzach, na ten moment sa 382 komentarze. 11 to jest nic GSSowi przez noc przyrasta więcej, a mowimy dopiero o początku 5 dnia po premierze.

2-3 dni temu byłem bardziej optymistyczny, nawet wczoraj sądziłęm, że powróci nad 14 zł....ale dziś już byłbym bardzo ostrożny w ocenach. Wczoraj wziałem pod uwage za mało zmiennych, dzis byłbym znacznie, znacznie bardzij ostrożny.

Nie widze tez mocy w akcjach, nawet taki Madmind już dawno miał na taym etapie odbicie, z 3,9 na 4,4. Fakt, ze p[otem spadał dalej, i przyhamował dopiero na 3,4, ale jednak odbicie było

Radzę to i pewnie inne rzeczy przeanalizować przed zakupem. Dobra analiza to podstawa minimalizowania ryzyka straty i zwiększania szansy na zysk. :)

INFO DLA JANUSZY, DZIECI, FRUSTRATÓW, KTÓRZY NA GIEŁDZIE TYLKO TRACĄ ORAZ DLA UBRANYCH NA BAKED (m ówy tylko o ubranych pyszczących na forum)

Drodzy "eksperci od wszystkiego" . To, ze ktoś pisze obiektywnie, nie znaczy, ze jest "ubrany" (jeśłi pisze o pozytywach) , ani , że "koniecznie chce kupić", jeśłi pisze o negatywnych aspektach, , jak ja piszę w tym poście.

Rozumiem, że wy tak robicie, tj. jesłi macie akcje to wypisujecie piramidalne bzdury, achy, ochy i echy, a jak chcecie kupic toi z kolei wypisujecie innego rodzaju wymyślone bzdury i wrecz oczerniacie jakś spólkę czy zarząd.

NIE OCENIAJCIE JEDNAK INNYCH PO SWOIM, PROSTYM POZIOMIE. TO, ŻE WY NIE MOZECIE DOJSĆ DO SAMODZIELNYCH WNIOSKÓW, NIE OZNACZA, ŻE INNI NIE MOGĄ TEGO ZROBIĆ.

Jak będę chciał, to będę tutaj pisał, jak nie będę chciał to nie będę pisał. Wy an to nei macie i nie będziecie mieć żadnego wpływu.

Nie będzie ro zależne ani od januszy biznesu, ani od stopnia pobudzenia sfrustrowanych trolli, produkujących się pod moimi wpisami i próbujących usilnie zwrócić moją uwagę na swoje nonsensowne bazgroły. :) Niech bełkoczą, nie sami sovie udowadniają, że mnie "wyjaśnili" :D, a ja i tak będę robił to na co mam ochotę,
  • Re: Słabsza sprzedaż gry tylko 86 miejsce na GTS, wczoraj top60 Autor: ~dsds [77.253.243.*]
    generalnie nie dokupujesz znaczy
  • Re: Słabsza sprzedaż gry tylko 86 miejsce na GTS, wczoraj top60 Autor: ~ZBIGNIEW [89.74.164.*]
    a bundle idą czy nie idą?
  • Re: Słabsza sprzedaż gry tylko 86 miejsce na GTS, wczoraj top60 Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    Idą, ale też gorzej.j. Wczoraj dwa głowne bundle : Dealer in Prison i Prison Station były w ok 300 i 400 miejsca, dziś bliżej 400 i 500.

Na bieżąco można to sprawdzać tutaj:

https://gaminganalytics.info/gb_last

W okienko "filter results" wystarczy wpisac `prison`
  • Re: Słabsza sprzedaż gry tylko 86 miejsce na GTS, wczoraj top60 Autor: ~dsds [77.253.243.*]
    a czego widać bundle prison a jak wpiszesz GSS to bundle z GSS nie widać a ma 3 przecież
  • Re: Słabsza sprzedaż gry tylko 86 miejsce na GTS, wczoraj top60 Autor: ~mario [85.198.226.*]
    Miejsce na globalu Bum 5 dzień - pomiędzy 99 a 146, szósty dzień pomiędzy 110 a 188.
    https://gaminganalytics.info/gb_chart/855740
    Prison 5 dzień - pomiędzy 64 a 106, szósty dzień pomiędzy 92 a 115 jak na razie.
    https://gaminganalytics.info/gb_chart/842180
    Followersi 5 dzień Bum - 500 nowych osób x 6,49 przelicznik = 3247 na wishliscie.
    Followersi 5 dzień Prison - 396 nowych osób x 11,13 przelicznik = 4407 na wishliście.
    Peak Bum 5 dzień - 717.
    Peak Prison 5 dzień - 1134.
    Czy idzie obecnie gorzej od Buma? Niekoniecznie.
  • brawo mario jesteś gość Autor: ~hej [157.25.121.*]
    To normalne jest że wraz z upływem dni od premiery sprzedaż się osłabia
    J-23 wczoraj pisaleś żeby się zatrzymał na 300-400 to by była fajnie na long a dziś już tragizujesz jak kręci się koło Top 100
  • Bo byłoby fajnie dla spółki Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    Czy jest to możłiwe? Tak, w teorii na pewno tak. . Ale trzeba patrzeć na trend.

