Kupiłem średnio kilka kg po 0,99 i czekałem chyba więcej jak rok. Sprzedałem to w końcu po 1,89. Żeby nie było, że cwaniakuję to wdupiłem na Idei ok. 10 tys.zł, sprzedałem 2/3 GNB po 0,62 i wyszedłem na zero, 1/3 trzymam i na razie jestem w plecy. Na GH jestem obecnie na zero ale trzymam choć bodajże w 2018/19 udupiłem tak chyba 20tys. zł. Zarobiłem tylko grosze właśnie na OF. Spółki Pana Czarneckiego to loteria ale trzymam, zarabiam na innych choć chyba nigdy nie wyjdę ogólnie do przodu. Pozdrawiam wytrwałych.
ja kupiłem w 2016 asbis i trzymałem 5 lat co ty na to, kupywałem za 2,17, można ? można., mam od niedawna gnb gtn i opf,.. Też nie kupiłem idealnie z jednego zysk z jednego strata, ale jeśli masz przekonanie i przeczucie to czekasz, miałem kiedyś Miraculum , nie czekałem i sprzedałem bo Niewiedziałem co to jest upadłość układowa i 14tys w plecy , jak bym czekał to teraz 7tyś na plusie tye w temacie...pzdr Bobi analiza i cierpiwość
Tutaj pierwsze co muszą to sprzedać aktywa i pozbyć się ciężaru. Przy przychodach ponad 100mln w rok zribic optymalizację/restrukturyzację i zyski powinny się pojawić. Sporym kosztem na tej spolce jest sama obsługa zadłużenia. Czytając raport jest wzmianka ze zarząd jest pewien sprzedazy open life i Noble tfi do końca tego roku. Zostalo 2.5 miesiąca. Teraz pytanie ile będzie warta spolka bez zobowiązań i z przychodami ponad 100mln rocznie? Na pewno nie jest to 13mln wyceny
Blizej powinno być do 40-60mln kapitalizacji. A jak pojawia się zyski to sporo wiecej
Ryzyko zawsze jest-ale ja coś czuję że bedzie dobrze,Teraz kurs jest podobny do kursu przed wybiciem GNB ,gnb oscyluje teraz w granicy 0,5 ,a open ? dziwne że GNB poszybował 250% ,a tutaj dusi sie wzrost.
nikt tu teraz nie myśli o zysku, to że sieć sie zmniejszyła to tez wiadomo. Na razie sprzedaż aktyw a potem restrukturyzacja i optymalizacja tego co zostało.
szczerze to watpię czy tu bedzie zysk w 3q, open mial zapaśc finansową w tym kwartale i mimo rekordowego czasy dla całej branży finansowej tu z zyskiem może być problem
mam kapitalizację 13,26 mln przy ff 40% tym samym mamy druga najniższa kapitalizację na wigu. Info o sprzedaży Nobla lub life ewentualnie obu powinno zrobić robotę.