• Wagonowy wodzirej Autor: ~Drobnica [37.109.33.*]
    Ludzie to kpina. Jaja sobie z nas robią. Siedzę tu od roku. Kurs 24.5 - 25.50 oscyluje. K....co to jest jak nie trzymanie kursu. Na peronie Jaś siedzi i wajchą macha. Muszą mieć z nas frajerów ubaw po pachy. I ta " dywidenda " śmieciowa. To jest wysoko marżowa produkcja a nie sprzedaż chińskich majtek ala Pepco. Pod rozwagę dla tych którzy chcą tu wejść....
  • Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~szlagier [77.245.240.*]
    Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.
  • Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    No i co? To Ty wysypałeś wczoraj ten pakiecik około 2000 akcji w jednym ruchu , czy po kolei wszystkie 7.000 ;)?
    Ten, kto to kupował musiał po Twoim wpisie strasznie się zmartwić.

Dywidenda? Cóż, też wolałem wyższą, ale zabrakło mi jakeś 22 mln akcji z hakiem, aby to przegłosować ;-)

Podtrzymuję tezę, że tak jak 2020 był rokiem przełomowym w zyskach i prawie trafiłem w ten bardzo wysoki wynik (przypominam, że stale podważałem informacje analityków 120-140 mln zysku netto twierdząc, że będzie znacznie lepiej - 160 mln i było grubo ponad 160 mln z jednostki dominującej i prawie 219 mln łącznie.

Tak teraz uważam, że rok 2021 będzie przełomowy z innych powodów. Te powody mogą się skumulować waśnie do końca roku.
    I pewnie na to liczy kupiec, czekający na takich jak Ty. Po co ma skupować drożej, skoro wysypią mu taniej. Logiczne, prawda?

Bez urazy. Ja też mam czasem dość czekania i wolałbym, aby już teraz arkusz cieszył oczy wzrostami. Ale jestem cierpliwy, bo dzisiaj to solidna spółka. Kupcy też są bardzo cierpliwi.
    Dyskonto z tego, że ani to "tartak, który miałby lepsze wskaźniki" ani "sprzedawca chińskich majtek ala Pepco" - odbiorą cierpliwi.
  • Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~Drobnica [37.248.253.*]
    Chłopie ja nic nie wysypuje. Tu nie chlewnia z gnojowicą. A od tego czekania to wszyscy osiwiejemy. I nie mów mi o żadnych wskaźnikach. Operacja się udała tylko pacjent zmarł. Na złość.
    Kolego, skoro chciałeś być wobec mnie dosadny, to Ci się nie udało.

Gnojowicy się nie wysypuje, bo jest płynna i stosowana jako nawóz. Ponadto najczęściej gnojowica do "rozsypywania" czyli rozlewania pochodzi z obór, bo z uwagi na uciążliwości odorowe ta z chlewni podlega częściej fermentacji w biogazowniach.
    Jednym słowem pomyliło Ci się z obornikiem.

Co do siwienia. Hmm. Skoro już jeden rok powoduje u Ciebie frustracje, to Newag nie jest dobrym miejscem na czekanie na cud.

Każdy zrobi, jak chce. Jutro cudu nie będzie. Do końca roku może być ciekawie. Dlatego proponuję abyś jednak pozostał w branży kolejowej bo na rolniczej się nie znasz :)

I wyluzuj.

• Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~Drobnica [37.109.33.*]
    Drogi łaskawy konduktorze szczególarze. Akcje to się kupuje lub sprzedaje. Ale o sypaniu albo wysypywaniu to raczej nie. Chyba, że jak ktoś już się zdrowo podk...to może te zaje...akcje Newagu wypierd...do śmieci jak będzie miał taką fantazję.
  • Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~wer [89.230.214.*]
    Dnia 2021-07-01 o godz. 12:15 ~PPP napisał(a):
    > No i co? To Ty wysypałeś wczoraj ten pakiecik około 2000 akcji w jednym ruchu , czy po kolei wszystkie 7.000 ;)?
    > Ten, kto to kupował musiał po Twoim wpisie strasznie się zmartwić.
    >
    > Dywidenda? Cóż, też wolałem wyższą, ale zabrakło mi jakeś 22 mln akcji z hakiem, aby to przegłosować ;-)
    >
    > Podtrzymuję tezę, że tak jak 2020 był rokiem przełomowym w zyskach i prawie trafiłem w ten bardzo wysoki wynik (przypominam, że stale podważałem informacje analityków 120-140 mln zysku netto twierdząc, że będzie znacznie lepiej - 160 mln i było grubo ponad 160 mln z jednostki dominującej i prawie 219 mln łącznie.
    >
    > Tak teraz uważam, że rok 2021 będzie przełomowy z innych powodów. Te powody mogą się skumulować waśnie do końca roku.
    > I pewnie na to liczy kupiec, czekający na takich jak Ty. Po co ma skupować drożej, skoro wysypią mu taniej. Logiczne, prawda?
    >
    > Bez urazy. Ja też mam czasem dość czekania i wolałbym, aby już teraz arkusz cieszył oczy wzrostami. Ale jestem cierpliwy, bo dzisiaj to solidna spółka. Kupcy też są bardzo cierpliwi.
    > Dyskonto z tego, że ani to "tartak, który miałby lepsze wskaźniki" ani "sprzedawca chińskich majtek ala Pepco" - odbiorą cierpliwi.

