Jeżeli to pytanie do mnie to nie mam pojecia czy akcje będą drożeć czy nie. Tego nikt nie wie. Jedno jest pewne wyniki są bardzo dobre szczególnie te za 2Q.
Jak kurs się zachowa jutro to bez znaczenia. Jeśli wyniki dalej będą tak dobre, to rynek prędzej czy później to doceni. Jeśli o mnie chodzi to nie muszę szybko sprzedawać. Jestem inwestorem długoterminowym.
wyniki wystrzeliły jest popyt za stacje trafo musza tylko pilnować marży a ciekawe co będą robić w halach stolbud włoszczowa bo to wielki zakład był, chyba hale stolbudu to nawet większe niż zpue
Wyniki bardzo dobre ale czy powtarzalne? Zwracam uwagę, że 1 półrocze było wyjątkowo dobre z dwóch powodów: dostali dotację koronawirusową 10 milionów oraz 3 miliony jakichś odszkodowań. To złote strzały, które prędko się nie powtórzą.
Prawda trzeba sprzedać ale dopiero za dwa tygodnie. Proponuje poczekać i odserwować bo może za dwa tygodnie podskoczy do 211 i dopiero wtedy sprzedawać.
Kto czyta grę jak ogląda przedstawienie to wie, że przy obecnych cenach za energie elektryczną, będzie spływać gruba kasa do dystrybucji. Dystrybucja z kolei puści do budowy ogrom projektów modernizacji sieci SN, który zalega na półkach i powoli zaczyna się przeterminowywać. Kasa w modernizację do olbrzymia ilość sprzętu ZPUE, który będzie zakupiony. Młody Wypycheiwcz wie o co chodzi i skupuje na słupy ile się da, a potem sobie odpowiada w wezwaniach, by jak najszybciej ściągnąć spółkę z giełdy. Ma inną wizję niż tata.
To przypuszczenie. Ale ściągnięcie spółki nie będzie takie łatwe. Fundusze wciąż trzymają. I ja na pewno nie pozwolę im ściągnąć spółki z giełdy poniżej 300 zł.
mogliby odpuścić to ściągnie z gpw akcji, wtedy byłby odpał bo wyniki będą dobre, niech tylko mądrze to rozgrywaja bo w wielu produktach w Polsce nie maja konkurencji więc wycena i wyniki mogą sie szybko poprawiać