Problemem jest mała płynność nie trzepialbym sie Gąbki ale widać że narazie siły nie ma na pokonanie 9 zł dopiero to nastąpi pod koniec roku po prawdziwej korekcie w stanach która myślę nastąpi wkoncu na jesieni
Rafał zgoda co do dużej korekty . Giełda amerykańska ponad 100 % od dna kowidowego. Nieruchomości szaleją. Inflacja to kolejne podwyżki stóp, resztę znamy . Swoją drogą to cowidowe giełdy dały duży zarobek. Ja redukuje pozycje od jakiegoś czasu. Gbaka ? On ma idealistyczne-infantylne spojrzenie na grę giełdową. Jak wszyscy chcą to tak nie będzie. Wracając do forum , to nie grajcie pod wpisy jego uczestników.
Pojęcie większych jest względne. Do wejścia w spółkę grubiej i wyjścia z niej potrzebna jest płynność. Nie sztuka kupić za milony aby to potem sprzedawać miesiącami. Taki właśnie jest Boś. Mój portfel jest 6- cyfrowej wartości i często powodowałem zmianę losu spółki. W tym samym czasie zakupiłem Boś i Alior . Ten drugi daje 1/3 wiekszy zysk i jest nawet płynny. A może będą w jednej rodzinie. Radzę obserwować Rafako
Jak nie wzrosło teraz nawet do linii wsparcia to już nie wzrośnie. Trzeba czekać kolejne lata aby wyjść ponad 10 zł. A gdzie dalej ? Siedzą na tym papierze grube ryby z kwotami po 20 w górę i dlaczego im nie zależy na zwrocie chociaż utopionego kapitału ? Pytam bo sam siedzę na tym papierze z utopiną kasą i mnie szak trafia, bo na inych papierach coś się dzieje a tu nic. Dobrze, że mam zdywersyfikowany portfel bo tutaj można usnąc i się tylko denerwować...!
MNIE SZKODA BOŚ, BO MA BM, I MOŻNA BY DOBRZE ZAROBIĆ. TAKIE BANKI JAK BOŚ W CHINACH SĄ NA SZCZYTACH OD CENY Z PRZED KILKU LAT, O JAKIEŚ +700% POSZŁY. TO ZASTANAWIA MNIE CO TAK BOŚ KIEPSKO STOI? TERAZ NAJWIĘKSZE INTERESY SĄ NA OZE I ENERGETYCE, A TU JAK BY TANDETA JAKAŚ? NIJAKOŚĆ I BRAK TEMATÓW Z PERSPEKTYWAMI? NO TO DAWNIEJ BYLI W BANKACH ZMIENIALI TACY JAK JA, Z WYSOKICH TECHNOLOGII ENERGETYCZNYCH, A DZIŚ? TU WSZYSTKO GRA JAK W BANKU BOŚ, WSZYSTKO OPRÓCZ KASY.
Z mojego doświadczenia na giełdzie to najlepsza strategia jest kupno w odpowiednim momencie i nie śledzenie kursu na bieżąco Kup i zapomnij na kilka lat
NIC NIE DZIEJE SIĘ BEZ PRZYCZYNY, A PRZYCZYNĄ JEST SPÓŁKA BEZ WŁASNOŚCI, SPÓŁKA SKARBU PAŃSTWA. A SKARBU PAŃSTWA TO SPOŁECZEŃSTWA? A SPOŁECZEŃSTWO MOŻNA WYDOIĆ Z KASY? I NIC SIĘ NIE DZIEJE TYLKO DIENGI ZMIENIAJĄ WŁAŚCICIELA, A SPÓŁKA TRWA JAK BEZPAŃSKI PIES W CIASNEJ ULICY. SAMI WYBRALIŚCIE TAKI ZARZĄD I PREZESÓW, DEMOKRACJĘ MAMY. I WYDMUSZKA ZA WYDMUSZKĄ.
Jeśli patrzeć na CV ludzi zarządzających to nic im nie można zarzucić a wręcz przeciwnie jest ok. Tylko wlaśnie dlaczego jest tak słabo, a może jeszcze nie czas na fajerwerki??? Tutaj trochę na potwierdzenie https://stooq.pl/n/?f=1440008
Wy caly czas OZE,Eko itp,a gdzie Boś ma Siedziby?Centrum Katowic,Warszawy,Wroclawia,a w mnijeszych miejscowosciach? Kto montuje fotowoltaike?mieszkancy blokow czy domow??wiec do ktorego BAnku Klient pojdzie po drodze najpierw?tam tez dostanie kredyt mimo,ze Bank nie jest niby Eko..... Dla mnie Boś mialbyc w malych miejscowowsciach,bo oprocz DM,co On ma do zaoferowania miastowym?