Nie ma tu żadnych kupujących (stał dzisiaj ładny pakiet 4k i nic!), są tylko "załadowani" i cierpliwi.
  • Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~moby_dick [79.189.173.*]
    Spokojnie. Jak @PPP mówi, że pociąg ruszy to na pewno tak będzie. Od chyba ośmiu lat, co rok jego przewidywania się sprawdzają.

Chcesz powiedzieć, że na Newagu nie zarobiłeś?
    Ale przypomnieć Ci przełom września i października 2019? Już wtedy byłeś tu na forum. Czy miałeś wtedy akcje to nie wiem :-DDD
    Ja miałem i dalej skupowałem. Tak jak teraz.

Owszem, Newag to nie CD Projekt JSW, czy teraz Lotos. To prawda, od roku stoi w miejscu i to wkurza, bo rok był fenomenalny, ale do końca roku da zarobić na dywidendzie i wycenie. No chyba, że wariant "Delta" świat zaora, ale to nie wina forum.
    ~PPP czy Ty siebie czytasz ze zrozumieniem pytam po raz kolejny. Czy to rozdwojenie jaźni ??? Mój wpis sprzed miesiąca został wyśmiany. Po miesiącu stwierdzasz że kurs jest trzymany. To kiedy mówisz prawdę ???
  • Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~Wujek_Sam [89.239.105.*]
    @ Drobnica
    Przeczytaj i zestaw tylko te dwie informacje tego osobnika.
    (...)Czy miałeś wtedy akcje to nie wiem :-DDD
    Ja miałem i dalej skupowałem. Tak jak teraz.
    I drugi jego wpis z innego wątku.
    Moim zdaniem chcą skupić ile się da, w obecnych, niskich cenach, zanim szeroki rynek uświadomi sobie, ile naprawdę wart jest Newag.
    Wiesz już wszystko? Walczy sam ze sobą. Raz jest w roli skupującego tanio a raz w roli tego który wytyka skupującym, że kupują po niskich cenach. Od kilku lat i przez cały czas próbuje uświadamiać innych po ile powinni kupić jego akcje. Czego zatem nie rozumiesz? Tutaj wszystko jest jasne. Masz do czynienia z zaburzeniami i chorobliwym rozdwojeniem jaźni.
  • Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~Dudu [31.0.62.*]
    No tak. Chciałem przeczytać coś o spółce. A tu znowu o PPP. Każdy może sam zweryfikować jego /jej wpisy. A Wy co? Tylko dyskutujecie o nim/ o niej? To jest głupie.
    Newag podpisał umowę na hybrydy dla ŁKA i to jest informacja na forum! Bywajcie.
    Bywaj i nie wracaj.
    Jednak wracam. Był czas na domykanie luki do końca czerwca, co mówił wyśmiewany przez wszystkich PPP.
    No to czytać i możecie oddalić się z tego forum malkontenci. To on miał rację.
    https://www.rynek-kolejowy.pl/mobile/newag-wygral-przetarg-i-dostarczy-kolejne-lokomotywy-pkp-intercity-103688.html
    Oczywiście do końca lipca miało być, ale czas na uzasadnianie spadków właśnie się skonczył
    ~Duda, tu nie chodzi o ~PPP, tylko jego manipulacje na forum, konfabulacje i wprowadzanie inwestorów w krzaki. A szerzej to manipulacje kursem na nastawni i przestawianie zwrotnic na ślepy tor. Stąd tytuł.
    Dnia 2021-07-27 o godz. 17:28 ~Drobnica napisał(a):
    > ~Duda, tu nie chodzi o ~PPP, tylko jego manipulacje na forum, konfabulacje i wprowadzanie inwestorów w krzaki. A szerzej to manipulacje kursem na nastawni i przestawianie zwrotnic na ślepy tor. Stąd tytuł.

