Chyba nikt nie ma wątpliwości, że Asbis spełnia kryteria value - choćby takie jak niska wycena (c/z na poziomie 1/3 średniej branżowej) i wysokie dywidendy (stopa dywidendy przewyższająca poziom inflacji).
Co z ciebie za prawnik, że w podrzuceniu linku dopatrujesz się znamion czynu z 286 kk ? ;) Ale przeraziłeś mnie - kasuję konto i zawieszam wszelką aktywność na forum.
Dnia 2021-10-29 o godz. 16:21 insider2 napisał(a): > Wiadomo. Ja jestem spokojny prof_wiatr - ale cieszę się, że i ty podzielasz moją opinię ;) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Co z ciebie za prawnik, że w podrzuceniu linku dopatrujesz się znamion czynu z 286 kk ? ;) Ale przeraziłeś mnie - kasuję konto i zawieszam wszelką aktywność na forum. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Jak zwykle pytanie, bo już się pogubiłem: Który post jest prawdziwy ? A może wszystkie są fałszywe ?
"Dzień bez newsa, to dzień stracony.Spokojnie , przecież będzie 30, a nawet 50 jak twierdzą fachowcy."
A może 70(mln$)?
Lub 10k zł?
Co na to specjaliści?:)
Inwestowanie w niedoszacowane spółki wraca do łask. Tu macie fajnie opisane różnice między value a growth: https://www.bankrate.com/investing/growth-investing-vs-value-investing/
TEZA ZAWARTA W LINKU JEST FAŁSZYWA PO MOJEMU. UMIESZCZONA W ŚCIŚLE OKREŚLONYM CELU PRZEZ ŚCIŚLE OKREŚLONE PODMIOTY. NIE NALEŻY SIE SUGEROWAC TEGO TYPU PSEUDO ARTUKUŁAMI WCPODEJMOWANIU DECYZJI. PROSZĘ MIEĆ NA UWADZE KTO JE PUBLIKUJE.
Ze stadem baranów na drodze nie wygrasz. Musisz przystanąć, poczekać, aż odejdą i ruszyć dalej. Będą beczeć gdy Cię będą mijać, a Ty będziesz słuchać muzyki, one będą na własnych kopytach iść do zagrody, a Ty autem pojedziesz w siną dal.
I nie ma co trąbić bo jak będziesz trąbił to wpadną w popłoch i będą szły wolniej, a i my pojedziemy później.
Masz rację - naprawdę bardzo rzadko spotykam tu jakikolwiek wpis wart komentarza. Koncepcja spisku zwolenników value mnie jednak ubawiła. Widać Financial Times również jest w naszej "spółdzielni" - https://www.ft.com/content/6822de26-96a3-4075-9bcc-7b4d081a135c "Switch to value stocks to prepare for inflation" .
Kiedyś już o tym pisałem - rzeczywiście mamy tu cechy value (niska wycena, wysokie dywidendy) oraz growth (wzrost przychodów i zysków, rozwój firmy przez kolejne umowy dystrybucyjne i nowe produkty, M&A, rozwojowa branża). Słowem - nisko wyceniana value albo skrajnie niedoszacowana growth ;)
Jakie są moje cele? Ja piszę tu od mocno jednocyfrowych poziomów. PARAGRAF zobaczyłem tu pierwszy raz wczoraj. Napisz lepiej jakie są twoje cele, bo zacząłeś z grubej rury - od straszenia mnie policją ! :)
Spraw sądowych akurat się nie boję. Wiesz co mnie najbardziej wkurza na tym forum? To, że wrzucasz jakikolwiek merytoryczny post, chcesz wywołać rzeczową dyskusję, a pojawia się natychmiast zgraja trolli wypisująca bzdury. Może jednak coś o inwestowaniu w value?
"Wiesz co mnie najbardziej wkurza na tym forum? To, że wrzucasz jakikolwiek merytoryczny post, chcesz wywołać rzeczową dyskusję, a pojawia się natychmiast zgraja trolli wypisująca bzdury."
Wiem, próbowałem walczyć z nimi (chyba, że i mnie do tych trolli zaliczasz):)
Teraz trochę spamuję, bo wiedzą z Tobą czy Przeźniczakiem i tak nie mam co się równać. Dlatego merytoryczne posty zostawiam bardziej obeznanym.
A trolli olewać Insider, sam to wiesz najlepiej. Chyba, że od czasu do czasu dla rozrywki wypunktować.
Dnia 2021-11-02 o godz. 11:54 maskopatol napisał(a): > Insider, niech nam akcje Asbisu zaczną odpowiednio się zachowywać. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- On cię prosi zrób coś. Kup z 10k, taka rada.
Dnia 2021-11-02 o godz. 12:37 insider2 napisał(a): > Ok - postaram się zadziałać w tym temacie ;) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- zrób to bo widzisz co się dzieje.... Jak nie masz kasy, to chociaż podaj jakieś super info, będzie OK.
Co za faja.
Jedyna merytoryka na jaką tego błazna stać to:"jak zareaguje rynek?".
I próbuje prowokować kogoś, kto podaje informacje łatwe do zweryfikowania - zazwyczaj podparte linkiem.
Dno.
Dnia 2021-11-02 o godz. 12:50 insider2 napisał(a): > no właśnie widzę co się dzieje ... wyczuwam nerwowość ludzi bez akcji ;) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jeśli to do mnie, to pudło !!!! Mam akcje, nie jestem zdenerwowany, mam się dobrze, choć przyznaje, że na poprzednich spadkach poczułem się niezbyt komfortowo. Swoje zrobiłem (SL), i teraz na luzie obserwuję. Jeśli będzie tak jak zakładam, to będę bardzo zadowolony, a nie tylko zadowolony. Zobaczymy pod koniec tygodnia. Tyle.