Kierunek śmiecia jest niestety tylko jeden, 7 zł kwestia tylko kiedy czy za tydzień czy za dwa.
Spółka która wypracowuje 80mln netto zysku daje inwestorom 30 mln dywidendy i nie ma silnego akcjonariatu (jak np. Kety) nie ma prawa rosnąc musi się obsuwać... Nawet wpisy nawiedzonego na forum kolegi nie pomaga.
Gdy firma ma silny akcjonariat to i bez zysku ma godna cenę, a przy niewielkim zysku osiąga szczyty..
Czytaj Forte mirbud itd.
Ja tu widzę drugi ewenement na skalę ropy - będzie trzeba dopłacać za trzymanie akcjI! Głupich nie sieją.
Kapitalizacja 400, zysk 80, firma się rozrasta a wy o spadkach. Pozdro.
By robili same mieszkania to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, bo jakies banki czy coś, ale oni robią tez chociażby magazyny. Nikt mi nie powie że ecommerce sie zwija.
Patrząc, jak kilkoma zaledwie akcjami, lecz konsekwentnie i nieustannie powstrzymują wzrost kursu, śmiało można dowieść, że komuś bardzo zależy na przejęciu dużej ilości tego cennego waloru. Może ma to na celu próbę zyskania kontroli...
Ah cóż za spisek komuś zależy na przejęciu dużej ilości akcji I dlatego kurs codziennie spada a wy wiecie że spółka ro perla i że ktoś stara się zebrać duże ilości i nie kupujecie buhahajja
Kpina, jak zawsze na spadających śmieciach ideologia o dobieraniu..
Poczytajcie forum Rankprogresu tam od kilku lat te same teksty, o zbieraniu, o celowym zaniżaniu, o mega wartości o dziękowaniu za możliwość tańszego zakupu.
A Ty tu niby po co jesteś, by zarobić czy może stracić, a może po prostu cierpisz na deficyt wyobraźni. Nie jest to pytanie, bo wszyscy znają odpowiedź...
Cały zaś nasz problem z rozróżnieniem wartości firmy a kwoty która kros za nią chce zapłacić.
To że cena Marvipolu jest śmieszna zgadzam się z tobą, to że powinna wynosić przynajmniej 14-16zł też się zgadzam.
Ale to że nie ma chętnych na zakup po 8.8 i jest to skutek jakiś tajnych działań i zabiegów to uważam że to tylko twoja wybujała wyobraźnia.
Niestety wydajesz się być wielkim ekspertem a nie możesz zrozumieć że spółka jest warta tyle ile ktoś za nią zapłaci.
Farm 51 warta jest 5-7zł a mimo tego kros wierzy w zarobek i płaci 60.
Ot I cała tajemnica mojej deficytowej wyobraźni a twojego pyszałkowatego i nabrzmiałego ego.
3maj się!
Życzę abyś doczekał się wymarzonego kursu.
Też mnie śmieszą teorie o celowym zaniżaniu ale jakże to jest normalne w naszym społeczeństwie w naszym kontekście kulturowym. Wystarczy że jakaś spółka spada i ja nie muszę wchodzić na forum ja wiem co tam jest napisane, kropka w kropkę kalka te same schematu myślenia te same teorie wszędzie są zaniżane kursy po to żeby kupić. Wbrew logice wbrew matematyce. Zawsze wszędzie jest tajemniczy ktoś kto to robi. Marvipol jest niedoszacowany względem innych developerów i tak było jest i będzie. Tutaj zawaliło trochę ta sprzedaż pakietowa mieszkań, Dodatkowo teraz w trakcie najszybszego wzrostu wartości mieszkań marvipol ma ich obecnie mało w ofercie wybudowanych więc nie korzysta ze wzrostu cen tego co wybudował wcześniej. Lazurova concept na początku roku sprzedawali po 8 9 tys obecnie chcą 12 i więcej więc wzrost jest spory ale koszty też. Jak dla mnie możliwe też jest wezwanie . Finansowanie na pewno by pozyskał i było by to opłacalne dodać trochę premi do 12 13 i zebrał by sporo. Albo on albo jakiś inny podmiot tak jak kiedyś robyg został kupiony. Wtedy bym się zgodził ze kurs mógłby być trochę sterowany.
A co ma z tym wspólnego Święto Konstytucji (3 Maja)? Skrócone racje skrótowych rozważań. Jeśli zaś chodzi o termin "pyszałkowatego rozbuchanego ego", to bliżej Ci z tym do "Kulawego". Kuśtykającemu też zawsze lżej pójść na "skróty"...
Widzę że już Ci nawet ciężko myśli pozbierać, oprócz bełkotu ze MVP to wspaniała spółka to 0 logiki.
Tym czasem coraz więcej osób przejrzało na oczy, kolejna sesja swigu na + tu tradycyjnie dół.
Teraz to zostanie Ci tylko opluwanie innych bo wiarygodności i logiki brak
"Tymczasem" (to nie "tamtym czasem", dlatego pisze się razem - to tylko a propos logiki oraz elementarnej wiedzy na temat gramatyki naszego ojczystego języka, co przekłada się na ogładę i zdolność kojarzenia realiów) trwasz niezmiennie na stanowisku sympatyka tejże spółki. Wszak inaczej, żaden "logicznie" kombinujący osobnik (a chyba za takiego właśnie się uznajesz), nie traciłby czasu na obecność w tym miejscu. Ale nie przejmuj się, ja też czekam, by trochę jeszcze dokupić, bo kupując teraz musiałbym podnieść średnią, a nie w tym, przecież, sedno...
Jedyne co ma sens w tym belkocie to znakomość gramatyki - gratuluję.
Reszty nie da się czytać... (ale to może moje deficyty z j. polskiego).
Wierzysz, że spółka urosnie ale jej nie kupujesz tylko posiadasz akcje i czekasz aż spadnie aby dokupić???
Super, 100% logiki trzymam akcje spadającej spółki mimo że wiem że spadnie ale za to mogę dokupić taniej...
Zajrzę za kilka dni aby zobaczyć co mądrego stworzysz gdy kurs zejdzie poniżej 8.
Ciekaw jestem czy już będziesz kupował czy dalej czekał na 6 może 5?
Pozdrawiam