• przychód za I pół. roku 49 mln. a za dwa miesiące VII i VIII 17 mln Autor: ~kela [178.36.212.*]
    będą bardzo dobre wyniki za II półrocze,napędza je snajper
  • Re: przychód za I pół. roku 49 mln. a za dwa miesiące VII i VIII 17 mln Autor: ~Beciasz [5.173.65.*]
    Zostalo 19mln przychodu w 4 miesiace do spelnienia prognozy z 31.5 mln zysku netto. Bedzie wiecej i C/Z 8. Wspolczuje sprzedajacym
  • Re: przychód za I pół. roku 49 mln. a za dwa miesiące VII i VIII 17 mln Autor: ~Lolek [154.3.222.*]
    Detal jest wrazliwy na cene i ma niskie aspitacje co do swoich zyskow. Stad jak kurs troche urusl to wystarczy, zeby sie troche z nich wysypalo. Najwazniejsze, ze widac coraz mocniejsza strone zakupowa, ci co dzis kupuja to nie maluchy bo tacy nie maja jaj, zeby wchodzic do spolki przy wzrostach i historii kolek.
  • Re: przychód za I pół. roku 49 mln. a za dwa miesiące VII i VIII 17 mln Autor: pawelpablo [31.178.214.*]
    No a ja niekoniecznie, a jaka jest wg. ciebie dalsza perspektywa w rozumieniu następnych 2 lat?
    Bo coś mi się zdaje, że coś tam było o dodruku jak będą rezultaty to po 1 a reszta produkcji (poza snajperem kiedy? i jakie?).
    Do tego skoro rudy nie chce odsprzedać swoich udziałów "strategicznemu" inwestorowi jeżeli się taki znajdzie to co zrobi w zamian, żeby zachęcić do inwestycji kolejny dodruk pod inwestora, czy podział zysków w zamian za pożyczkę?

snajperki to odgrzewany temat - utrzymuje spółkę zgadzam się, tylko się starzeją więc kolejne części będą robione na przeżycie a kasa przejadana i na nowe snajpery i na lotf2.
    Wskaźniki to jedno a rozwój i przyszłość to drugie. Więc C/Z tutaj ma marginalne znaczenie jak dla mnie.
  • Re: przychód za I pół. roku 49 mln. a za dwa miesiące VII i VIII 17 mln Autor: ~hahahaha [213.134.168.*]
    ładnie ktoś dziś wysypał -taki obrót ? leszcze się nałykały a tu zjazd
  • Re: przychód za I pół. roku 49 mln. a za dwa miesiące VII i VIII 17 mln Autor: ~cig [37.190.168.*]
    @pablo
    "Do tego skoro rudy nie chce odsprzedać swoich udziałów "strategicznemu" inwestorowi jeżeli się taki znajdzie to co zrobi w zamian, żeby zachęcić do inwestycji kolejny dodruk pod inwestora, czy podział zysków w zamian za pożyczkę?"

Nie sluchalem wywiadu ale jesli faktycznie jest jak mowisz to....no comment :)
    Ten gosc rok temu dostal kopa za drzwi gdy postawil nierealne warunki poprzedniemu niedoszlemu inwestorowi, a teraz jak widze nic sie nie zmienilo.
    W sumie ciezko sie dziwic. Jakby stracil udzialy w spolce stracilby rowniez mozliwosc robienia szulerni na lewo i prawo, a przeciez o to tu chodzi, czyz nie..?
  • Re: przychód za I pół. roku 49 mln. a za dwa miesiące VII i VIII 17 mln Autor: pawelpablo [31.178.214.*]
    Prawdę mówiąc ta jego wypowiedź zabiła mi małego "ćwieka". Skoro tak jest jak powiedział to jak on sobie wyobraża współpracę z kimkolwiek (nie drukując dodatkowego papieru)? Do tego te opcje strategiczne i trochę zabawa pod publiczkę z tym espi o opcjach strategicznych.
    Mało tego po raporcie z wynikami wjechał sprzedażowy od razu praktycznie żeby jeszcze bardziej pod publiczkę zagrać jakie to niebotyczne zyski będą. (sorki z góry ale przeanalizuję cyferki bardziej wnikliwie później) Ciekawy jestem jak tam odpisy i kiedy. raport za 2021 będzie ciekawy (nie mówię, że dobry czy zły pod kątem finansowym) coś czuję.
  • Re: przychód za I pół. roku 49 mln. a za dwa miesiące VII i VIII 17 mln Autor: ~Sd [138.199.59.*]
    Dnia 2021-09-02 o godz. 14:02 pawelpablo napisał(a):
    > Prawdę mówiąc ta jego wypowiedź zabiła mi małego "ćwieka". Skoro tak jest jak powiedział to jak on sobie wyobraża współpracę z kimkolwiek (nie drukując dodatkowego papieru)? Do tego te opcje strategiczne i trochę zabawa pod publiczkę z tym espi o opcjach strategicznych.
    > Mało tego po raporcie z wynikami wjechał sprzedażowy od razu praktycznie żeby jeszcze bardziej pod publiczkę zagrać jakie to niebotyczne zyski będą. (sorki z góry ale przeanalizuję cyferki bardziej wnikliwie później) Ciekawy jestem jak tam odpisy i kiedy. raport za 2021 będzie ciekawy (nie mówię, że dobry czy zły pod kątem finansowym) coś czuję.

