1) Wymiana walut na platformach online Wartość obrotu na platformie wymiany walut w sierpniu 2021 r. wyniosła ok. 391,44 mln PLN oraz była wyższa o 126,09 % w porównaniu do analogicznego okresu poprzedniego roku.
W ujęciu narastającym, po ośmiu miesiącach 2021 roku łączna wartość obrotu na platformie wymiany walut osiągnęła poziom ok. 2 835,59 mln PLN, co oznacza wzrost o 190,09 % rok do roku.
2) Zlecenia windykacyjne Wartość nominalna zleceń windykacyjnych w sierpniu 2021 r. wyniosła ok. 42,36 mln PLN oraz była niższa o 1,50 % w porównaniu do analogicznego okresu poprzedniego roku.
W ujęciu narastającym, po ośmiu miesiącach 2021 r. wartość nominalna zleceń windykacyjnych osiągnęła poziom ok. 483,07 mln PLN, co oznacza wzrost o 11,42 % rok do roku.
3) Sfinansowane wierzytelności W sierpniu 2021 r. wartość sfinansowanych wierzytelności przez AFORTI Factor wynosiła ok. 0,29 mln PLN oraz była niższa o 85,74 % w porównaniu do analogicznego okresu poprzedniego roku.
W ujęciu narastającym, po ośmiu miesiącach bieżącego roku AFORTI Factor sfinansowała łącznie ok. 7,80 mln PLN wierzytelności, notując obniżkę o 63,67% rok do roku.
4) Łączna sprzedaż W sierpniu 2021 r. łączna wartość sprzedaży w Grupie Kapitałowej AFORTI wynosiła ok. 96,42 mln EUR i była wyższa o 92,37 % w porównaniu do analogicznego okresu poprzedniego roku.
W ujęciu narastającym, po ośmiu miesiącach 2021 r. łączna wartość sprzedaży w Grupie Kapitałowej AFORTI osiągnęła poziom ok. 741,95 mln EUR, co oznacza wzrost o 123,59 % rok do roku.
5) Łączna liczba klientów W sierpniu 2021 r. łączna liczba klientów w Grupie Kapitałowej AFORTI wynosiła 6 437.
Już Ci powinno być głupio, od 2017 jak tutaj stękasz spółka poczyniła niesamowity postęp, wtedy pisałeś "zaraz upadłość" "lecimy na 50gr", Twoja narracja się nie zmieniła, argumentów brak, od lat, ale szanuję za wytrwałość. Ja wchodzę na to bananowe forum z przyzwyczajenia ale Tobie współczuję, jeżeli akcji nie masz a nadal wchodzisz swoje trzy grosze wtrącić
Nie chcę tam,chce tu ,poczekać ,aż sie wykrwawicie, a ja bedę tuz w pobliżu i zapakuje ciężarówke waszymi krwawymi akcjami ;)trzymajcie się ,bo jeszcze lecicie w dół.
Podtrzymam to co powiedziałem, to że styczeń zwalił kurs nie znaczy, że spółka się cały czas dynamicznie nie rozwija, sam dobierałem dużą ilość w okolicach 20zł, 22-25 nawet. Mam uśrednioną cenę na 11zł i jest to dla mnie bardzo dobra cena za te akcje. Operacyjnie kwitną cały czas, ekspansja w toku, Chorwacja, UK, Bułgaria, EMI, kierunek obrany w stronę revoluta, ja śpię spokojnie.
Dnia 2021-09-02 o godz. 08:47 ~Bel napisał(a): > Jak dziś nie wzrośnie choćby 20 % , to obiecuje ,ze puszce całość akcji, bo szkoda czasu na walkarskie spółki
Kiedy wyrzucasz ? Odkupię po 4,50 pln, bo tyle jest dla mnie dzisiaj warty 1 afhol :) Daj znać.
Dnia 2021-09-02 o godz. 14:15 ~Zoltar napisał(a): > Dnia 2021-09-02 o godz. 08:47 ~Bel napisał(a): > > Jak dziś nie wzrośnie choćby 20 % , to obiecuje ,ze puszce całość akcji, bo szkoda czasu na walkarskie spółki > > Kiedy wyrzucasz ? Odkupię po 4,50 pln, bo tyle jest dla mnie dzisiaj warty 1 afhol :) > Daj znać.
Może żeby lepiej wyglądało, to proponuję Ci 45 zł za 10 akcji, prawie jak skupuje zarząd :) Zera nikt się nie dopatrzy w tym działaniu, a będziesz miał problem z głowy i wyjdziesz z twarzą:)
Nie wyczuwasz , ze się kompromitujesz?Mam niecałe 8000 akcji a ty mi proponujesz cenę niższa od ofert kupna .Do 5,20 powinienem wszystko sprzedać .Jak tu tacy geniusze siedzą na akcjach , to nie dzie , ze spadacie .Aprioos.Jak masz dolary po 3 zł , wezmą wszystko.
Dzisiaj możesz sprzedać, jutro może być różnie :) Na Twoim miejscu już bym zaczął zrzucać, a ja poczekam na 4,50, jeśli nie będzie to nie problem, kupię coś innego, proste:)
Wciąż to samo, rekord bije rekord, również zadłużenia. Czytajcie dobrze wyniki finansowe i zastanówcie się z czego wynika zadłużenie spółki na ponad 200 mln. Było 6,90 i już nie będzie. Liczby nie kłamią. Powiem tak, uciekaj kto może bo lepiej to już było. Do przemyślenia. Pozdrawiam serdecznie - były akcjonariusz (szczęśliwszy o minus 20 000 zł - bo się w końcu obudziłem ...)
