• Czy ~PPP jest " kolejorzem " Autor: ~Drobnica [37.109.33.*]
    Mam takie pytanie do forumowiczów. Czy niejaki ~ PPP jest kolejorzem, czy tylko w Newagu pracuje po godzinach ???
  • Re: Czy ~PPP jest " kolejorzem " Autor: ~spirytus [83.23.173.*]
    Dnia 2021-07-05 o godz. 15:37 ~Drobnica napisał(a):
    > Mam takie pytanie do forumowiczów. Czy niejaki ~ PPP jest kolejorzem, czy tylko w Newagu pracuje po godzinach ???

Sam sobie odpowiedz wchodząc w historyczne posty jakie zamieszczał na tym forum. Od ponad sześciu lat gość zaśmieca je swymi wynurzeniami. Wielu próbowało zwrócić mu uwagę na absurdalność tez jakie stawiał i nadal stawia. Konfabulował, prowadził pozorny dialog sam ze sobą tworząc swoje alter ega na forum w postaci chociażby osobnika używającego nicku antysyf. To zresztą nie jedyny jego nick. Rozszyfrowano go i udowodniono to doskonale. Gość ma jakiś poważny problem ze sobą tworząc pozory podejmowania działań, dyskusji etc. Gdybyś przeczytał przynajmniej najważniejszą część z jego licznych wynurzeń wiedziałbyś, że nie jest to ani a "kolejorz" ani pracownik "Newagu" Jedno i drugie jest kompletnie niedorzeczne i nie logiczne w obliczu tego co wypisywał i wypisuje.
  • Re: Czy ~PPP jest " kolejorzem " Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Czyli im gorzej to dla Ciebie pewnie lepiej tak?
    Na rzecz którego kupca naganiasz @spirytus? Jaki wcześniej miałeś nick, bo w całej historii forum Newagu nie było tu takiej osoby.
    To tyle na temat Twojego znawstwa tematu i wiarygodności.
    Zwyczajnie Tobie nie pasuje optymizm. Chcesz wypłoszyć kupców. No i po dzisiejszej transakcji chyba Ci się udało. Brawo!
    To jak, dla kogo lobbujesz?

A na koniec odpowiadając na pytanie Czy PPP jest "kolejorzem"...
    PPP jest nikim, ale sam zobacz ile emocji i dyskusji wzbudza, że się nim od tylu lat zajmujecie.
    Widocznie jednak zbyt często dotyka istoty sprawy XD  

• PPP jest "nikim" - bez przesady, za duża wiedza i inteligencja. Autor: ~rentier_giełdowy [178.42.145.*]
    Dnia 2021-07-06 o godz. 12:47 ~PPP napisał(a):
    > Czyli im gorzej to dla Ciebie pewnie lepiej tak?
    > Na rzecz którego kupca naganiasz @spirytus? Jaki wcześniej miałeś nick, bo w całej historii forum Newagu nie było tu takiej osoby.
    > To tyle na temat Twojego znawstwa tematu i wiarygodności.
    > Zwyczajnie Tobie nie pasuje optymizm. Chcesz wypłoszyć kupców. No i po dzisiejszej transakcji chyba Ci się udało. Brawo!
    > To jak, dla kogo lobbujesz?
    >
    > A na koniec odpowiadając na pytanie Czy PPP jest "kolejorzem"...
    > PPP jest nikim, ale sam zobacz ile emocji i dyskusji wzbudza, że się nim od tylu lat zajmujecie.
    > Widocznie jednak zbyt często dotyka istoty sprawy XD  

