Też mnie śmieszą teorie o celowym zaniżaniu ale jakże to jest normalne w naszym społeczeństwie w naszym kontekście kulturowym. Wystarczy że jakaś spółka spada i ja nie muszę wchodzić na forum ja wiem co tam jest napisane, kropka w kropkę kalka te same schematu myślenia te same teorie wszędzie są zaniżane kursy po to żeby kupić. Wbrew logice wbrew matematyce. Zawsze wszędzie jest tajemniczy ktoś kto to robi. Marvipol jest niedoszacowany względem innych developerów i tak było jest i będzie. Tutaj zawaliło trochę ta sprzedaż pakietowa mieszkań, Dodatkowo teraz w trakcie najszybszego wzrostu wartości mieszkań marvipol ma ich obecnie mało w ofercie wybudowanych więc nie korzysta ze wzrostu cen tego co wybudował wcześniej. Lazurova concept na początku roku sprzedawali po 8 9 tys obecnie chcą 12 i więcej więc wzrost jest spory ale koszty też. Jak dla mnie możliwe też jest wezwanie . Finansowanie na pewno by pozyskał i było by to opłacalne dodać trochę premi do 12 13 i zebrał by sporo. Albo on albo jakiś inny podmiot tak jak kiedyś robyg został kupiony. Wtedy bym się zgodził ze kurs mógłby być trochę sterowany.