Dnia 2021-09-28 o godz. 16:25 ~gala napisał(a):
> No mam raport za półrocze 2019 i co? :)
>
> - Rzeczowe aktywa trwałe 27 155
> - Prawo do użytkowania aktywa 88 051
>
> No chyba że z Ciebie taki kiep, że nie wiesz, że prawo do użytkowania to leasing i przestań się już kompromitować. Poza tym gdyby pieniądze były inwestowane, to zmieniałby się odpowiednio stan środków na koncie i certyfikatów, a leasing ich jakoś nie potrzebuje.
Jak to leasing nie potrzebuje środków pieniężnych dlaczego jest strata w pierwszym półroczu Wartości bilansowe zobowiązań z tytułu leasingu oraz ich zmiany w okresie sprawozdawczym. Stan na 31.12.2020 to 82 mln po sprzedazy OTP spadek do 22 mln oobecnie 32 mln samych zobowiążań leasingowych Ale
Całkowity wypływ środków pieniężnych z tytułu leasingów wyniósł w I półroczu 2021 r. 5.399 tys. zł. dlatego strata bo leasing kosztujei i potrzebuje kasy Obecnie rocznie wypływ środków 12 mln przy zobowiązaniach leasingowych na 32 mln Rzeczywiście potwierdza się twoja teza pieniedzy na zakup samochodu zl easingu niie potrzeba .
Dobrze ze Ty Gala taki mądry jesteś a ja jestem kiep Tylko że W świetle
art. 3 ust. 1 pkt 15 ustawy o rachunkowości, przez środki trwałe rozumie się rzeczowe aktywa trwałe i zrównane z nimi, o przewidywanym okresie ekonomicznej użyteczności dłuższym niż rok, kompletne, zdatne do użytku i przeznaczone na potrzeby jednostki. Do środków trwałych zalicza się również aktywa, nad którymi jednostka sprawuje kontrolę na podstawie odpowiedniego prawa rzeczowego, w tym m.in.
na podstawie umowy leasingu finansowego. wiec nie odkryłeś ameryki że do środków trwałych zalicza sie również leaisng finansowy bo juz po zakupie OTP w1q 2016 zwiekszono
Rzeczowe składniki majątku trwałego o 30 mln
Oznacza to, że spółka zrealizowała plan, jaki miał być pierwotnie zrealizowany czy to przez leasing czy zakupy cystern
Teraz udowodnij Ty swoje twierdzenie że nie kupiła nic, Kupiła cysterny i wzieła pod raty leasingowe samochody ciągniki .Zakupy były rozłożone na pieć lat to że stan środków sie nie zmieniał wyniak z zysków jakie przez te 5lat dodatkowo generowały również wpływy gotówkowe Po prostu bardziej opłacaim sie lesingowąć ciagniki a cysterny kupować na własność .Ponieważ byłem w pracy wiec nie mam tak dużo czasu na przegladanie raportów z lat ubiegłych wiec korzystałem z danych https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-bilans/TRANS-POLONIA gdzie pokazane są dane
Rzeczowe składniki majątku trwałego ale zakryte dane
Aktywa z tytułu prawa do użytkowania Nadal uważam że kłamiesz bo cysterny zostały zakupione na własny rachunek a ciagniki wziete w leasing nic nie tłumaczy cie od pisania nie prawdy "Wzięli kasę od inwestorów po kursie sporo wyższym niż obecny, nic nie wydali na inwestycje, "Nadal uważam że prezes pisze prawdę
Nakłady inwestycyjne zrealizowane w tym roku to już 14 mln zł. Zapewne do końca roku dojdzie jeszcze kolejne 2 mln zł. Tylko w III kw. br. rozliczyliśmy 13 mln zł inwestycji, co związane było z kumulacją płatności i odbiorów.Cały program mamy rozłożony na 3 lata. W tym roku zakupiliśmy już 53 cystern, czyli około połowę z planowanych docelowo 106 jednostek zakupionych na własny rachunek" - przeczytaj jeszcze raz słowa prezesa po emisji .W tym roku zakupiliśmy już 53 cystern, czyli około połowę z
planowanych docelowo 106 jednostek zakupionych na własny rachunek" - powiedział Cegielski w rozmowie z ISBnews.
Pisz sobie co chcesz po to jest forum tylko nie mijaj sie z prawdą