• w temacie Autor: ~in [62.133.146.*]
    Wiater .. dlaczego nie przyznajesz mi racji :)) ... trzeba mieć jajca ...no nie ... a tu brak ...??
  • Re: w temacie Autor: prof_wiatr [95.49.155.*]
    Dnia 2021-09-22 o godz. 10:07 ~in napisał(a):
    > Wiater .. dlaczego nie przyznajesz mi racji :)) ... trzeba mieć jajca ...no nie ... a tu brak ...??.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1. wydaje mi się, że każdy samiec je ma.
    2. to fakt, BMX nie jest wydmuszka covidową, i wymaga cierpliwości, a w związku z dywidendą zaliczkową pojawiają się tutaj "meteoryty".
    3. ja dokładnie sledze komunikaty, i doprawdy nie wiem jak spółka wyrobi sie z taką ilością zamówień.
    piszę to in +
    4. kasa z UE, to olbrzymi temat, ale na razie wiadomo, co jest.
    muszą się dogadać, a wtedy, nawet nie chce mi się podawać wyceny.

Ps. mam już swoje lata, czy wiecie w jaki sposób, po II wojnie, Niemcy wyszli z olbrzymiego kryzysu?
    BUDUJĄC AUTOSTRADY i DROGI
    Produkując samochód dla ludu  volkswagen

• Re: w temacie Autor: prof_wiatr [95.49.155.*]
    SZEROKI SPADA, A BDX LEKKO, CODZIENNIE DO GÓRY
  • Re: w temacie Autor: ~Azatem [89.230.115.*]
    To jednak uproszczenie profesorze. Drogi są układem nerwowym gospodarki ale nie generują przychodów, zresztą NIemcy autostrady budowali już przed wojną a i w trakcie rękami robotników przymusowych. Niemcy wyszły z wojny pokiereszowane ale z genialną techniką i technologią produkcji, którą napędziła wojna. Sporo dóbr nakradli i umieścili w Szwajcarii. Takie marki jak Mercedes BMW, Porsche, VW, Opel czy Auto Union nie wzięły się znikąd. A gdzie Krupp, BASF i firmy lotnicze. Nawet Hugo Boss projektował ich mundury. To wszystko produkowało na potrzeby armii głównie lotnictwa i wojsk pancernych. W ciągu 6 lat wojny dokonał się niewiarygodny postęp techniczny. W 1939 rzędowy silnik w skromnym Messerschmittcie Me109 dawał ogromną przewagę w powietrzu a juz kilka lat później zadebiutowały samoloty z napędem odrzutowym i rakietowym. I to Niemcy tego dokonali. Do dzisiaj spijają śmietankę. Co tam drogi i VW Chrabąszcz.
  • Re: w temacie Autor: ~Andrzej [37.225.9.*]
    Pseudo profesorek nigdy innemu nie przyznaje racji,nawet jak nie ma racji i moczy kasę
    Już w kwietniu zapowiadał mocny wzrost ponad 320 zł i że nikt nie sprzeda taniej akcji po czym po takiej bunczucznej zapowiedzi kurs spadł do 270 złotych.
    Dawno się tak nie uśmiałem jak po przeczytaniu pseudo profesorka że mamy budować autostrady to będziemy szybko się rozwijać
    Pseudo profesorku tylko nowe technologie, postęp naukowy i techniczny zapewni wzrost gospodarczy To już nie te czasy gdy eksport surowców i prosta praca fizyczna zapewniały sukces gospodarce
    Zobacz jedna firma Apple jaki daje zysk roczny lub Google itd.
[x]
BUDIMEX -2,50% 570,00 2025-11-07 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.