długo jeszcze będziecie szczekać jak te kundle na wsi? Nie podoba się to zdać papier i dowodzenia. Nie potrzeba tu już więcej opowieści z mchu i paproci. Raporty każdy umie czytać a espi są tez zrozumiałe. Jeszcze tu wszystkim kopara opadnie jak oddadzą na 10 myśląc ze zrobili super interes.
Jak na razie oddają po 5,20zl i co dzień coraz niżej niestety...., pytanie kiedy to się skończy i kto tak wywala, bo chyba nie zdesperowani drobni że strata 50%....
Badziewie bo?.... uwielbiam takie komentarze... firma się rozwija. Bardzo dobre perspektywy. Duzyme zyski a znajdzie się taki, który napisze ,,przecież to badziew". Dosyć śmieszne:)
co nie zmienia faktu, że niestety nad spółką ciąży widmo 10 mln akcji po 5 groszy które sobie uchwaliła i objęła Leśniak, oczywiście one nie są dopuszczone do obrotu i pewnie nigdy nie będą, ale z drugiej strony daje to jej możliwość uchwalania wszystkiego co chce na WZA i my na to wpływu nie mamy. Ratunkiem byłoby przejęcie spółki przez kogoś obrotnego z zewnątrz i sprzedaż tych 10 mln przez Sylwię na umowę c-p komuś z branży. Teraz nawet dobre infa nie pomagają, niezłe wyniki, a kurs spadł z lokalnego szczytu po scaleniu z ok 12 zł na 5.2 zł teraz, więc grubo ponad 50%, co nie jest normalne, widząc w co spółka wchodzi i jakie ma wyniki i perspektywy. I nie mówcie o uśrednianiu, bo ileż można uśredniać a kurs coraz niżej...., jakby tak każdy uśredniał to kurs by rósł, a tak jest jak widać na załączonym obrazku. Niestety cały rynek gpw szeroki uciekł a my, albo pogodzimy się ze stratą, albo staliśmy się mega długoterminowymi inwestorami.
Mali akcjonariusze zazwyczaj nie mają nic do powiedzenia na WZA:) przekręt przekręt 10 mln akcji mnie nie cieszy ale patrząc na wyniki to nawet przy 12mln akcji, wycena jest śmiesznie niska. Mysle, ze w przeciągu 2 lat będzie dywidenta:)
O jakiej tu dywidendzie pisze zainteresowany masakra dwa lata czekania .Liczysz na dywidendę to sobie kup KGHM a nie takie cudo jak IDH. Tu jest spekulacja albo i manipulacja co nie zmienia faktu ,że też wkopałem się w to badziewie i zostaje czekanie na lepsze czasu z nadzieją , że w końcu wyczerpie się podaż albo ten baran co sprzedaję się obudzi w końcu ?
niech zjedzie, wezmę też i po 50 groszy, a ty co? tak sobie za darmo przewidujesz nam przyszłość? hahaha, czy może to ty wywaliłeś dziś ze stratą 50% te kilka tysięcy akcji do 5 zł?
to co? wali ze stratą? on nie widzi tych wyników, szans i perspektyw? jaki sens ma teraz wywalanie z 50% stratą? teraz ludzie nawet boją się uśredniać bo widzą że co dzień kurs coraz niżej i jaki sens ma kopanie się z koniem? a jak wali to Sylwia Leśniak? po co jej akcje notowane na gpw jak i tak ma 10 mln i może robić co chce, a tak to tu sprzedaje i ma kasę, a w spółce na WZA i tak zrobi co zechce. Tyle tylko że jak będzie tak walić tak perfidnie jak teraz to to wyląduje z powrotem na groszach....., zresztą niech wali w rynek, dokupi się wtedy niżej. Czekam do wyników za 2 kwartał, ale boję się że nawet jak będą świetne to potencjalny wzrost ceny akcji i popytu spowoduje tylko chęć realizacji zysków przez tych co biorą teraz po 5 zł i zabiją wzrosty jak kilka dni temu co podcięgnęli po info pod 7 zł i zwalili z powrotem na 5 zł.....
w dniu 30 czerwca na WZA zarejestrowała 10, 604 mln akcji, więc wygląda tak jakby do 30 czerwca wysypała ponad 155 tys akcji, no chyba że ma to na różnych kontach i nie chciało jej się wszystkiego rejestrować.
to kto sypie, powiesz mi? bo ja innej opcji nie widzę, oczywiście sprzedają też ze stratą ludzie tacy jak my, ale skądś się zmniejszyła ilość akcji na WZA 30 czerwca względem 31.12.2020 o ponad 155K. No chyba ze jest druga opcja o której wspomniałem, ale to chyba takie moje myślenie życzeniowe...
