• Clash II Official Soundtrack Autor: ~Franek [94.12.33.*]
    Spotify – Clash II (Official Soundtrack)

Soundtrack wymiata, bardzo klimatyczny, zapowiada sie hit
  • Re: Clash II Official Soundtrack Autor: ~Gracz [62.133.129.*]
    Oficjalny soundtrack na yt pojawił się 29 sty 2021. Do tej pory brak najważniejszego, czyli gameplaya. Wybacz, ale sama muzyka gry nie robi. To, że pan Adam zrobił przyzwoitą robotę to jedno. To, że Primebit znów wypuści niedopracowany bubel to drugie.
  • Re: Clash II Official Soundtrack Autor: ~Franek [94.12.33.*]
    Skad wiesz, ze bedzie niedopracowany?
    Skupujesz?
  • Re: Clash II Official Soundtrack Autor: ~Franek [82.132.235.*]
    Muzyka w grze jest bardzo istotna, a tutaj jestesmy na fali.
  • Re: Clash II Official Soundtrack Autor: ~Miro [5.173.65.*]
    Jasne że skupuje, straszy jeszcze. Patrz co się dzieje.

Ktoś chce by było nisko, bo łapią wszystko co ludzie wysypią. Mam zakupione głównie po 1 zł (coś dokupuję jak mam wolne środki), ale mi się nie pali, poczekam aż będzie znowu powyżej 2 zł :)

• Re: Clash II Official Soundtrack Autor: ~Franek [82.132.235.*]
    Mnie sie udalo usrednic do 0.75 I nadal dobieram o ile bedzie taniej I taniej, wiec jesli chca sypac to ja zachecam.
  • Re: Clash II Official Soundtrack Autor: ~Gracz [46.174.213.*]
    Nie rozumiem dlaczego musiałeś napisać aż trzy osobne posty ale postaram się to jakoś poskładać w całość:

> Muzyka w grze jest bardzo istotna, a tutaj jestesmy na fali.

Proszę wskazać mi miejsce, w którym napisałem, że muzyka w grach jest nieistotna. Prawda jest taka, że gra może mieć świetny gameplay, super grafikę, genialny scenariusz... ale jeśli muzyka będzie powodować krwotok z uszu gracze zwyczajnie nie będą w taką grę grać. Muzyka jest równie istotna jak każdy inny element gry. Natomiast działa to w drugą stronę: Sama muzyka gry nie robi. Mam nadzieję, że teraz wyraziłem się wystarczająco jasno.

Jedyne co wiemy, to że Pan Skorupa jest porządny gość i szybko się uwinął. W zasadzie niedługo po ogłoszeniu Clasha II dostaliśmy pełen soundtrack który podlinkowałeś. Przyznam, że byłem pod dużym wrażeniem i była przez chwilę nadzieja, że Clash II się naprawdę ukarze. Jednak Primebit już zadbał o to, by mnie z błędu szybko wyprowadzić.

> Skad wiesz, ze bedzie niedopracowany?

To elementarne, drogi Watsonie. Składa się na to co najmniej dwa powody. Po pierwsze patrzę przez pryzmat poprzednich produkcji spółki. Problemów jest wiele, a najważniejsze z nich:
    - Ilość wydawanych produkcji w ciągu roku. Tak wiem, spółka pracuje nad kilkoma projektami w tym nad większą grą Clash II. Ale to nie jest problem, który pojawił się wraz z ogłoszeniem Clash II, ale w zasadzie od samego początku istnienia spółki.
    - Odtwórcze pomysły. Wybaczcie, ale kolejna kopia flappy bird (bouncy bird), czy sokoban (Go! birdie) z dnia na dzień nie okaże się "hitem rynkowym"
    - Brak zrozumienia gatunku tworzonej gry. Mam wrażenie, że projektant w spółce nie rozumie zasad rządzących grami, które tworzy. Zwrócił na to moją uwagę gracz, który zostawił opinię do gry Dark Tower. Wypunktował on kilka poważnych błędów, które można było łatwo uniknąć. Pod wpływem tego komentarza spojrzałem na gry Primebitu nieco inaczej i niestety większość z nich to jedynie próba powtórzenia popularnego pomysłu, bez zrozumienia tego co się robi.

Cały powyższy wywód oczywiście łatwo obalić: "Past Performance Is No Indicator of Future Performance". Oczywiście, może się zdarzyć, że ktoś w spółce wyciągnął jakieś wnioski z poprzednich porażek i tym razem zepną pośladki. Jednak widząc w jaki sposób spółka prowadzi projekt po prostu w to nie wierzę. Zero komunikacji ze społecznością. Zamiast Gameplay'u dostajemy Cinmatic trailer (innymi słowy pokazujemy inwestorom, że robimy fajne rzeczy, a olewamy graczy). Mydlenie oczu ładnymi renderami zamiast podanie konkretów, o tym jak gra będzie wyglądać. I tak dalej, i tak dalej...

