• WEZWANIE Autor: ~John [188.122.20.*]
    Obudżcie się . Chcą nas Wyślizgać ZBYT NISKĄ CENĄ za Akcję . Uważam że 3,63 zł za Akcję to OCHŁAP .
  • Re: WEZWANIE Autor: ~mw [193.56.254.*]
    mają dogadane z funduszami-inaczej by sie nie fatygowali...
  • Re: WEZWANIE Autor: ~mariusz [62.87.147.*]
    ode mnie za tyle nie dostaną xD
  • Re: WEZWANIE Autor: ~John [188.122.20.*]
    Zgodnie z obecnymi przepisami właściciel musi skupić 95 % + 1 akcję aby Wykupić Przymusowo . Mam Nadzieję ,że mamy więcej niż 5% akcji , bo OFE mogą się Dogadać . Miałem już podobny numer z akcjami ZASADY i dopiero po 3 latach sprzedałem im akcje ale z dużym przebiciem . Negocjowali ze mną Indywidualnie ale Zasada specjalnie nie Płacił Dywidend aby mnie zmusić do Sprzedaży . W sumie zarobiłem dużo więcej niż ci co odpowiedzieli na Wezwanie . Mam czas to poczekam . Cena 3,63 zł za akcję jest Śmiesznie Niska. Pomijam pewne zadłużenie spółki ale w cenie akcji " Sprzedajemy Dostęp Do Rynku ". A to jest Najważniejsza Wycena . Zobaczymy .
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Makler [83.29.69.*]
    Cena w wezwaniu jest stosunkowo za niska aby skupić akcjonariaat .
    Dlatego tez sadze ze drugie wezwanie będzie 0 +50% wyzsze.
    i wówczas może uda się im skupić .
    Na tą chwile tak jak poprednik pisze cewna jest smiesnie niska na wezwaniu.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~As [78.40.68.*]
    I kto im sprzeda za tak niską cenę. Śmiechu warte.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Scenarzysta [83.6.130.*]
    podbiją do 4 - 4,20 i dostaną 95%
  • Re: WEZWANIE Autor: hfjdj [178.235.184.*]
    Na Pamapol pare lat temu zrobili wezwanie. Dali śmiesznie niską cenę i byli dogadani z fundami. Fundy im sprzedały ale mniejszościowi akcjonariusze mieli >5% akcji, zorganizowali się, wytoczyli pozwy, sąd wstrzymał zdejmowanie spółki z GPW na wniosek KNF, większościowym się ciepło zrobiło, grzecznie zrezygnowali z wycofywania spółki z GPW, wyzofali się z wezwania i sąd im grzecznie umorzył wszystkie sprawy i spółka grzecznie jest na GPW i już z 1zł urosła ładnie sobie urosła do 2.78 i ładnie rośnie.

Także tego ten. Akcje trzymać, na wątku o Pamapolu są dane jakichś kancelarii prawnych, jak coś cena nie będzie grała to póki mamy >5% akcji doputy piłka w grze. Turcy niech grzecznie zaproponują fajną cenę a jak nie to się będzie ich jechać.
    Do 10ciu trzymać. Nie oddawać.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Iwa [5.184.218.*]
    Ile masz tych akcyj bo ja mam trocha i trocha drogo kupionych to tez niechce sprzedawać zaras cena zbyt nisko
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Bolec [31.0.49.*]
    Ja już dałem sobie spokój z nimi i oddałem 100k szersów, mierna inwestycja, liczyłem x2
  • Re: WEZWANIE Autor: ~cierpliwy [193.108.219.*]
    https://stooq.pl/c/?s=otm&c=10y&t=l&a=lg&svg
    Tak sobie myślę patrząc na ten wykres: Pierwsza fala rozpoczęła się w lutym 2020, trzecia ok. września 2020 i miała piękną pięciofalową strukturę. Teraz od 3 zł mamy falę piątą która powinna wynieść kurs między 5 a 8 zł.