Zadłużenie jest ok o ile jest wydane tak, że zarabiasz dodatkowo więcej pieniędzy, niż potrzebujesz na spłaty. Zadłużenie AFORTI 200 baniek x 10% rocznie / 12 misiećy to co miesiąc odsetki 1,7 bańki (liczone tak na oko). A prawie cały biznes to wymiana walut, na której zarabia się bardzo bardzo mało. Faktoring praktycznie nie istnieje (kupione w sierpniu faktury za 300tyś !, śmiech na sali). Collections wygląda w miarę zdrowo. Ale raczej też nie zarabia kokosów. Reszty biznesów nie ma. A gdzie spłata obligacji czy co oni tam sprzedawali? Nie widzę tego, Aforti nie generuje gotówy, raczej ją przepala. Ja widzę spółkę, która leci w spirali zadłużenia. Stąd się wzięła sprzedaż akcji tej spółki londyńskiej do drobnych inwestorów. Czy jakikolwiek gruby miś im zaufał i dał kasę? O JC nie wspominam, bo juz zdaje sie wycofał.
Zdecydowanie większość spółek wywala się na płynności, a DR opiera się na wartości aktywów. A tutaj mam watpliwości, czy spólki w bilansie nie są wyceniane "optymistycznie". Znaczy np ktoś zapłacił pawie funta za akcję, to znaczy cała spółka jest warta mioliony. Nieważne co robi i jakie ma aktywa. Bo ktoś zapłacił. I wycena nadmuchana..
Z artykulu ostatniego wynika ze chca pozyskac teraz ok. 130-150 mln i uzyskac stabilne finansowanie. Wedlug mnie to ostatnia szansa na tanie zakupy bo jezeli wiekszy inwestor sie zainteresuje to spolka bardzo szybko moze wyjsc na poziomy nigdy nie widziane na spolce :) Poza tym jezeli obniza koszt finansowania to i zyski powinny sie pojawic :)
Dnia 2021-09-06 o godz. 12:32 ~Vukooo napisał(a): > Z artykulu ostatniego wynika ze chca pozyskac teraz ok. 130-150 mln i uzyskac stabilne finansowanie. Wedlug mnie to ostatnia szansa na tanie zakupy bo jezeli wiekszy inwestor sie zainteresuje to spolka bardzo szybko moze wyjsc na poziomy nigdy nie widziane na spolce :) Poza tym jezeli obniza koszt finansowania to i zyski powinny sie pojawic :)
I chyba nic z tego nie wyszło. Planów z tego roku nie komentuję, może wyjdą. A patrząc na strukturę kosztów i przychodów, obniżenie kosztów finansowania niewiela da jak nie ma przychodów ani gotówy w kasie.
Jednak inwestorzy obejmujá nowe emisje i z popytem problemu nie ma. Przychody zwiekszaja sie dynamicznie, a jak dostana kolejne finansowanie to to dynamika jeszcze urosnie. Ja caly czas mam to samo zdanie, trzymam na longa i co jakis czas dokupuje :)
Te wyniki są strasznie zafałszowane : a) główny obrót to obrót walutą - przy znikomej marży - dobrze, że jest ale generuje on wadliwy obraz spółki. b) ilość klientów - no przepraszam - podajcie aktywnych klientów - takich co wykonali jakąś operację w miesiącu, bo to, że ilość klientów w bazie się zwiększa - to by cieszyło, gdyby chodziło o handel danymi. c) gdzie jest zysk netto - no dobra choć orientacyjny - reszta danych kompletnie nic nie mówi tylko generuje obraz super firmy. -------- Już były akcjonariusz - może jak się zwiększy przejrzystość prowadzenia tej firmy to wrócę - na razie uciekłem ze stratą niewielką bo 2,5k ale nie zamierzam wracać w to bagno.
Też mi się wydaje, że ~rekin w kloace by nie pływał, chociaż jak karawana zabłądziła jakiś czas temu, wszystko jest możliwe :)))) :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Dnia 2021-09-07 o godz. 09:11 ~rekin napisał(a): > Naprawdę powinieś się leczyć, masz ewidenty kompleks z mojego powodu. Przykro mi, ale możesz dasz radę.
Mam takich gostków jak ty gdzieś :))) Polewa totalna, a ty lecz się z wizji nowych szczytów, bo widać, że na codzień masz z tym problem, pewnie prze takie inwestycje :)
Dziecinada, są normlane wpisy jak od Staszka Vukoo czy JJJ, ale redziu rekinku i afc idzie się przepychać gdzie indziej, to jest jak obrzucanie się piaskiem w piaskownicy, Was dotyczy a dostają rykoszetem też normalne dzieci. Zróbcie sobie temat wzajemnej adoracji i jak nikt nie ma nic merytorycznego na temat spółki do dodania to podziękujemy.
Staszek wypunktował Wasze zaślepienie i pojawił się element zwątpienia? Bądżcie silni w długoterminowych oczekiwaniach :) Taka wylewność ile to macie akcji i po ile zakupione , to tylko wìększa piaskownica :)))