Skonczcie Panowie juz ujadac. Wyniki za II kwartal pokaza prawde a mielismy najleoszy w historii rok jezeli chodzi o sprzedaż kredytow. Open finance dziala nawet moge powiedziec wiem osobiscie bo bracholowi kredyt zalatwili na nowe mieszkanie takze wszystko gra. Tylko potem sie nie zdziwcie jak bedzie nagle + 100 % lub jak podadza ze sprzedaja open life za 30 czy 50 mln jak maja w ksiegach a wycena opena na 9 mln obecnie. Albo jak noble funds pojdzie pod mlotek...
Prezes Tomicka najprawdopodobniej zrobila co miala. Zmniejszyla skale i wyprowadzila spolke na malej skali na plus operwcyjny. Teraz albo rozwoj spolki od nowa albo sprzedaz. Trzeba bylo podjac ciezkie decyzje jak upadek home brokera jak zwolnienie duzej ilosci ludzi. Ale to sie udalo. Coz. Moim zdaniem taniej nie bedzie. Ale kazdy robi jak uwaza. Do tego pare miesircy temu pekao kredyt odnowil... no tan wszystko ewidentnie wskazuje na to ze open to bankrut ... przestańcie prosze juz ujadac. Starczy nie straszcie ludzi o slabych nerwach. Open
Koledzy ja tu nie widzę optymizmu,po pierwsze Tomicka nic dobrego tu nie zrobiła...4 kwartal 2020roku byl rekordowy pod kątem kredytow,pośrednicy bili rekordy a open w tym samym czasie notowal straty, jak to jest możliwe? Ano bylo..teraz zrezygnowal.p Zuberek, według mnie już nie chcieli odpowiadać swoim majątkiem przy upadłości.Watpliwym jest tez to który miał kupić spółkę z takim kolosalnym długiem???nie widzę tego, prezesi się uplynnili, bo może we wrześniu oglosza upaosc a delegowali na 1 miesiąc gościa,który ma po prostu to doprowadzić do końca.Szumne zapowiedzi Tomicki3j skończyły się na jej rezygnacji,mieli sprzedawać instalacje fotowoltaiczne ale cóż i tego się nie doczekaliśmy, ja myślę że przy dobrych wiatrach sprzedadzą to co ogłosili i zosta ie skorupa z długami, 20 ba iek kary na openlife,szukają kupca od 1.5 roku na akcje noble funds,??? ..jestem optymista ale to już śmierdzi rychłym bankructwem...
cóż no każdy robi jak uważa. Ja uważam, że jak już coś to prędzej padnie getin noble niż open. Generalnie Holding jest najbezpieczniejszy i jest jedyną zdrowa spółką w tym zestawieniu dlatego tam mam 80 % a w openie i noblu po 10 %.
Open jest malutki i kasą z getina można go podratować bez problemu.