@Avelyn nie nie jestem nowy. Za Ty chyba próbujesz mierzyć innych inwestorów swoją miarą. W sensie nie mówię tego w ramach żadnego przytyku, tylko po prostu to, że Ty nie planujesz oddawać akcji przed premierą to nie znaczy, że każdy.
Do premiery mamy jeszcze trochę czasu, może się zadziać kilka rzeczy:
- ktoś kto zbierał bardzo nisko bardzo (np. po 30) bardzo duży pakiet może chcieć zrzucić część akcji przed premierą. Bo sama premiera sukcesu nie zapewnia - wszyscy pamiętamy Cyberpunka, gdzie pukali się w głowę tym którzy oddawali przed premierą, bo później to już może tylko rosnąc. Ja sam mam nadzieję, że WH to będzie petarda ale prawda jest taka, że o grze nie wiemy nic poza kilkoma mega krótkimi trailerami,
- zbliża się koniec roku, więc jak ktoś zbierał w okolicy 75 albo powyżej 60 może chcieć zoptymalizować przynajmniej część kosztów sprzedając ze stratą i być może licząc, że odbierze taniej,
- każdy inny powód do sprzedaży akcji. Osobiście rok temu myślałem, że w tym roku o tej porze akcje będą chodzić co najmniej po 90. Jeśli miał podobne przewidywania i ustawił krótszy horyzont czasowy to może w końcu się wysypać,