Wprowadzają 8 listopada. Niestety wartości za akcję są obniżone do 75, 100 i 150 zł i uzależnione od daty wydania gry do 31 grudnia 2021. Mam mieszane uczucia, bo zmienili wcześniej zapowiedziane warunki ale dobrze, że wprowadzili bo to wyjdzie na plus
Czytalem. Wydaje mi sie, ze nie chca robic emisji poza programem motywacyjnym tak jak obiecywali i stad nizsze progi. Musi byc obrot inaczej nie ma opcji na plynnosc na glownym.
Zobaczymy jak sie kurs bedzie zachowywal w ciagu miesiaca. Jednakowoz na zamku kupno ponad 2100 szt jest znamienne.
Nie. Tamto to byl plan. Tutaj mamy uchwaly na ZWZ i zmiana ilosci akcji o 10 tys w gore i zmiany limitow.
Uwazam, ze ta propozycja jest lepsza bo nie ma zalozen typu kurs utrzymany przez 5 kolejnych sesji. To bylo bez sensu dla pracownikow.
Z dobrych info: premiera za kwartal i wlasciwi ludzie w spolce.
Dla mnie pozytywne info, ale nie wykluczam jeszcze spadkow do konca roku. Rynek pokazejaki ma plan.
Szczerze, to zupełnie nie wiem, co o tym myśleć...
Po pierwsze, kto jest kluczowym pracownikiem? Trójka właścicieli? Czy pozostali pracownicy? Bo jeśli właściciele chcą sobie sami przyznać akcje, to zrobili dobry ruch obniżając progi, ale wątpię w pozytywny wpływ na pozostałych akcjonariuszy.
Po drugie, po raz już kolejny włodarze CRB potwierdzają, że ich słowa to tylko wydmuszki. Była gadka o 300zł, a zmniejszają prognozy o połowę. Czyżby wiara w 300zł osłabła?
Po trzecie, 31 Grudzień to już jest deadline na krawędzi przepaści. Oznacza to, że produkcja wcale nie jest zaawansowana w 90 paru procentach jak to jeszcze niedawno mówili.
Po czwarte, Movie Games mogło wyjść z Irona, bo widzieli jak wygląda (a raczej nie wygląda) organizacja pracy w spółce.
Czy ktoś pamięta, aby w jakiejś innej spółce odbył się podobny system warrantów? Pytam, bo ja nie kojarzę, a dobrze by było przeanalizować jak się takie "zabawy" kończyły w przeszłości. Coś czuję, że 75zł, to będzie moja cena wyjścia z Carbona. Zamrożony hajs w tej spółce boli mnie już niemiłosiernie. Na złego konia postawiłem.
Dnia 2021-10-11 o godz. 23:09 ś~Znudzony napisał(a): > Zamrożony hajs w tej spółce boli mnie już niemiłosiernie. Na złego konia postawiłem.
Na jakiegoś złego dopiero postawisz. Na 11b i CDR wystarczyło poczekać by po10 latach mieć stopę zwrotu 4000%. CRB idzie tą samą drogą - rozwoju. Swego czasu, podobnie jak teraz VR, Anomaly i W1 też były traktowane jako crap niszowe gierki.
Przeczytaj ESPI ze zrozumieniem a zrozumiesz o co chodzi w dacie 31.12.2021
Nie wpadlbym na pomysl zeby straszyc ze przyznaja sobie. Serio tak uwazasz?
Powtarzalem juz wielokrotnie ze nie ma sensu sie meczyc. Zerknij na wykres i sprzedaj po ile chcesz i miejmy nadzieje, ze po sprzedazy bedziesz sie rozwijac na innym forum.
Zagadka1: pierwszy prog motywacyjny na 75 zl ( ZWZ dopiero 8.11) a na sprzedaż wystawiony baton na 6000 szt+ na 74.9 zl
Przypadek? :) Po drodze na S ukryciaki wstrzymujace.
Zagadka2: do kiedy z ogromnym prawdopodobienstwem kurs nie osiagnie pierwszego progu z planu motywacyjnego? :)
No nie wiem czy tylko na 45.
Oni sa zdeterminowani i odbiora akcje co do jednej jak zaplanowali. Nie po to mecza kilkanascie miesiecy. Potem zbiora na 50-75 i jazda. Ciekawe czy sie pomyle w swoich teoriach. Czas pokaze.
Jak dla mnie nie ma czasu na zjazdy a te Wasze zmasowane akcje na zjazdy w okolice 40-45 brzmią jak nakręcanie pod kołeczka. Ktoś akcje wciąga i widać było to ostatnimi paczkami po 52 , 54 i po 55. Jak będzie jak zwykle czas pokaże.
Jakbys sledzil spolke i posty to wiedzialbys zeja od poczatku pisze zeto jest spolka na long i nie pod koleczka. I ze z zakupami nie warto sie spieszyc bo wciaz jest czas. Ale pluj dalej.
Ja się wkurzyłem i wystawiłem na bloker. Jak chcą program motywacyjny to niech zasłużą, a nie że na chwilę kurs podbiją na 75. Jak mnie wywalą z batona na 75 to trudno i tak uważam czas na tej spółce za stracony, bo od początku roku można było zarobić na czymkolwiek z Wigu 20 a ja tu przykisłem przez ich kłamstwa o dacie wydania gry.
Cześć Tomek :) Mała poprawka nie 10tys akcji a 80tys. 10 tys warrantów to możne objąć maksymalnie Osoba w ramach jednej transzy.
Mnie się generalnie nie podoba rozwadnianie kapitału w jakiejkolwiek postaci ale suma sumarum ma się to opłacić wszystkim. Czas lojalki dla "obdarowanych" powinien tez wynosić moim skromnym zdaniem od minimum 3 lat a konczyć się na 5ciu.
O 10 tys czyli do 80 tys. Napisalem o zwiekszeniu bo poprzednio bylo w planach 70 tys.
Nie oszukujmy sie. Musza zwiekszyc ilosc akcji bo nie wejda na glowny i fundy sie nie zapakuja. Plan motywacyjny jest do tego idealny a zmniejszenie progow dostosowane do obecnej sytuacji.
Mam nadzieje, ze w przypadku zainteresowania fundow bedzie sprzedaz pakietow ale po cenie wyzszej niz teraz na finansowanie nowego hitu. Czas pokaze. Ale to takie rozwazanie.
Do zobaczenia na poziomach 200+
A to przepraszam źle to skumałem. Zwale to na poranne zamotanie i generalnie moją głupotę :)
Mam lekkie obawy tylko, że po roku czy 2 latach "kluczowe" osoby wezmą akcje pod pachę, powiedzą "Hasta la Vista" i będą szukać wyzwań poza Carbonem. A tak poza tym to ciągle patrze na Carbona przez różowe okulary. Pozdro
Nie sadze. Samo wejscie przyznanych warrantow potrwa.
A jak pracodawca dobry to pozniej nie latwo isc do konkurencji. Mysle, ze bedzie dobrze. Pozdrawiam znad kawy.