hihihihahahah
    Pozdrawiam
  • Re: PPP jest "nikim" - bez przesady, za duża wiedza i inteligencja. Autor: ~spirytus [83.23.221.*]
    To że jesteś nikim dawno temu rozpoznałem. Nie musisz mnie co do tego przekonywać. Naprawdę tak bardzo skromny nie musisz być. Nie doceniałeś głosu i zdania innych wypisując co rusz to jakieś kosmiczne bzdety na tym forum. Naprawdę repertuar twej niekompetencji tylko pod nickiem PPP jest spory. A gdy uwzględni się głupoty jakie wypisywałeś dyskutując ze sobą pod innymi nickami kłopot twój staje się bardziej do rozpoznania przez psychiatrę niż zwykłego inwestora.
  • Re: Czy ~PPP jest " kolejorzem " Autor: ~spirytus [83.23.221.*]
    Mój nick nic ci i tak o mnie nie powie. Możesz sobie PPP konfabulować dalej. Twój stosunek do ludzi właśnie po raz kolejny udokumentowałeś pisząc i zarzucając mi, że działam dla jakiejś grupy. Tak durne zarzuty mogą rodzić się jedynie w mocno ograniczonym rozumku misia z dobranocki lub kogoś takiego jak PPP vel antysyf.
  • Re: Czy ~PPP jest " kolejorzem " Autor: ~moby_dick [79.189.173.*]
    ten 'rentier' to albo jakiś Jarząbek co śpiewa 'łubudubu' albo następne wcielenie oszołoma.
  • Re: Czy ~PPP jest " kolejorzem " Autor: ~spirytus [83.23.221.*]
    Niewykluczone.
  • Re: Czy ~PPP jest " kolejorzem " Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    @moby_dick i @spirytus jesteście jak owa studentka na egzaminie anatomii.

Młodziutka studentka i student na egzaminie z anatomii zostali zapytani o to, czy członek ma kość.
    On powiedział nie, ona - tak
    Pan zdał, a Pani się tylko zdawało...

I z Waszym wnioskowaniem, jest tak, jak u studentki.

• Re: Czy ~PPP jest " kolejorzem " Autor: ~spirytus [83.23.167.*]
    W efekcie tych chorych dywagacji w sucharze głoszonym przez PPP i w podsumowaniu członkiem okazał się sam PPP.
  • moby_dick&spirytus - "Jarząbek" - jesteście emerytami "lepszego sortu" Autor: ~rentier_giełdowy [178.42.145.*]
    Dnia 2021-07-06 o godz. 19:24 ~moby_dick napisał(a):
    > ten 'rentier' to albo jakiś Jarząbek co śpiewa 'łubudubu' albo następne wcielenie oszołoma.

należącymi do "klasy średniej" wg. Prof. Patkowskiego, wychowanych na filmach Barej.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zmiany-w-podatkach-w-ramach-Polskiego-Ladu-coraz-blizej-8147893.html 
    Nota bene ten Prof. obraża inteligencję mgr - rocznika 65+. On jest świadectwem poziomu reprezentowanego przez uczelnie wyższe w okresie od 1990 r.
    Zamiast - "ten 'rentier' to albo jakiś Jarząbek co śpiewa 'łubudubu' albo następne wcielenie oszołoma.", wystarczy poczytać parę wątków na tym forum na których się udzielałem oraz zadawać pytania zamiast obrażać innych - nieznanych sobie uczestników forum.
    @spirytus - do kogo to pisałeś _ "Naprawdę repertuar twej niekompetencji tylko pod nickiem PPP jest spory. A gdy uwzględni się głupoty jakie wypisywałeś dyskutując ze sobą pod innymi nickami kłopot twój staje się bardziej do rozpoznania przez psychiatrę niż zwykłego inwestora." oraz "niewykluczone".
    Chcesz wiedzieć kim jestem!!! - jestem emerytem i inwestorem giełdowym "gorszego sortu", który posiada roczny budżet emerytalny na rok obrachunkowy 2021-2022 w łącznej wysokości ponad 180 tys. zł. netto ( 15 tys. zł miesięcznie) bez naruszenia kapitału (ZUS+dywidendy spółek giełdowych).
    Po drugie - nie znam PPP, ale wiem, że lepiej jest rozmawiać merytorycznie, niż wylewać swoje frustracje.
    Nie znając się z PPP obaj doszliśmy do podobnego wniosku co do wysokości wypłaconej ostatecznej dywidendy
    https://www.bankier.pl/forum/temat_nie-wazne-co-zrobimy-wszystko-da-sie-uzasadnic,45675355.html 

Pozdrawiam lepszy i gorszy sort emerytów i inwestorów.

