Zakładając niezależność polskich sądów! I podejmując walkę, w której nie ma szans. Chcę powiedzieć, gdyby jednak wyroki sądu były zgodne z moim przekonaniem: 1) Jest wielka strata dla około 100 tys. Polaków - ale Premier Morawiecki i szef NBP od razu tym skrzywdzonym służą swoim majątkiem ( prawda jest taka - że od nich te pieniądze ściągniemy - ale nie do końca )
2) Słyszałem wielu Polityków - ale rzadko kiedy usłyszałem prawdę! No Moi Kochani Pisowcy - możecie mnie zamknąć w klatce, będziecie z tego dumni?
3) Walczymy o słuszną sprawę - i się nie poddawajcie!
I jako były nauczyciel mianowany - który miał wpływ na wychowanie młodych Polaków z 20 lat temu- broń Boże od tych "zbawicieli" jak Czarnek. Kaczyński, Morawiecki - tak jak przyszli oni odejdą - szkoda, że normalni Polacy zapłacą wstydem za ich zachowanie i podejście do równości każdego człowieka. Tu się kłania Konstytucja.
Oni tracą władzę - nie będą działać uczciwie - prośba do służb specjalnych ( czy też policji Partii Rządzącej ) - zachowajcie zasady Wielkich Poetów Polskich - a przejdziecie do historii ( PIS przegra - ale bądźcie rycerzami w stosunku do nich ).
Generał Jaruzelski będąc uczciwym człowiekiem - majątku się nie dorobił. Ale sprawdzimy Pisowców - wiem ,że są uczciwi Pisowcy - smutne jest to, że ich liderzy do nich nie należą. Najbardziej dziwi mi jeden fakt - Jaruzelskiemu, któremu, pod względem patriotyzmu mogą czyścić buty - a oni go zrównali z ziemią mówiąc, że zbawcą Narodu jest Lech Kaczyński - ja nie jestem w ciemię bity i przeze mnie to nie przejdzie.