Nikogo nie obchodza wywody przegrywusa ktory chwalil sie ze kupil 3500 akcji po 1.38zl i pysznil sie ze sprzedal po 1.50zl.
    A przedtem notorycznie pisal ze kupi po 1.25zl bo to…godna cena.
    Ty nie masz zielonego pojecia o czym piszesz. Jestes nikim
    Czekałem na ciebie aż zaczniesz swoje gorzkie żale i wyzwiska.
    Napisz jakie to super wyniki, jak bardzo rynek docenił dzisiejszy dzień i rewelacyjną konferencję.
    albo:
    Napisz, że zaczął się wrzesień i zapytaj czy mam już trampki do szkoły i tornister.
    Tego chyba nigdy na forum nie doczytałeś więc napiszę bardziej rozbudowaną wersję: Kupiłem w okolicy 1pln (chyba lekko powyżej 80gr pierwszą paczkę) sprzedałem po 2 wyciągając kapitał pierwotny zostawiając akcje, zbierałem na dołkach sprzedawałem na górkach (lokalnych i nie zawsze wstrzeliwując się precyzyjnie bo to niemożliwe przecież) zaliczyłem wtopę przy podbitce na 1,7 lekka strata akcji niestety, Zaraz potym zjechało w okolice 1-1,2 zapakowałem za całość znowu bo i tak byłem do przodu, potem ten wymarzony boczniak przez kilka miesięcy 20k-30k kupowane naprzemiennie przez kilka miesięcy z może małym zyskiem akcji ale zawsze, finalnie podjazd pod 1,9 i opchanie/wystawienie wszystkiego po 1,85-1,9... potem kontrolnych parę paczek na wsparciu gdyby spekuła wjechała i wypad w okolicy 1,5 trzymając kapitał gdyby zjechało w widełki 1,2-1,3... Ucz się synku to nie będziesz musiał ludzi tutaj wyzywać.