Dla przykładu MMS (Succubus ma obecnie 400-500 miejsce na GTS) miał na tym samym etapie, czyli w piąty dzień po premierze znacznie lepsze miejsce na GTS i znacznie wolniej na tej liście spadał. Szybsze spadki przyszły dopiero z końcem promocji premierowej (-10%).

Sami sprawdźcie na gamininganalytics.
  • Kto pisał, że "idzie gorzej od Buma" ? Bo nie ja. Pisałem tylko o follow Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    Przweliczników nie znam i nie znam ich wiarygodności. Wolę suchę liczby.
    Miejsce na GTS PSma lepsze od Buma czy Junkyard w analogiczym okresie, ale na pewno gorsze od Succubusa. I warto pamiętac , że Succubus ma o prawie 50% droższą grę (100zł vs 72zł), a wieć o 50% wyższe przychody (płaci tylko 30% dla Steam, reszta jest dla nich)

Poza tym ważniejszy jest trend. Na ten moment PS na GTS jest ok 30 pozycji niżej niż wczoraj o tej porze. Przez dwa dni ładnie utrzymywał pozycję, dziś jest bardzo wyraźny regres.
    Dodajmy do tego bardzo anemiczny przyrost komentarzy na Steam od wczoraj. (+12 od godz. 22.00)

Tu chodzi o całość i ogólny obraz, a nie o wyrwane z kontekstu dane.:/
  • rzetelnie podajemy dane Autor: ~hej [157.25.121.*]
    jeśli coś piszemy to przynajmniej bierzemy pod uwagę cały dzień a nie bo w godzinach takich a takich to było tyle a zaraz może być inaczej

• Re: rzetelnie podajemy dane Autor: ~Prison [94.254.204.*]
    Jak J-23 przestał nadawać to kurs odbija dobry antywskaznik
  • Tak kurs odbija Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    Aktualnie w kierunku dziennego minimum.
  • Re: rzetelnie podajemy dane Autor: ~mario [85.198.226.*]
    J-23 obserwuj na Steamie tagi, gdyż one dużo mówią (więcej niż followersi). Akurat w przypadku Prisona jest odbicie w tym zakresie. W niedzielę w kategorii "symulatory" wypadł z Top 50, a teraz jest na 33 miejscu.
    https://store.steampowered.com/search/?term=%22symulatory%22
    Fakt, że miejsce na globalu obecne - 102 jest o 28 niższe niż wczoraj o tej porze - 74. Pewnie w kolejnych dniach takżę będzie nieco niższe. Pocieszające (dla tych na długi termin) jest to, że wishlista rośnie teraz szybciej (o tym właśnie mówią o tagi).
    Co do Succubusa to on bez wątpienia sprzedał się lepiej po 5 dniach aczkolwiek patrząc na szósty dzień (zakres miejsc 59-101), praktyczny brak bundli gry Madmind oraz wyższą cenę gry (Steam pozycjonuje miejsca w rankingu w ujęciu wartościowym) to obecna sprzedaż Prisona w ujęciu ilościowym może bardzo niewiele odbiegać od tej Succubusa w analogicznym okresie (czytaj szóstego dnia).
    https://gaminganalytics.info/gb_chart/985830
    Według mnie sprzedaż na poziomie 50k i zwrot kosztów w ciągu miesiąca od premiery jest realna.
  • Wszystko będzie zależało od szybkości spadania na GTS ..... Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    .... i momentu (miejsca) stablizacji. Ja tylko napisałem o mocnym ruchu w dół, który trzeba brać pod uwagę, tym bardziej, ze gra cały czas jest w promocji (gdyby prmocja się wczoraj skończyła, byłoby to bardziej zrozumiałe)

Jak do wczoraj były wyraźne ruchy w góre i oznaki stabilizacji sprzedaż też o tym pisałem, co wielu pseudopsychologów z tego forum poczytywało za objaw "mojego ubrania" za taką czy inną cenę. :))))
  • Porównania są ok. Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    Przecież porównywałem do analogicznej pory dnia, w poście było napisane "top 60 rano", czyli przed 12-tą . Wczoraj o tej porze było w ok 60 miejsca, a teraz bliżej 90. Miejsca njalepiej sprawdzać na gaminganalytics, ale nie sugerowc sie numerkiem, tylko policzyć sobie na liście (na stronie jest po 20 rekordów), ew. można sprawdzać na Global Top Sellers steampowerd.