Witaj w klubie tych którzy już to wiedzą. @Duda może się jeszcze nie zorientował a może... doskonale z tego zdaje sobie sprawę.
    @Drobnica, bądź sobą - drobnicą i nie zajmuj się tematami, które Cię przerastają, skoro piszesz płaczliwe wywody w zasadzie do domów maklerskich, skoro przytaczanie ich danych traktujesz, jako dezinformację.

A jak uważasz, że znasz bardzo dobrze sytuację w firmie, to się podziel tymi kluczowymi informacjami i obliczeniami źródłowymi lub opisz znaczenie poniedziałkowego "tiku" minimum notowań, by błysnąć wiedzą o AT. Uratuj wszystkich "skrzywdzonych" przez PPP!!! Wyprowadź zagubione newagowe owieczki z bocznicy na szerokie - wróć - europejskie tory.

• Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~Drobnica [89.64.94.*]
    ~PPP drogi , to naprawdę można leczyć. Ale my tutaj Ci nie pomożemy. To GPW. Centralny Szpital Kliniczny na sąsiedniej ulicy. Zdrowiej chłopaku. Szkoda takiego fachwca od PR.
  • Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~www [83.28.226.*]
    Skoro Trzaskowski kupuje tramwaje w Korei to polskie firmy muszą upaść nawet jak tramwaje nie pasuja do polskiej infrastruktury
  • Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~aa [31.182.251.*]
    Masz rację pis.maku.
    No tak. Najpierw Tusk był wszystkiemu winien a teraz Trzaskowski. Jakim to trzeba być zjebem pisorskim żeby coś takiego wymyślić?
    Dnia 2021-07-28 o godz. 14:41 ~Drobnica napisał(a):
    > ~PPP drogi , to naprawdę można leczyć. Ale my tutaj Ci nie pomożemy. To GPW. Centralny Szpital Kliniczny na sąsiedniej ulicy. Zdrowiej chłopaku. Szkoda takiego fachwca od PR.

Leczyć można ale w najbliższej okolicy Białegostoku specjalistów brakuje.
  • Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~AS [80.54.46.*]

Zastanawialiście się, gdzie zaginął niejaki "antysyf"...

Przecież ten cyrkowiec tu siedzi i tworzy wpisy jak jakiś zaprogramowany algorytm, tym razem pod nickiem "Dudu".
    Non stop te same zwroty i wazelina w kierunku swojego powielonego konta - wiadomo jakiego.

Nic na temat, nic do rzeczy. Spółdzielnia dalej działa na poziomie gimbazy.

Btw. rozwiń trolu wątek bo wkleić link to umie 4-letnie dziecko.
    Jak uważasz, że już można świętować, to napisz dlaczego...

• Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~aleks [31.130.97.*]
    Ta spółka to fenomen. W dobie hossy i masowego dodruku pieniądza utrzymywać C/Z=5 przy ratingu AAA to olbrzymi wyczyn. A jednak nie jest to tartak czy sprzedawca chińskich majtek jak już któryś kolega zauważył.
  • Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~Wujek_Sam [31.183.200.*]
    A kto dodrukowuje pieniądze? Kto utrzymuje nierealnie niskie stopy procentowe i kto tym samym powoduje spektakularny wzrost inflacji? Misio yogi czy ten komu zależy na utrzymywaniu siebie u koryta + i tępego elektoratu który niewiele lub nic nie robi a wierzy jedynie w kolejne bajki o tzw. "Polskim Ładzie"? Zabrać tym co pracują a rozdać tym którym się nie chce przy okazji rozkradając większość z tego co zabrano w ramach promowania kolejnych bzdur. Oto cała filozofia obecnej władzy. Co Ci po pustym pieniądzu który traci na wartości? Oczekujesz wzrostu wartości akcji tej spółki czy kolejnej walizki niewiele wartych papierków jakie może przynieść jej działalność?
    Zobacz, że inflacja rdr wynosi już 5% Dwa tyś. złotych sprzed roku warte dzisiaj jest jeden tysiąc dziewięćset złotych. Mimo spektakularnego wzrostu zysku za 2020 rok przy takiej inflacji Newag nadal nie jest i nie będzie wyceniany lepiej kiedy rośnie niepewność. Do tego trzeba mieć na uwadze także klimat gospodarczy w Polsce. Po tym co robi reżimowy rząd z sądami, prawem i obowiązującymi umowami międzynarodowymi i traktatami, po tym jak rozpieprzył OFE i co zamierza zrobić z jednym z zachodnich inwestorów nikt tutaj nie będzie inwestował swych pieniędzy. Nikt nie kupi też akcji tej czy innej firmy. To z jakiego powodu ma rosnąć wartość Newagu? Od widzi mi się niejakiego @PPP? Od jego "rekomendacji" czy może od jego uporczywego tupania nogą? Słaba gospodarka to słaba jej wycena. Komu zatem zależy na takiej wycenie jak nie tym którzy do tego stanu doprowadzają.
  • Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~Namierzający [31.183.200.*]
    Dnia 2021-07-30 o godz. 21:49 ~AS napisał(a):
    >
    > Zastanawialiście się, gdzie zaginął niejaki "antysyf"...
    >
    > Przecież ten cyrkowiec tu siedzi i tworzy wpisy jak jakiś zaprogramowany algorytm, tym razem pod nickiem "Dudu".
    > Non stop te same zwroty i wazelina w kierunku swojego powielonego konta - wiadomo jakiego.
    >
    > Nic na temat, nic do rzeczy. Spółdzielnia dalej działa na poziomie gimbazy.
    >
    > Btw. rozwiń trolu wątek bo wkleić link to umie 4-letnie dziecko.
    > Jak uważasz, że już można świętować, to napisz dlaczego...
    >

@AS Bingo! Trafiłeś idealnie. To ten sam troll. Niegdyś użytkownik nicku @antysyf dzisiaj nazywa się @Dudu. Ten sam styl i charakterystyczna zbieżność zdań z powielaczem z Białegostoku.
    Dnia 2021-07-30 o godz. 00:32 ~Wujek_Sam napisał(a):
    > Dnia 2021-07-28 o godz. 14:41 ~Drobnica napisał(a):
    > > ~PPP drogi , to naprawdę można leczyć. Ale my tutaj Ci nie pomożemy. To GPW. Centralny Szpital Kliniczny na sąsiedniej ulicy. Zdrowiej chłopaku. Szkoda takiego fachwca od PR.
    >
    > Leczyć można ale w najbliższej okolicy Białegostoku specjalistów brakuje.
    Może tak być, że w Białymstoku brakuje specjalistów gotowych poświęcić mu kilka minut i postawić diagnozę. Pytanie czy nie mógłby udać się do innej najbliższej placówki udzielające porad i czy ma za co tam dojechać? Opłacenie abonamentu w Telewizji Kablowej Elpos to nie są tanie rzeczy.
    Dnia 2021-07-28 o godz. 10:59 ~PPP napisał(a):
    > @Drobnica, bądź sobą - drobnicą i nie zajmuj się tematami, które Cię przerastają, skoro piszesz płaczliwe wywody w zasadzie do domów maklerskich, skoro przytaczanie ich danych traktujesz, jako dezinformację.
    >
    > A jak uważasz, że znasz bardzo dobrze sytuację w firmie, to się podziel tymi kluczowymi informacjami i obliczeniami źródłowymi lub opisz znaczenie poniedziałkowego "tiku" minimum notowań, by błysnąć wiedzą o AT. Uratuj wszystkich "skrzywdzonych" przez PPP!!! Wyprowadź zagubione newagowe owieczki z bocznicy na szerokie - wróć - europejskie tory.
    >
    >
    >
    >
    >

