Miejmy na uwadze, ze open wczoraj zamknął się najwyżej z pośród ostatnich dni a to dobry sygnał do kontynuacji wzrostu, korekta jest za nami. Nobel bije rekordy za rogiem info o podniesieniu stop procentowych, 3-4zl to minimalna wycena w mojej ocenie na ten moment widać, ze Czarneckiemu zależy by jego aktywa były godziwie wycenione. Możliwe, ze chce to spieniężyć a wystarczy zobaczyć po ile był kiedyś openfinance ta wycena jest śmieszna jak na spółkę która sprzedaje kredyty na Mldy zł, z pewnego źródła wiem, ze juz nawet w dużej spółce fotowoltaicznej pośredniczą w sprzedaży kredytów na panele
A z czym się nie zgadzasz kanalio? Może wiesz lub się zaraz dowiesz, ze Kurs openfinance spadł głównie przez wielomilionowe odpisy w Home brokerze ale to nie jedyna ich spółka zależna w open life tuż są posiadają udziały uwaga w 49% a kapitał zakładowy spółki to 95MLN!!! Kolejna spółka które jest zależna od openfinance to Noble founds gdzie wartość aktywów wynosi ponad 700mln!!!! Open FINANCE posiada tam 36% ile to? Uhmm 260ml~ ?
kolejna spółka zależna to open brokers! Sytuacja przez Home brokera była dość zagmatwana jak i politycznie nie najlepiej patrzono na spółki Czarneckiego. W chwili obecnej po ogromnym spadku odsyłam do wykresu przychodzi odbicie, a wycena jest żałośnie śmieszna i niska trole spadkowe co chcą mogą pisać ale rynek już zaczął dostrzegać openfinance
Zgadzam się że 3 - 4zl to minimalna wycena. Ale przy dobrych wiatrach i 10zl osiągnie. Wyniki w najbliższym tygodniu to te 3-4zl. Zresztą co tu dużo pisać. Rynek sam zweryfikuje i przyzna mi rację.