• Re: rentier giełdowy Autor: ~spirytus [83.23.167.*]
    Moja odpowiedź była rzeczywiście źle lokowana. Przepraszam. Oczywiście swe słowa kierowałem pod adresem PPP vel antysyf.
  • Re: rentier giełdowy Autor: ~PPP [85.193.222.*]
  • Re: moby_dick&spirytus - "Jarząbek" - jesteście emeryt "lepszego sortu" Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    @rentierze_giełdowy - szacunek
  • Re: moby_dick&spirytus - "Jarząbek" - jesteście emeryt "lepszego sortu" Autor: ~moby_dick [79.189.173.*]
    Robi się co raz ciekawiej...
    Było już picie z dziubków, 'łubudubu', szacun, teraz będziemy się przedstawiać.

No dobra, to ja jestem szejk Amal z Dubaju i szukam nowych okazji inwestycyjnych w PL, a że nie znam specyfiki polskiego rynku kapitałowego, szukam informacji m.in. na tym forum i muszę przyznać, że jest niezwykle ciekawie.

• Re: moby-dick Autor: ~spirytus [79.186.108.*]
    Dnia 2021-07-08 o godz. 08:49 ~moby_dick napisał(a):
    > Robi się co raz ciekawiej...
    > Było już picie z dziubków, 'łubudubu', szacun, teraz będziemy się przedstawiać.
    >
    > No dobra, to ja jestem szejk Amal z Dubaju i szukam nowych okazji inwestycyjnych w PL, a że nie znam specyfiki polskiego rynku kapitałowego, szukam informacji m.in. na tym forum i muszę przyznać, że jest niezwykle ciekawie.
    >

Dobre. Szejka Amal z Dubaju. Co do nowych okazji inwestycyjnych szejk PPP raczył niektórych wprowadzić w spore zakłopotanie swymi tezami i wycenami Newagu
  • Re: moby-dick Autor: ~AS [80.54.46.*]

@ spirytus,

Możesz się mylić i to grubo.
    Ten trol/trole, to może być spokojnie jakaś grupa "sprawna inaczej", funkcjonująca na czyjeś zlecenie, robiąca określony (nawet jeśli czarny PR) z jakiegoś powodu.

Nie znam nazwy ani jednego forum w internecie, poza bankierem, gdzie można wejść i przez prawie 10lat rzucać kalumnie na spółkę notowaną na parkiecie. W co drugim poście rzucać oskarżenia o manipulowanie kursem, "ustawki", "zbijania", "ustawania", kręcenie wałów, nawet 3 sztukami akcji i to wszystko bez żadnych konsekwencji, bez żadnych dowodów.

Pisałem o tym 100razy. Ten cyrkowiec nigdy nie wszedł w dyskusję internetowo o NWG poza to miejsce.
    A miejsc bardzo poważnych jest co najmniej kilka.

Ale jak mógłby wyjść, jak on nie odróżnia wzrostów od spadków, wybicie Stop Losów chce zgłaszać do KNF, a o c/z wie tyle, ze jak jest małe to spółka musi rosnąć i kropka ... :)))

Pomijam fakt, że chyba każdy poważny analityk fundamentalny, także i Ci, którzy pokrywają NWG są dziś dostępni w 3minuty na Twiterze, czy innych mediach społecznościowych i każdy, kto chce rzeczowo pogadać o takiej, czy innej wycenie, c/z,może to zrobić.
    Zamiast wyć jak jełop do księżyca i wypisywać androny z których nic nie wynika.

Ale czymś zupełnie jeszcze innym jest "przyzwolenie" na takie funkcjonowanie i bezpodstawne szkalowanie spółki.

• Re: moby-dick Autor: ~az [83.20.72.*]
    A ty spirytus co sądzisz o newagu ? Chetnie przeczytam bo mam mieszane odczucia.
  • Re: moby-dick Autor: ~spirytus [79.186.163.*]
    Dnia 2021-07-09 o godz. 21:19 ~az napisał(a):
    > A ty spirytus co sądzisz o newagu ? Chetnie przeczytam bo mam mieszane odczucia.

Mieszane? Tzn. jakie? Możesz bliżej je sprecyzować
  • Re: moby-dick Autor: ~spirytus [79.186.163.*]
    AS
    Myślę podobnie jak ty. Podobnie również oceniam to co ten osobnik wyczynia.
[x]
NEWAG 1,67% 85,00 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.