Dziś trzeba mieć papier po sesji żeby dostać dywidendę ? Ile jutro spadnie jak obstawiacie ? Wszystkie liczniki w Polsce trzeba wymieć jeżeli mają umowę z Tauronem, pewnie wejdą w kolejne umowy i będą głównym wymieniającym, dodatkowo Chińczyki zainteresowane spółka.
Aniu dywidendę dostaniesz dopiero w licpu radzę czytać dokładnie postanowienia walnego zgromadzenia akcjonariuszy. Jutro jestem na 85% pewny, że akcje spółki wzrosną. Dziękuję za uwagę i miłego dnia.
Wraca na 11,00, ten cały ruch w zakresie 11,00-13,00 był tylko pod dywidendę. Jest wielu graczy grających na spółkach tylko pod dywidendy i można grać przeciwko nim, jeżeli spółka ma dobrą animację.
Nie wierzę że na tak zdrowej spółce możemy mieć wielu graczy grających tylko pod dywidendę. Spółka finansowo stoi bardzo dobrze a dzięki umówie z Tauronem może być tylko lepiej. Kurs już za długo stał w miejscu żeby nie wybić wyżej. Mi to wyglada na chwilową zwałę(na wielu spółkach), kurz opadnie i wrócimy na właściwe poziomy
Wiem, widziałam. Ludzie kupowali pod dywidendę i silny trend wzrostowy- więc zwala kursu raczej nie jest spowodowana ,,ucieczką” graczy bo to jeszcze nie jest poziom na realizacje.
Ja nie widzę większego potencjału ze względu na wyniki/free float/wskaźniki. Jak wszystko rosło to kurs stał, tzn że jak rynek będzie spadał, to kurs poleci x2.
To ciekawe spostrzeżenie bo według mnie (i chyba wielu innych kupujących) wyniki i wskaźniki sa jak najbardziej Ok. Ciekawe czy w ogóle masz akcje czy tylko tak sobie gaworzysz na forum
Bo ludzie panikują na spadkach. No nic, każdy ma swoją strategię, ja trzymam kwity, czekam na dywidendę i godny kurs akcji- za kilka miesięcy będziemy znacznie wyżej. Powodzenia