Sylwia nie może sypać bez informowania o każdym 1% zejścia, gdyż jest większościowymi akcjonariuszem.
Tutaj wywalają niecierpliwi, którzy nabyli po ostatnim ESPI. Wycena spółki jest aktualnie na poziomie 60mln, jeśli liczymy dla 12mln akcji. To jest śmiech na sali patrząc na perspektywy oraz bieżące wyniki.
Gdyby faktycznie Sylwia chciała ściągnąć pieniądze za swoje akcje, to mogłaby przegłosować buyback z zysku firmy lub z kredytu. Po jakiego miałaby się bawić z dziećmi w piaskownicy. Wszystko na legalu, po cenie jaka sama sobie ustali bo ma większość w WZA.
ale buy back polega na tym, by to ona musiała płacić jako firma również nam bo też pewnie część by się zapisała na sprzedaż, a tak walnie w rynek, ubierze ulicę na coraz niższym poziomie, ktoś załamany i zdesperowany z małych się podłączy pod wywalanie i mamy co mamy, i niestety widzę że będzie coraz niżej.
Skoro nie Sylwia to kto codziennie wywala po tyle tysięcy akcji ( na stare po kilka milionów ) i to ze stratą .To nie wywala malutki bo ilości idą w starych cenach po kilka milionów akcji .Jak pamiętasz gdy były po 1 groszu to gdy ktoś rzucił 2 -3 milionów to nikt tego nie chciał nawet kupić obrotów nie było na podwójnym fixingu a teraz po re-splicie na nikim nie robi wrażenia taka ilość a i obroty na obecną sytuację wysokie .Tak jest i zaklinanie rzeczywistość i nic nie zmieni .Przynajmniej ,żeby mali nie wywalali a oni widzę po po 50 czy 100 sztuk i panika .Czekać i nie sprzedawać .
Członkowie zarządu musieliby podać o tym info. Wywalają słupy które są w bliskim kontakcie z członkami zarządu. Standardowy schemat spolka puszcza info, drobni się podjaraja i kupują a wtedy słupy sypia
Panie zainteresowany ciągle piszesz widząc same pozytywy o tej spółce jaka to kapitalizacja ,zyski ,wskazniki itp .Skoro taka świetna to dlaczego wszyscy sprzedają czyżby byli ślepi i nie widzieli tego co ty chyba nie ?
Po pierwsze, nie pisze w samych superlatywach ale wybaczam bo nie wszystkie komentarze zapewne widziałeś. Zawsze pisze, że 10mln akcji to przekręt. Co do ,,wszyscy sprzedaja". Ja nie sprzedaje i nie zamierzam w najbliższym czasie:) nie sprzedawałem tez jak było po 11 chociaż średnia mam poniżej starego grosza:) czy mówiąc o kapitalizacji albo zyskach czy też perspektywie rozwoju gdzieś skłamałem? Co więcej, znam inne osoby posiadające akcje i z tego co wiem to nie zamierzają sprzedawać. Co prawda nie są to potentat bo powiedzmy kilkadziesiąt tysięcy akcji w portfelu ale nie są to też amatorzy z 1000 akcji i obgryzający paznokcie jak kurs spadnie o 1zl a podniecający się jak wzrośnie o 2zl:) jeśli o mnie chodzi to przyznaje, że mam zamiar przykisic min. 2 lata, dokupując jeszcze zapewne na różnych poziomach:)
Cóż powodzenia sobie i tobie w tej inwestycji ale wiesz dokładnie tak jak my wszyscy ,że wskazniki to cześć oceny spółki i jak one by były wspaniałe nic to nie da gdy ktoś postanowi ją zdołować za wszelką cenę .Większość kieruje się emocjami czyli tzw instynktem stadnym i ta spółka jest wg .mnie tego przykładem .Oczywiste jest ,że i na nią przyjdzie pora ale jak słusznie zauważasz zakres czasowy 2 lata ma sens .Tym nie mniej na obecną chwilę nic się nie zmienia nawet jak c/z będzie 2 czy wartość księgowa poniżej 1 .powodzenia .