• społeczność żyje - dobry znak Autor: ~mario [85.198.226.*]
    https://steamcommunity.com/app/985830/discussions/
    Patrząc na zainteresowanie ludzi grą - 122 osoby na czacie gry (CMS21 miał 48 a GSS 43 w dniu premiery. Fakt, żę Bum miał 109 ale on nie miał takich wzrostów w ostatnich dniach przed wydaniem) oraz na to co mówią tagi na Steamie (a szczególnie główny tag gry czyli "brutalność" - 4 miejsce spośród nie wydanych gier po Back4Blood, Frostpunk 2 oraz Dying Light 2) start będzie dobry. Potem wszystko zależy od ocen. Teoretycznie gra powinna być dopracowana co sugeruje chociażby prolog. Jeżeli faktycznie tak bedzie to czeka nas naprawdę ciekawy wieczór :)
  • Re: społeczność żyje - dobry znak Autor: ~Ryszard1 [194.177.28.*]
    Ciekawy i stresujacy zarazem. Już się czuje te nerwy. To jednak madmind od agony . Wielu z nas pamięta premierę agony i myślę że rzuca ona cień i niepewność na dziś. Przy agony też byliśmy pewni sukcesu... myślę że wielu zrezygnowało i sprzedałem akcje w ostatnich dniach. Co nie zmienia faktu że pozostaje optymistycznie nastawiony :)
    Sprzedało ... Ja dokupiłem :)
  • Re: społeczność żyje - dobry znak Autor: ~mario [85.198.226.*]
    Ryszard ja też jestem dosyć pozytywnie nastawiony. Zauważ, że gra nie jest popularna wśród youtuberów jak np. GSS, nie jest reklamowana na głównych grach PLW ze względu na zupełnie odmienną tematykę (oczywiście poza horrorami jak LFB, TBI gdzie reklama jest) a mimo to społeczność a co za tym wishlista rośnie dość dobrze. Dla mnie to oznaka siły tej gry. Według mnie to będzie teraz to co miało być trzy lata temu tyle, że tym razem dobrze zrobione.

• Re: społeczność żyje - dobry znak Autor: ~GregK [83.0.146.*]
    Jedną sztukę na pewno sprzedadzą - ja kupuję:)
    Zgadzam się Mario. Też tak myślę. Szkoły da tylko że tak późno startujemy. Wolałbym wcześniejsza godzinę. No ale trudno ...
    A ja myślę Ryszard, że godzina 19.00 jest właściwa. Dlaczego? To horror/erotyk czyli gra się najlepiej wieczorem/nocą, a nie w dzień.
    Poza tym późniejszy start oznacza, że ludzie będą dłużęj czekać w kolejce, a więc powinniśmy ruszyć z większym przytupem (peak graczy).
  • Re: społeczność żyje - dobry znak Autor: ~polak [89.64.61.*]
    trzymam kciuki za gre chłopaki jestem dobrej mysli
  • Re: społeczność żyje - dobry znak Autor: ~inwestor [31.0.81.*]
    A ja mam takie odczucie, że nie będzie rekordowego peaku ale gra się dobrze sprzeda. Również w długim czasie. Tak jak Tenants, które przy peaku 4.5 tys sprzedało już ponad 200 tys sztuk. Prepper z peakiem 7000 sprzedał mniej. Peak nie jest najważniejszy tylko to żeby dlugo się utrzymywał i żeby w dłuzszym czasie dużo graczy grało.
    Zgoda, że peak nie jest najważniejszy (patrz Thief Simulator niecałe 3k a ponad milion sprzedanych egzemplarzy na PC) ale zawsze lepiej jak jest wyższy niż odwrotnie. A skoro Agony miało niecałe 3k i były niedopracowane to tutaj powinno być lepiej.
    Tymczasem na czacie doszło kolejne 9 nowych osób i już 131 jest. Widać coraz więcej osób interesuje się grą :)
    https://steamcommunity.com/app/985830/?curator_clanid=4777282&utm_source=SteamDB
    Czy to dużo? FIFA 22 czyli ostatnia znacząca premiera na Steamie 4 dni po wydaniu (a wtedy wzrosty dosyć mocno przyspieszają) ma tam 241 osób (a max peak 51,7k)
    https://steamcommunity.com/app/1506830/?curator_clanid=4777282&utm_source=SteamDB
[x]
MADMIND 0,00% 0,40 2026-05-28 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.