Wszystko się może zdarzyć, ale wczoraj o tej porze ładnie sie trzymało w ok 60, a nawet lekko rosło, a teraz powoli spada do 90.

Życzliwie radze obserwować trend sprzedażowy gry (a nie tylko peaki) w najbliższych dniach i sprawadzać, czy bardziej zmeirza w kietunku Succubusa (w obecnej sytuacji spółki to wariant otymistyczny, czy też bardziej w kierunku Bum Simulator)
    I dopiero na tej podstawie , mając takie dane,, warto podejmowac ewentualne decyzje. Jeżeli sprzedaż w dłuższym horyzoncie utrzyma się na dobrym i przede wszystkim STAŁYM poziomie, to kurs odbije. No a jak nie... to się sami przekonacie

Ja przy takim trendzie na razie wolę tylko obserwować.
  • Re: Słabsza sprzedaż gry tylko 86 miejsce na GTS, wczoraj top60 Autor: ~Janek [31.61.185.*]
    Dlaczego oszukujesz bundle cały czas na takim samym poziomie trollu
  • Bo akurat lekko podskoczyły, pseudo inwestorze Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    Trendy są tutaj

https://gaminganalytics.info/gb_chart/b23380
  • Re: Słabsza sprzedaż gry tylko 86 miejsce na GTS, wczoraj top60 Autor: ~Janek [31.61.185.*]
    Zamknij się trollu !!!!!
  • A jak sie nie zamknę to co?:) Pretensje miej do siebie Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    To ty byłeś naiwny i dałeś się ubrać w marzenia. jak przedszkolak.¯\_(ツ)_/¯
  • Re: A jak sie nie zamknę to co?:) Pretensje miej do siebie Autor: ~mario [85.198.226.*]
    J-23 wczoraj o 13.30 Prison - 74 miejsce globala, a dzisiaj 67.
    https://gaminganalytics.info/gb_chart_intra/842180
    bundle z DDS - 305 miejsce wczoraj o tej porze, 326 dzisiaj.
    https://gaminganalytics.info/gb_chart_intra/b23380
    bundle z GSS - 404 miejsce wczoraj o tej porze, 406 dzisiaj.
    https://gaminganalytics.info/gb_chart_intra/b23320
    Chyba jednak nie jest tak źle.
  • Przyznaje , ze się ruszyło. Ale z opóźnieniem..... Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    ... co pisałem juz w poście do Prison-a/

Spółka i sprzedaż na pewno ciekawa, że tak powiem w "celach badawczych" i wyciągania wniosków na przyszłość (i szukania jakichś prawidłowości).

Dzięki Mario za post i aktualną porcję danych
  • Re: Przyznaje , ze się ruszyło. Ale z opóźnieniem..... Autor: ~mario [85.198.226.*]
    Jak dla mnie po prostu jest stabilizacja - 3 ostatnie dni to miejsca 62-113; 64-106 i 67-115.
    https://gaminganalytics.info/gb_chart/842180
    Bum w tych dniach (pomiędzy 4 a 6) bardziej się osuwał - 89-158; 99-146; 110-188 a i tak nie przeszkodziło mu to na sprzedaż 50k w miesiąc. O Junkyard nawet nie mówię, gdyż on 6 dnia był na miejscach 205-320.
    Succubus też zaliczył spadki w analogicznym okresie - kolejno 36-52; 45-96; 59-101.
    https://gaminganalytics.info/gb_chart/985830

• Re: A jak sie nie zamknę to co?:) Pretensje miej do siebie Autor: ~Siup [83.16.161.*]
    Dziennie gameplay z Prisiona generują około 200-300 tyś wyświetleń , to również przekłada się na sprzedaż i są to kanały z kilka mln subów i sporymi zasięgami
  • Spoko Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    Niech wyświetlaja i kupuja na zdrowie.
[x]
BKDGAMES -0,71% 2,80 2026-06-02 09:22:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.