• Dobre info ale... Autor: ~Realnie [37.225.6.*]
    ...może być jeszcze lepsze jak emisje obejmie instytucja/podmioty, które są już zaangażowany w EC2 poniżej 5%, zbierając akcje od poziomu 3 zł i w przyszłości nie będą uczestniczyć w podziale warrantów. Pomyślałem o funduszu inwestycyjnym lub topowej spółce z branży, po czym nastąpi planowana zmiana Firmy.

Najmniej korzystnym dla nas małych rozwiązaniem będzie moim zdaniem sytuacja gdy akcje obejmą osoby/podmioty, które jednocześnie będą w przyszłości brać udział w podziale warrantów.
    A dlaczego, to poczytajcie uchwałę dot. warrantów i dzisiejszą dot. planowanej emisji akcji serii B ( warranty też miały być zamienione na akcje serii B). W szczególności zwróćcie uwagę na ilość podmiotów, którym mogą być zaproponowane warranty i akcje oraz wysokość emisji ( w przypadku akcji na ilość maksymalną).
    Oczywiście do objęcia warrantów zostało trochę czasu, a po drodze do spełnienia jest kilka kluczowych warunków. Jednak...dzisiaj wydaje się, że te warunki, nie będą bardzo trudne do spełnienia.
    A dalej niech zadziała matematyka, średnia.

Moim zdaniem przy ocenie proponowanej wartości emisyjnej jednej akcji serii B nie możemy tego zagadnienia pomijać, bo nie można wykluczyć, że wśród 149 podmiotów, którym zaproponowane będą akcje, znajdzie się akurat 149 podmiotów, które obejmą taką sama liczbę warrantów.
    Czy wtedy 8 zł za jedną akcję serii B to jest dużo?

To tak na gorąco przyszło mi do głowy, coś czego nie można wykluczyć.
    A może jednak zdarzyć się, że emisję obejmie podmiot/podmioty, które nie będą posiadały uprawnienia do warrantów.
    Jednak to jest giełda i żadnej sytuacji nie można wykluczyć.
    A jak będzie, to czas pokaże.
    Życzę wszystkim mega zysków na akcjach EC2.
  • Re: Dobre info ale... Autor: ~Gość [37.47.184.*]
    Mi się wydaje że mimo że te liczby są takie same to są to zupełnie dwie różne sprawy.
    Warranty to była spółka przed cybersecurity - motywacja do osiągania wyników dla kluczowych pracowników.
    Teraz są akcje dla funduszy lub prywatnych inwestorów.

Zobaczcie że zarówno w przypadku warrantów i emisji jest mowa o dywidendzie. Czyli spółka o tym myśli. To z kolei motywacja dla wszystkich aby trzymać akcje a nie robić kółka albo iść gdzieś indziej.

Miejmy nadzieję że jak najmniej akcji zostanie wyemitowanych i sprzedanych inwestorom tzn. że pójdą drogo i starczy kasy na projekt.

Co mi się bardzo spodobało to to że sprzedaż produktu to jedna kwestia ale i utrzymywanie !!! tego produktu to kwestia kolejna. Jeśli dobrze zrozumiałem to firmom i tak to się będzie opłacać bo consulting który obecnie kwitnie jest droższy.

Tu będzie grubo.
  • Re: Dobre info ale... Autor: ~Masakra [31.60.70.*]
    Jak ty mi yeti zaimponowałeś tą merytotyką.
  • Re: Dobre info ale... Autor: ~Fakt [188.146.64.*]
    Realnie chodzi o ewentualną średnią, która może wynieść 4 zł przy zniszczeniu się opisanego wyżej scenariusza. Ale gościu albo nie chce, albo nie potrafi tego zrozumieć.
[x]
SEDIVIO 6,42% 9,95 2026-05-15 16:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.