Agresja wstąpiła bo spadło parę % - jest tak jak pisałem wczoraj, gniot porażka itp???? no jest, więc idź na spacer i przemyśl swoje zachowanie dziubasku. Spadnie podskoczy i znowu będziesz cwaniakował i odwaga wjedzie na pokład. Zero krytycznego podejścia u ciebie o merytorycznych aspektach wypowiedzi nie wspominając.
    Możesz mieć i 200k pln wrąbanych na tym 0,7x i nadal nie wiesz co z tym zrobić... zobacz jakbyś był już zarobiony, a tak płaczesz, że wirtualny zysk wyparował wraz z marzeniami. Krótkowzroczność u ciebie i naiwność o pasywności nie wspominając (akurat od passywności mamy innego kolegę tutaj).
  • Re: przychód za I pół. roku 49 mln. a za dwa miesiące VII i VIII 17 mln Autor: ~Dante [46.134.126.*]
    Po co ma sprzedawać jak firma zarabia? Za 2 tyg. kolejna premiera gry z ich stajni i znowu zarobi
  • Re: przychód za I pół. roku 49 mln. a za dwa miesiące VII i VIII 17 mln Autor: ~Beciasz [5.173.65.*]
    Marza pokazuje ze kasa nie jest przejadana tylko pomnazana. Co z tego ze odgrzewany kotlet? Moze nawet lepiej. Spolka ma zarabiac a jesli co raz lepiej sprzedaje przy nizszych kosztach to wlasnie realizuje glowny cel dzialalnosci gospodarczej. Przy takich wskaznikach za tanie uznaje sie klasyczne spolki bez perspektywy rozwoju, a gaming sila rzeczy jest przyszloscia, spolka pokazala ze umie regularnie generowac co raz wieksze zyski a taki LOTF2 to tylko dodatek i kompletnie nie jest zdyskontowana szansa powodzenia projektu w obecnej cenie. Wiele spolek gamingowych to tylko "szansa" ze raz na kilka lat uda sie premiera a tu masz wyjatkowo regularne zyski z szansami na niespodzianki.
  • Re: przychód za I pół. roku 49 mln. a za dwa miesiące VII i VIII 17 mln Autor: ~cig [37.190.168.*]
    @pablo
    "Prawdę mówiąc ta jego wypowiedź zabiła mi małego "ćwieka". Skoro tak jest jak powiedział to jak on sobie wyobraża współpracę z kimkolwiek (nie drukując dodatkowego papieru)? Do tego te opcje strategiczne i trochę zabawa pod publiczkę z tym espi o opcjach strategicznych. "

W drugiej czesci sam sobie odpowiedziales na to pytanie :)

"Mało tego po raporcie z wynikami wjechał sprzedażowy od razu praktycznie żeby jeszcze bardziej pod publiczkę zagrać jakie to niebotyczne zyski będą. (sorki z góry ale przeanalizuję cyferki bardziej wnikliwie później) Ciekawy jestem jak tam odpisy i kiedy. raport za 2021 będzie ciekawy (nie mówię, że dobry czy zły pod kątem finansowym) coś czuję."

A moze on ma gdzies czy ten inwestor sie znajdzie czy nie? Moze to zwykla zagrywka PRowa. Z czy bez inwestora kiedys wydadza LOTF2, do tego po drodze znajdzie sie kilka okazji do podbitek dla pociotkow, a tak poszlo info o inwestorze w eter, forum dostalo wypiekow, efekt wow osiagniety.
    Zagrywka z raportem sprzedazowym 'zaraz po' tylko potwierdza moje slowa, ze tu przede wszystkim liczy sie bajera, bo bajera tez mozna strzyc owce, a jest zdecydowanie tansza od wydania wartosciowego produktu.

• Re: przychód za I pół. roku 49 mln. a za dwa miesiące VII i VIII 17 mln Autor: ~gonzo [176.109.165.*]
    podali na konfie prognozę
    34 mln zł netto
    58 mln zł ebitda
    niby konserwatywne, ale jak patrzę co się dzieje na kursie to ja już w nic im nie wierzę
    Ale tu nie ma w co nie wierzyc bo 66mln przychodu masz juz zmaterializowane. Ciezko zeby ostatnie 4 miesiace byly tak slabe, ze nie zrobia 20mln do spelnienia prognozy. Powinno byc ponad 90mln spokojnie. A zysk nawet na poziomie 25mln netto to bedzie dobry wynik z perspektywy wyceny spolki. Przy 35 cena bedzie duzo wyzsza.
  • Re: przychód za I pół. roku 49 mln. a za dwa miesiące VII i VIII 17 mln Autor: ~Lolek [154.3.129.*]
    musisz sie przyzwyczaic, ze tu trolle robia czarny pr i przechodzi im to bez konsekwencji prawnych, bo taki jest w Polsce system. Przeciez nawet dziecko wie, ze to co pisza trolle nie ma najmniejszego sensu, a dzis jest wyleszczanie ulicy z akcji, tak mi sie wydaje bo CIG to najtansza spolka na GPW z branzy a jakosc spolki jedna z najlepszych.
[x]
CIGAMES -0,64% 3,09 2025-10-10 17:02:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.