• W sumie ciekawe Autor: czohracz [89.77.254.*]
    Jest sporo osób co siedzi na spółce od roku i wcale nie są zaskoczone premierą w tym roku (chociaż osobiście spodziewałem się przed świętami, a nie końcówk listopada), a tu nagle ogłoszona data i cyk 15% do góry i górne widły.
    Jak ktoś brał po 65 w tym szale to chyba tylko przez FOMO i nie patrzył na arkusz z prawej - wystrzeliło tak bardzo tylko dlatego, bo arkusz był pusty po prawej stronie i nie było co zbierać, a obecnie już się trochę zapełnił.
    Nie zdziwię się jeśli przed premierą potestujemy jeszcze okolice 50, 58 na pewno jeszcze wpadnie. W sumie jak zniknie ta oferta na 600 z kupna to może nawet jeszcze przed walnym ;)
    Pozdrawiam
  • Re: W sumie ciekawe Autor: czohracz [89.77.254.*]
    mała poprawka - dzisiaj maks był na 63,9. Mea culpa, zasugerowałem się TKO przy widłach
  • Re: W sumie ciekawe Autor: ~alt [79.184.238.*]
    Po przydzieleniu akcji z programu motywacyjnego będzie sypanka przez pracowników, więc trzeba się wbić ze sprzedażą przed nich.
  • Re: W sumie ciekawe Autor: ~Tomek [5.173.250.*]
    Pomalutku. Oni swoich akcji nie zobacza jeszcze przez wiele miesiecy nim zostana dopuszczone do obrotu.
    Zdazysz sprzedac.
  • Re: W sumie ciekawe Autor: ~Avelyn [83.16.136.*]
    Czochracz Ty chyba jesteś na tej spółce nowy, co? Albo jej nie śledzisz? Obstawiam inaczej niż Ty. Jak przedpremierowo ludzie którzy tu siedzą ponad rok wypuszcza akcje i zejdziemy na niższe poziomy to się conajmniej zdziwię. Zjazd z 60 w dół wynikłego chyba z okresu posuchy informacyjnej i frustracji z braku obiecanego Warhammera. I spadek, o ile mnie nie pamięć nie myli, był powodowany „zrzutem” większego pakietu, niewielkim podbiciem i stabilizacja kursu. Chyba generalnie tak to wyglądało w ostatnich miesiącach, a to wszystko przy nie jakiś fascynujących wolumenach obrotu. Pzdr
  • Re: W sumie ciekawe Autor: ~Tomek [5.173.250.*]
    Tutaj malo sypie z tych co kupili w 2020. Oni oddawali w okolicach 60-70. Ponizej ci co krecili koleczka albo wymeczeni czasowo w konsolce +-5 zl. Akumulacja nadal trwa. Nie chce byc zlym prorokiem ale jak nie zamkna na 64 to zrobia jeszcze zjazd.
    @Avelyn nie nie jestem nowy. Za Ty chyba próbujesz mierzyć innych inwestorów swoją miarą. W sensie nie mówię tego w ramach żadnego przytyku, tylko po prostu to, że Ty nie planujesz oddawać akcji przed premierą to nie znaczy, że każdy.
    Do premiery mamy jeszcze trochę czasu, może się zadziać kilka rzeczy:
    - ktoś kto zbierał bardzo nisko bardzo (np. po 30) bardzo duży pakiet może chcieć zrzucić część akcji przed premierą. Bo sama premiera sukcesu nie zapewnia - wszyscy pamiętamy Cyberpunka, gdzie pukali się w głowę tym którzy oddawali przed premierą, bo później to już może tylko rosnąc. Ja sam mam nadzieję, że WH to będzie petarda ale prawda jest taka, że o grze nie wiemy nic poza kilkoma mega krótkimi trailerami,
    - zbliża się koniec roku, więc jak ktoś zbierał w okolicy 75 albo powyżej 60 może chcieć zoptymalizować przynajmniej część kosztów sprzedając ze stratą i być może licząc, że odbierze taniej,
    - każdy inny powód do sprzedaży akcji. Osobiście rok temu myślałem, że w tym roku o tej porze akcje będą chodzić co najmniej po 90. Jeśli miał podobne przewidywania i ustawił krótszy horyzont czasowy to może w końcu się wysypać,

• Re: W sumie ciekawe Autor: twojastara96 [89.64.86.*]
    Co oznaczają "(górne) widły"?
    to takie same co dolne, tylko górne są na górze.