    Ludzie którzy kupowali te akcje po kilkanaście złotych zapomnieli o nich i Turek nawet jeśli fundy oddadzą im po np. 4 czy 4,50 nie zgromadzi 95 % do przymusowego wykupu. Widać, że Turkowi bardzo zależy na wycofaniu spółki z giełdy. I wtedy zapłaci za przekroczenie progu 95 % każdą cenę ( od niewielkiej ilości akcji więc to będzie dla nich żaden koszt ), a wykres wtedy dopełni piątą falę. Planuję sprzedać po 7 zł. i Wam też tego życzę. Bogu dzięki, że nieudacznicy z WEG wreszcie zrozumieli jakimi cieniasami są w tej branży. Turcy zamienią tę spółkę w złoto i tego im życzę.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~wiejskigłupek [194.35.233.*]
    Fal, nie ma fal, nie ma fal.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~cierpliwy [178.235.182.*]
    Prawdziwy sztorm pojawi się dopiero po zamknięciu wezwania jak oddadzą fundy i okaże się że brakuje do 100 procent, 8-9 procent. Wtedy Turek zapłaci za brakujące akcje między 5 a 8 zł.bo to będą dla niego grosze Teraz jest tylko czas na kupowanie. Nie zastanawia Was, że praktycznie od informacji o wezwaniu cena na giełdzie jest wyższa niż w wezwaniu i cały czas lekko rośnie ? Czy sądzicie, że ktoś cały czas kupuje niemałe ilości akcji po 3,7 -3,9, żeby oddać w wezwaniu po 3,63 ? Jeśli nie to na col liczy?.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~wiejskigłupek [193.176.30.*]
    Nie wiem naprawdę, na co liczy "ktoś, kto skupuje", ale spółka jest fundamentalnie słaba i tyle wiadomo. Zróżnicowana produkcja w kilku zakładach małej skali i to wszystko głównie pod marki własne sieci. Model, który nie pozwoli zarobić na odtworzenie parku maszynowego, a niektórzy tu myślą, że akcja wskaźnikowo powinna kosztować dwa razy drożej niż np. Wawel.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Kulawy [37.30.50.*]
    Po co patrzysz na wskaźniki ? Jakie one mają znaczenie tutaj ? Można sobie znaleźć spółki z pięknymi wskaźnikami warte ćwierć swojej wartości księgowej no i co z tego będą zawsze tyle warte bo problem leży często gdzie indziej . Problem leży np w akcjonariacie. Nikt nie chce kupować spółki choć by miała świetne wskaźniki jeśli np większościowy ma złą sławę nie chce się dzielić robi różne głupie rzeczy na spółce i nikt nic nie może z tym zrobić i nikt nie ma nic do gadania i po co komu taka spółka ? Nikt tego nie chce bo to tylko teoretyczny udział w spółce . Dlatego wskaźniki to sprawa drugiego rzędu ważne są też okoliczności. Tu są takie okoliczności że znaczenie ma tylko to czy dwa główne fundusze będą chciały sprzedać w tej cenie cała reszta ma małe znaczenie. Wiele wskazuje na to że będą chciały coś więcej ponieważ jeśli były by zdecydowane sprzedac swoje akcje po 3.63 to uplynialy by trochę wyżej choć część tego co posiadają. Więc wskaźniki to może bardziej potrzebne są do tego żeby przewidzieć co zrobią fundusze. Należy pamiętać też że pakiety kontrolne dające np możliwość przymusowego wykupu , muszą być wyceniane trochę inaczej. Jest wiele spółek w których za jakieś drobne pakiety akcji nikt nie chce dać złamanego grosza ale za np 50 procent akcji zapłacił by dużo więcej niż wycenia je rynek. Zobacz ile kosztuje Energa 8 zł można kupować na giełdzie ale jak ktoś by chciał kupić 50 procent akcji nikt by takiego pakietu nie sprzedał po 30 zł. Więc tutaj teraz obowiązują inne zasady rozgrywki niz tylko jakieś wskaźnikowa wartość firmy.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~wiejskigłupek [66.203.113.*]
    Piszesz dla siebie czy dla kogoś? Jak dla kogoś - to pisz krócej.