Zadziwiające. Ten @PPP który kilka lat temu pisał głupoty o "tłustych misiach", namawiał do składania donosów na nich, a w każdym wątku zabierał bezsensownie głos teraz nakłania w wypowiedzi między innymi @Drobnicę do niezajmowania się tematami, które według niego "mają go przerastać".
    Za kogo Ty w ogóle się uważasz cyrkowcu o różnych nickach skoro zapaskudzasz cały czas od 2014 roku to forum? Zostań w domu w tym swoim Białymstoku i nie wychylaj się ze swoimi bredniami na temat Newagu, inseiderów, TFI, "tłustych misiów" i kogo tam jeszcze. Jeśli jakieś rekomendacje Ci nie odpowiadają złóż donos sam na ich twórców do pisiorskiej prokuratury. Wspierałeś jeszcze nie tak dawno ten beznadziejny rząd i jego politykę to teraz miej odwagę robić to o co namawiasz bezskutecznie innych od lat sam. Nie próbuj wysługiwać się innymi. Działaj, bo za chwilę nie będziesz miał się do kogo z tymi bredniami zwrócić. Nie podpuszczaj innych tylko walcz o wyprowadzenie "zagubionych owieczek z bocznicy na polskie tory". Te europejskie zostaw ludziom rozumnym. A najlepiej zastanów się dziesięć... a gdy to nie wystarczy, to sto razy zanim sam zaczniesz wypisywać swe "płaczliwie wywody" w dodatku kompletnie bezsensowne by nie powiedzieć głupie.
  • Re: Wagonowy wodzirej Autor: ~AS [80.54.46.*]

Kolego Sam_wujek, ja na Pis nie głosuję, ale weź wrzuć na luz z tymi farmazonami politycznymi, bo takich bzdur (w kontekście Rynku) nie idzie nawet pobieżnie przeglądać. Już wolę czytać bełkot Janósza, o tym, że jak "rośnie to spada"
    Nie wiem, czy sprokurowałeś tu choćby jeden post bez odniesinia się do Pisu, Tuska itp.
    O Grodzkiej nic nie będzie ?
    Na forum już jest jeden co na kilku nikach robi za wariata dekady na bankierze, rozumiem, że chcesz go wyprzedzić, ale może wstrzel się w niszę, która ma coś wspólnego z GPW, zamiast bełkotać jak na jakimś wiecu KOD-owców.
    Dnia 2021-08-02 o godz. 10:19 ~AS napisał(a):
    >
    > Kolego Sam_wujek, ja na Pis nie głosuję, ale weź wrzuć na luz z tymi farmazonami politycznymi, bo takich bzdur (w kontekście Rynku) nie idzie nawet pobieżnie przeglądać. Już wolę czytać bełkot Janósza, o tym, że jak "rośnie to spada"
    > Nie wiem, czy sprokurowałeś tu choćby jeden post bez odniesinia się do Pisu, Tuska itp.
    > O Grodzkiej nic nie będzie ?
    > Na forum już jest jeden co na kilku nikach robi za wariata dekady na bankierze, rozumiem, że chcesz go wyprzedzić, ale może wstrzel się w niszę, która ma coś wspólnego z GPW, zamiast bełkotać jak na jakimś wiecu KOD-owców.

Kolego @As. Ja nie deklaruję na kogo głosuję a nawet czy w ogóle głosuję. Wrzuć zatem na luz z tymi swoimi politycznymi deklaracjami. Jeśli uważasz, że polityka, a w tym gospodarcza nie ma nic wspólnego z sytuacją GPW to gratuluję poczucia humoru i braku wiedzy. "Janósze i Grażynki" tak właśnie uważają i za każdym razem gdy przypomina im się o powiązaniach działań polityków i wpływu tego na gospodarkę bredzą dokładnie takie same jak Twoje androny.
    W tym wątku postanowiłem napisać pod dwoma nickami. Pierwszy to @Namierzający a drugi to @WujSam.Nikt nie zabronił i nie zabroni wykorzystać czyjegoś nicka do zadawania pytań i prowokowania do odpowiedzi tego samego osobnika którego namierzyłem jak używa więcej nicków. Określiłem na tyle dokładnie na ile to mi wolno skąd pochodzi ten jego bełkot.
    Nie pisz mi też o KOD bo nic na ich temat w swojej wypowiedzi nie wspomniałem. Chcesz pisać o Grodzkiej to sobie pisz. To twój problem i twój pomysł. W związku z czym przyszło ci to do głowy? Racz zatem nie bełkotać sam na tematy których nikt oprócz Ciebie tu nie poruszył.
    PS. Gdybyś nie wiedział . Temat tego czy innego polityka w kontekście zamówień taboru nie ja wrzuciłem na forum pod tym wątkiem. Zatem racz odnosić się do źródła które problem widzi tak jak chce widzieć. Mój komentarz w tej części nie był skierowany do Ciebie.
[x]
NEWAG -3,31% 105,20 2026-05-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.