Chyba, że pytasz na serio to w skrócie tak się mówi na widły nakładane przy nagłym wzroście ceny. Analogicznie gdy cena nagle drastycznie spadnie mamy "dolne widły"
  • Re: W sumie ciekawe Autor: ~Cbr [88.156.139.*]
    Ciapciaczki typu czohracz czy alt się pojawili i już naginają rzeczywistość. Nie było Was tu wcześniej a teraz płaczecie bo przeoczyliście moment na wejście. Nie martwcie się, cena nadal jest atrakcyjna i stary akcjonariat jak wowa , beka, wu , ja czy inni nie oddamy akcji poniżej 2xx :) zobaczysz , że to będzie bardzo szybko, niech tylko WH zaskoczy na Questa gdzie obecnie jest tylko ok 300 tytułów i w ostatnim czasie niewiele ciekawych nowości. Myśl zamiast spamować żeby urwać 5 zł. Pozdro
  • Re: W sumie ciekawe Autor: ~optymista [89.64.51.*]
    Spokojnie, trochę akcji musi się przemielić w okolicy 60 zł i do premiery mamy 80zł . Po premierze wszystko zależy od sprzedaży. Na pewno publikacja gameplayu przyniesie wzrost wishlisty, więc podejrzewam, że jeszcze kilka osób zdecyduje się wejść widząc rosnący potencjał.
    Ps. GTA San Andreas VR - potwierdzone na dzisiejszej konferencji. Zaczyna się pomału VR na poważnie.
  • Re: W sumie ciekawe Autor: ~czosnek20 [188.137.56.*]
    Cbr fakt faktem ze dlugo trzeba bylo czekac ale w koncu tak jak powtarzalem cierpliwi beda wynagrodzeni . pozdrawiam stara gwardie .
  • Re: W sumie ciekawe Autor: twojastara96 [89.64.86.*]
    Dziękuję! Czyli nazwa "widły" nawiązuje do kształtu wykresu?
  • Re: W sumie ciekawe Autor: ~czohracz [176.96.149.*]
    Zminusowaliscie mnie i powyzywaliscie od ciapakow poklepując po plecach i nazywając starą gwardią. Ja Was obrażać nie będę, ale zwrócę tylko uwagę, że jedyne co to skrytykowałem i wyjaśniłem nagły wzrost do prawie 64.
    Dzisiaj mamy już 58, a arkusz wskazuje że lekką ręką wróci do 55, później może nawet 50.
    Nazywajcie się dalej starą gwardią czy jak tam chcecie, ale na nikim to wrażenia nie robi jak jedyne co macie to zaoferowania w dyskusji to ad personam.
  • Re: W sumie ciekawe Autor: ~czohracz [176.96.149.*]
    *poklepując siebie po plecach
  • Re: W sumie ciekawe Autor: ~Azotyn_sodu [5.173.145.*]
    Nie od dziś wiadomo że rock robi sobie kółka.
  • Re: W sumie ciekawe Autor: ~Azotyn_sodu [5.173.145.*]
    Było napisane że premiera nic nie zmieni. I że dużo osób się zawiedzie jak myślą o szybkim zarobku.
    jak tam stara gwardia w postaci @Avelyn i @Cbr ? :)
    Wychodzi na to, że tacy wyjadacze jak Wy srogo się minęli z przewidywaniami. Jak do tego doszło ?

ps. dokupiliście więcej po 65 czy jednak posłuchaliście i nadstawiliście koszyk <50 ?
  • Re: W sumie ciekawe Autor: ~Akcjonariusz [87.99.109.*]
    Jaka spółka takie spadki... Akcjonariusze wcale jej nie chcą tylko kręcą kółka...
[x]
CARBONSTU -5,36% 2,65 2026-04-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.