    Istnieje granica powyżej której nie można zapłacić za słabe aktywo. Nieważne, kto jest po obu stronach transakcji, Turek czy fundusz.
    2 miesiące temu inaczej widział byś ta granice. Dyskusja jest bezcelowa rację zapiszemy jak już się skończy wezwanie. Jak będzie podniesienie ceny miej odwagę i wpadnij się pokajać ja to zrobię......
  • Re: WEZWANIE Autor: ~wiejskigłupek [66.203.113.*]
    Jeśli Turek podniesie cenę o 100%, co to niektórzy by oczekiwali, jak napisałem poprzednio, to Ci kupię chałwę.
    Jeśli Turek miał by tyle podnieść to wolał by sobie kupić inną firmę albo zbudował by sobie fabrykę od nowa. Wezwanie jest na 9 mln akcji i Turek doda te 6 7 mln do całego wezwania aby osiągnąć cel . Nie patrzymy na jakąś kapitalizację patrzymy ile trzeba dodać aby zrealizować zadanie. Turek trochę dodał bo premie od średniej są ale po prostu nie widziałem sytuacji żeby utrzymywała się cena wyższa te 5 10 procent niż wezwanie i żeby w takich okolicznościach nie było podniesienia ceny. Zobacz sobie np na radpol tam ta sama spekulacja była po ogłoszeniu wezwania ale natychmiast wykorzystały to fundusze które puszczały akcje w rynek wiedząc że i tak same się zapiszą. Zresztą tak to po prostu działa należy zauważać takie mechanizmy. Mogą ewentualnie nie sprzedać po zaproponowanej cenie i wezwanie nie osiągnie celu i wracamy na 3 PLN to oczywiście jest ryzyko ale to dopiero po zakończeniu wezwania póki co jest bezpiecznie z możliwością premie.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~wiejskigłupek [213.152.188.*]
    No i po co pisać referaty? Przecież o tym mówię. Spółka jest słaba, a niektórzy cmokali, że powinna kosztować dwa razy tyle. Może Turek dorzuci parę groszy na osłodę a i tak moim zdaniem przepłaca.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Milton [37.128.65.*]
    4,15 tyle będzie
  • Re: WEZWANIE Autor: ~milton [178.37.125.*]
    No chyba, że 4,22
  • Re: WEZWANIE Autor: hfjdj [89.70.65.*]
    No ale już kupił większość akcji więc nie może sobie drugiej fabryki wybudować bo nie ma floty.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~lh [46.134.138.*]
    "Kervan jest mocno obecny w USA, Rosji, Afryce, Australii czy na Bliskim Wschodzie. Na rynku unijnym szukali mocy i zakładu, który może produkować produkty, które chcą tu sprzedawać, ale także podmiotu, który ma dostęp do rynków zbytu. OTM ma dobre relacje z sieciowymi kanałami sprzedaży, jest to więc transakcja korzystna dla obu firm. Daje inwestorowi dostęp do polskiego rynku, a Otmuchowowi, oprócz wsparcia finansowego, dostarcza ciekawego know-how, które już pomaga i wspiera w inwestycjach. W ciągu najbliższego roku OTM zamierza zainwestować 100 mln zł w nowe moce produkcyjne w zakładach. To da możliwość dostępu do rynków, na których do tej pory nie byli obecni."

To tyle w kwestii komentarza, komu się tu spieszy...
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Kulawy [37.30.17.*]
    Proszę o taka dobra chałwę . Taką z Ukrainy pełna tłuszczu i cukru i kurierem wyślij ....