Panowie mój login to Gracz. Ale nie gracz giełdowy. Ja gram w gry. Na tym się znam. Nie skupuje i nie straszę :)
  • Re: Clash II Official Soundtrack Autor: ~wariner [89.70.92.*]
    A ja gram na gieldzie i to co napisales jest kompletnie bez znaczenia dla kursu. Na AIG byla super gra, Ghostrunner, cichy hit, ktory dodatkowo zyskal na klapie CP. Ubrali ludzi po 20-30zl mimo ze gra sprzedawala sie jak swieze buleczki. Co do clash, moze to i bedzie gniot, ale na rynku brakuje turowek z klimatem o czym doskonale wiesz. Nie mowie ze tu bedzie niesamowita sprzedaz, ale musieliby sie bardzo postarac zeby choc troche nie zarobic
  • Re: Clash II Official Soundtrack Autor: ~Remi_123 [91.150.166.*]
    Gdybyś nie grał na giełdzie a grał w same gry to byś tu nie pisał. Chyba, że śledzisz spółkę od początku i piszesz po tym forum z prywatnych powodów, bo ktoś uraził kiedyś twoje małe ego.

Jeśli ktoś uważa że Clash 2 będzie gniotem za budżet jak podają około 1,5 mln to nie wiem jak powinny wyglądać produkcje które robią spółki playwaya za 400k.

Szczerze wolę się miło zaskoczyć, kurs jest atrakcyjny. W spółce po zdjęciu widzę, że pracuje sporo ludzi. Na rynku jest masa spółek które nie zatrudniają nawet 2 osób, a są lepiej wyceniane mając historycznie dużo mniejsze przychody. Obstawiam jednak na tego konia.

Gracz - daj sobie spokój jak nie grasz na tej spółce.
    Golym okiem widac, ze gracz poswieca duzo uwagi graniu na gieldzie I jest zaklamanym skupowaczem akcji. Zbyt duzo uwagi poswiecic samej spolce zebym mogl mu uwierzy, ze on sie tylko grami interesuja, zwlaszcza takimi, ktorych nawet gameplaya nie widzial.

Wywalajcie, ja dobieram.
    Znowu jest taniej wiec znowu dobralem, oby tak dalej.

Kurs powinien tu wrocic na 2 zl.
  • Re: Clash II Official Soundtrack Autor: ~Gracz [85.237.171.*]
    Dnia 2021-10-04 o godz. 20:26 ~Franek napisał(a):
    > Golym okiem widac, ze gracz poswieca duzo uwagi graniu na gieldzie I jest zaklamanym skupowaczem akcji. Zbyt duzo uwagi poswiecic samej spolce zebym mogl mu uwierzy, ze on sie tylko grami interesuja, zwlaszcza takimi, ktorych nawet gameplaya nie widzial.

oraz

> Gdybyś nie grał na giełdzie a grał w same gry to byś tu nie pisał. Chyba, że śledzisz spółkę od początku i piszesz po tym forum z prywatnych powodów, bo ktoś uraził kiedyś twoje małe ego.

Panowie myślcie sobie co chcecie i tak was nie przekonam, że jest inaczej. Tak czy inaczej nie piszę nic, co by mijało się z prawdą na temat spółki. Zamiast wnikać w moje motywacje radziłbym się przyjrzeć działaniom samej spółki. Zwłaszcza, że znów zaczyna się kupowanie lajków na fb... Widać, ban na steam sprzed lat, za podobne praktyki, niczego spółki nie nauczył.

https://i.ibb.co/Kzfwjt4/Screenshot-2021-10-05-Clash-II-Facebook.png

• Re: Clash II Official Soundtrack Autor: ~Smieszek [5.173.56.*]
    Jaki ban na steam? Oni nigdy nie mieli żadnego bana na steam za swoje produkcje. Mają wręcz same dobre oceny (w większości pozytywne). Kupowanie lajków? To zwykła promocja i dobrze, że ją robią!

P.S.
    Po nocach sprawdzasz co na tej spółce się dzieje? Haha jesteś dość mocno wkręcony xD
  • Re: Clash II Official Soundtrack Autor: ~Hmmm [95.160.44.*]
    No, ja też się wkręciłem, bo płacenie za lajki w Indiach jest na tyle oryginalne, że muszę zobaczyć efekty tej akcji = czuć w tej strategii geniusza marketingu. A przy okazji, czy te działania są potrzebne, bo gra się sama nie obroni, czy może jest to hybrydowy atak na rynek głodny polskiej turówki? ;)
  • Re: Clash II Official Soundtrack Autor: ~RickiTicki [91.150.166.*]
    Graczu, który zmienia nicki xD

Śmiechu warte są te twoje wywody, a tyjesz rok w rok coraz bardziej przed tym monitorem :)
    Ktos kto tylko gra w gry, nie przygladac sie zadnym spolkom. Jestes zwyczajnie niewiarygodny. Napewno straszysz I zbierasz.
[x]
PBGAMES -5,88% 0,16 2026-05-15 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.