• jaki kwartał? Autor: ~mi [78.11.211.*]
    Atlanta dzis niezłe cyfry pokazała.
    Helio ostatnimi czasy lepiej sobie dawało radę a rok temu ostatni kwartał był ze stratą... takze powinno byc dobrze.
    >>> 20 zł
  • Re: jaki kwartał? Autor: ~bywalec [159.48.55.*]
    Spółka przy tej pozycji na rynku i długoterminowych wynikach warta jest więcej. 20 zł to tylko jej wartość księgowa zawierająca markę (gratis) i zakłady produkcyjne (nie do odtworzenia po dzisiejszych cenach). Zacząłem ją kupować w 2015 roku.
    Ten kwartał nic nie zmieni. Ma niewielkie znaczenie dla całego roku.
    Teraz jest moda na bioplanetę. Na forum już ją wycenili na miliard.
  • Re: jaki kwartał? Autor: ~bywalec [86.106.103.*]
    No i mamy miłą niespodziankę od Helio na zakończenie roku finansowego, który przypada w środku lata. Spółka odnotowała zysk w najgorszym kwartale względem straty w zeszłym. I to w sytuacji, kiedy cała sprzedaż wielkanocna przypadła na kwartał poprzedni (a nie jak rok temu). Nie było wyższego zysku w historii spółki, a patrząc na dynamikę dopiero się rozkręca.
    Na horyzoncie jeszcze wypłata dotacji na prażalnie orzechów.
  • Re: jaki kwartał? Autor: ~mi [78.11.211.*]
    no ale co zrobić, jak nie chce rosnąć

EV/EBITDA 4x
    PE 5.5x

No skandal waluacyjny :) + 50% przynajmniej powinno być - tam już praktycznie nie zostanie nic długu jak opublikują roczne SF
  • Re: jaki kwartał? Autor: ~bywalec [213.232.87.*]
    Co robić? Kupować.

Z nimi tak już jest. Tak jak z całą giełdą. Popatrz na wyceny takich "czempionów" spożywczych jak Otmuchów czy Pamapol i zestaw to z Helio. Śmiech. To jest inwestycja na lata.
  • Re: jaki kwartał? Autor: ~Marek [46.148.68.*]
    Prezes chce ściągnąć jak najtaniej i wypłacić sobie dywidendę, ja kupuje od roku.
  • Re: jaki kwartał? Autor: ~bywalec [37.120.209.*]
    Zauważ że prezes już sobie (i żonie) wypłaca dywidendę pod postacią wynagrodzenia, które jest dwa razy wyższe niż w mającej dwa segmenty operacyjne i trzy zakłady - Atlancie. Co pokazuje jaka w spółce tkwi rezerwa (gdyby np. ktoś ją chciał przejąć).

A to że prezes chciałby ją zdjąć po cenie surowego nerkowca to wiadomo. Tylko, że jak lichy Bakalland opuszczał giełdę, to inwestorzy dostali 130% wk mimo, że z 40 mln połowa przypadała na "wartość firmy", która do dzisiaj została spisana na straty. A ludzie na forum Owerkę nazywali złodziejem.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.205.75.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
HELIO 0,36% 56,20 2026-05-14 16:12:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.