Dnia 2021-08-24 o godz. 11:25 ~noe_pan napisał(a): > Dnia 2021-08-21 o godz. 19:16 ~Mike75 napisał(a): > > Będę walił pięścią w stół aż całe forum bankiera mnie zobaczy!!! > > chyba usłyszy...
Ha, ha, ha :) jak są głusi to nie usłyszą. Ale ja mam inną alternatywę do rozważenia. Nie jest to robota dla jednej osoby, ale można założyć stowarzyszenie i jako organizacja społeczna przystąpić do sprawy. Chodzi o prezesa NBP i jego postawę wraz z członkami RPP zaniechania walki z inflacją choć to podstawowy obowiązek tej instytucji. Prezes NBP nie zajmuje się wzrostem gospodarczym tylko dbaniem o stabilność cen. Prowadząc skup papierów wartościowych PFR (emisja pieniądza bez pokrycia), NBP napędza wzrost inflacji co jest sprzeczne z podstawowym celem NBP. Instrument stóp procentowych do walki z inflacją nie jest wykorzystywany, a ludzie chcąc ratować wartość nabywczą oszczędności wywołują dodatkowy popyt np na rynku nieruchomości który to rynek nie nadąża z podażą i tworzy się koło zamachowe inflacji. Prezesa NBP razem z członkami RPP można postawić w stan oskarżenia za niewywiązywanie się ze swoich obowiązków. To trudne przedsięwzięcie ale pokrzywdzonych jest wiele osób i to o wiele więcej niż akcjonariuszy IdeaBank. Z udowodnieniem niewywiązywania się ze swoich obowiązków prezesa NBP i doprowadzenia tym do szkód w wielkich rozmiarach nie powinno być kłopotów. Jak nie za IdeaBank to może za to da się zamknąć Glapińskiego do pudła przed końcem jego kadencji. Prawomocny wyrok wywalił by go ze stołka.
ty sobie tu walczysz na bank7erze a Czarneckiemu to dynda miedzy nigami. jemu na reke bylo resolution IdeaBanku a wsztystko inne z Giertyche, wystepem w tvn24 to teatrzyk dla takich jak ty leszczy.