• Dobry moment Autor: tokio100 [91.189.61.*]
    Co prawda wydaje mi się, że dopiero 3 kw będzie mocny, ale mam cichą nadzieję, że pierwsze jaskółki zobaczymy już w drugim kwartale. Trochę tych umów podpisali, więc może zaczną działać nowe punkty. Chociaż np. Stokrotka obok mnie jeszcze przesyłek nie ma.Zakładam, że do końca roku uda im się wdrożyć większość nowych punktów i nawet jeśli trzeba będzie wymieniać czytniki, to już lockdowny nic nie spowolnią.
    Mam też nadzieję, że do końca roku zacznie działać Rumunia. Prawie 20 mln ludzi, więc dodatkowe 20-40% wzrostów przychodowo powinni zapewnić.
    No i liczę, żę pod progiem Reventon to pchnął finansowemu, freefloat jest tu potrzebny.
    Na ten rok jeszcze pilotażowe wdrożenia paczkomatów z partnerami, może pierwsze efekty programu „Budowa modułowego robota nadawczo-odbiorczego dla obsługi przesyłek kurierskich i inteligentnego systemu zarządzania procesami intralogistyki”, no i może na gwiazdkę nowy kraj?
    Dużo robią, przez inwestycje z zyskiem pewnie będzie ciężko, ale chyba mamy kolejną spółkę dla której nadchodzi sweet spot i sentyment może nagle nabrać rozpędu.

Wątek ku pokrzepieniu serc:)
  • Re: Dobry moment Autor: axn [83.5.245.*]
    Tokio - miło cię słyszeć.
    Za tydzień powinni podać wstępne wyniki. Ja ze swej strony dodam że spółka regularnie przyrasta i poprawia przychody i zyski a kurs od dwóch lat nie rozpieszcza. Z mojego punktu widzenia ważne będą przychody i ilość nowych zatrudnionych. Zyski w spółce inwestującej nie są aż tak aktualnie istotne ale fajnie gdyby nie były gorsze. I jeszcze jedno spadki są po to, aby kupić taniej. Argumentów do wzrostów jest sporo a jak będzie zobaczymy niebawem.

• Re: Dobry moment Autor: ~ktoś [188.252.42.*]
    dobieram - zobaczymy
  • Re: Dobry moment Autor: tokio100 [91.189.61.*]
    Dnia 2021-07-07 o godz. 19:48 axn napisał(a):
    > Tokio - miło cię słyszeć.
    > Za tydzień powinni podać wstępne wyniki. Ja ze swej strony dodam że spółka regularnie przyrasta i poprawia przychody i zyski a kurs od dwóch lat nie rozpieszcza. Z mojego punktu widzenia ważne będą przychody i ilość nowych zatrudnionych. Zyski w spółce inwestującej nie są aż tak aktualnie istotne ale fajnie gdyby nie były gorsze. I jeszcze jedno spadki są po to, aby kupić taniej. Argumentów do wzrostów jest sporo a jak będzie zobaczymy niebawem.
    >
    >
    Czasem się odezwę:)
    Co do zysków mam obawy, bo jednak sporo rzeczy robią, a nawet przejście na rynek główny to są jakieś tam koszta dla tak niewielkiej firmy. Tak jak Ty liczę, że gorzej r/r nie będzie, dlatego mogę się pozytywnie zaskoczyć:)

• Re: Dobry moment Autor: ~Pointpack [77.252.47.*]
    https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/poczta-polska-odbior-przesylek-w-biedronce/z0trtbg

chyba dobry news?
  • Re: Dobry moment Autor: ~Hamp [85.221.129.*]
    No mega, tylko lepiej newsy rynek czyta w ponuedzuakek niz w piatek po zamknięciu
  • Re: Dobry moment Autor: ~Maros [89.151.43.*]
    Ciągłe dokładanie na 65zł zniechęciło już nie jednego. Spodziewałem się że dziś odpuszczą i po infie z Biedronką pare ładnych procent przytulę
  • Re: Dobry moment Autor: tokio100 [46.165.210.*]
    Dnia 2021-07-12 o godz. 22:26 ~Maros napisał(a):
    > Ciągłe dokładanie na 65zł zniechęciło już nie jednego. Spodziewałem się że dziś odpuszczą i po infie z Biedronką pare ładnych procent przytulę

Info z Bedronką nie ma wielkiego znaczenia, bo nikomu nie będzie się chciało czekać aż Pani z kasy pójdzie na zaplecze po paczkę. W Kauflandzie to przynajmniej punkt obsługi masz.
    Tu bardziej chodzi o to, po co to wszystko jest łączone w sieć.
    Wyobraź sobie, że masz obok siebie Biedronkę, a Romek sklep ABC. Ty nadajesz w Biedrze, przewóz obsługuje DPD,lub Poczta, a Romek odbiera w Żabce, razem z Żabkowymi zakupami. A AI to wszystko podpowiada. Ktoś dostarcza logistykę, ktoś towar, ktoś transport, ktoś nadanie, ktoś odbiór. To są olbrzymie, wielomilionowe nakłądy w IT i niestety Inpost jest lata świetlne przed wszystkimi i klienci go zawsze wybiorą. Ale wszyscy pozostali są wkurzeni i Pointpack daje im nadzieję na ten user experience odciągający klientów od inpostu.
    Tak to sobie wyobrażam.
  • Re: Dobry moment Autor: ~rio [89.64.72.*]
    A mi wydaje się, że chodzi o to, że Biedrona chce sprzewawać w niedzielę, a to się da zwobić wyłącznie z softem PointPacka, bo trzeba być teoretycznie punktem pocztowym. Poczta Polska nie ma softu, który da się zintegrować, więc wybrali soft PointPacka. Jak Poczta Polska dorobi się własnego softwar-u, który da się zintegrować z Biedroną, to możliwie, że wywalą soft PointPacka, ale to zawsze jest trudna integracja, więc chyba im nie będzie się już chciało zmieniać, na to liczę, czyli co roku mogą kasować kilka mln za soft, a ruchu z tego może specjalnie nie być, jeżeli pani z kasy nie będzie się chciało chodzić, ale pożyjemy zobaczymy, jak to będzie.
    Dnia 2021-07-13 o godz. 20:42 ~rio napisał(a):
    > A mi wydaje się, że chodzi o to, że Biedrona chce sprzewawać w niedzielę,

To patrzysz z punktu widzenia Biedronki, nie Pointpacka. Dzięki niehandlowym niedzielom i furtce dla usług pocztowych Pointpack miał łatwiej pozyskać sieci sklepów. Pytanie co z tym zrobi.
    Wszystko się pięknie układa, czekamy na raport ale chyba będzie ok, tylko kurs nie chce rosnąć:)
    A promocja allegro zrobi pieknie IV kwartał. Mam nadzieję, że więcej sprzedawców przyzwyczai się do nadawania w punktach, bo osobiście jak 2 razy nie zdążyłęm odebrać to już przestałem korzystać z paczkomatów (o ile nie ma innego wyboru).
  • Re: Dobry moment Autor: ~fru [91.206.210.*]
    kurs slabo, zaintereoswanych jakos brak by ruszyc kurs do gory, a reventon wywala na sesjach.
[x]
POINTPACK -1,11% 13,40 2025-11-24 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.