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Milton [178.37.101.*]
    Czekam na oświadczenie funduszy przed weekendem i w pn podniesienie ceny 4,15-4,22
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Kulawy [188.146.194.*]
    Brawo wyczules ich widziałeś inne wezwania np PGS , mediacap itd ja też myślałem o tym ale tutaj akurat się nie spodziewałem myślałem że sami podniosą. Trochę mało czasu mają wzywający ale 5.5 to nie wiem czy oni dadzą być może zrezygnują z delistingu i zostanie wszystko tak jak było.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~milton [178.37.106.*]
    Tak byłem na PGS. A tu trudno było coś kupić. Troche fundy za dużo krzyknęły. Na Mieszko i Jutrzence to ok 10% podniesione było
  • Re: WEZWANIE Autor: ~lh [46.134.138.*]
    To Turcy krzyknęli za nisko, a czas biegnie na ich niekorzyść...
    Chyba na naszą niekorzyść. Przelicytowalli (fundy)
    Na niekorzyść ? Czyz byś sprzedał już akcje ? Zobacz kurs wczoraj i dziś i gdzie widzisz ta niekorzyść? Mieli wylicytować na 4.5 ? Proszę masz tą cenę można sprzedawac. Do 5.5 jest dużo każdy chyba boi się sprzedawać bo wieczorem się okaże że sporo stracił. Na przedłużenie wezwania już za późno. Z drugiej strony co będzie jak się Turek rozmyśli ? Bardzo gorąco bardzo 3.6 - 5.5 to jest ogromna różnica . Co robić co robić co robić . Połowę sprzedać połowę zostawić to rozwiązanie dla mało odważnych.
    Trzym. Idź na spacer. Nie ślęcz nad tym. Do poniedziałku. Pzdr
    Co Ty gadasz ja tu tylko non stop będę odświeżał informacje z PAP jaki weekend jaki spacer jakie piwo ...
  • Re: WEZWANIE Autor: hfjdj [89.70.65.*]
    Są dwa scenariusze:
    1. Podjeli decyzję o kupnie Otmuchowa zakładając że zdejmą ją z GPW.
    2. Podjęli decyzję o kupnie Otmuchowa. Kupili. A teraz zachciało im się zdejmować ją z GPW.

W tym pierwszym wypadku nie mogą się rozmyśleć i muszą wykupić wszystkie akcje bo inaczej całe przedsięwzięcie nie będzie tym co sobie założyli.

Fundusze najwyraźniej obstawiły opcję nr1 stąd taka cena. I słusznie bo tak to wygląda. Od razu po kupnie pakieto od grupy warszawskiej zrobili wezwanie. To tak jakbyś kupił vana i na drugi dzień zaczął go przerabiać na kampera. Wtedy wiadomo że kupiłeś vana po to żeby przerobić na kampera i gdybyś nie mógł przerobić to byś nie kupował.

Trzymać.
    Trzymać. Do 6ciu I wyżej.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Milton [213.238.93.*]
    Także tego...
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Kulawy [37.30.18.*]
    Hahaha co tego tego .... Trzeba było działać w piątek. A Ty nie musisz naganiać na inne spółki ba dziej niszczysz ta niszę niż jej pomagasz.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Milton [213.238.93.*]
    Nie martw się i tak tego nikt nie czyta. Fundy przesadziły zwyczajnie..., no chyba że Turek zaspał
  • Re: WEZWANIE Autor: kertz [46.204.83.*]
    Bardzo ciekawe, pierwsza cena to było ewidentne zaproszenie do negocjacji. Padła odpowiedz funduszy i druga stronę zatkało. Niezła jazda, przynajmniej emocji nie brakuje.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~kika [185.124.187.*]
    A ja chciałbym wiedzieć kto dziś zrobił taki obrót: wszystkich akcji=25,5 mln, turek-65%+fundy które zadeklarowały nie sprzedawać przed 30.11-25%= 90 %, czyli free float to 10%= 255 000 a wolumen dziś to 330 091?? Kto to wykręcił ???
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Investor [213.76.43.*]
    Czyżby ktoś się pozbył ojojoj
  • Re: WEZWANIE Autor: ~hahahaha [213.134.162.*]
    pozbył sie by dokupic po 2 zł?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [104.223.81.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [173.205.82.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
OTMUCHOW 0,68% 4,41 2025-12-12 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?