• Mike 75 Autor: ~RRRrrr [109.93.181.*]
    Raczej nie urosło pod wsa.Poprostu w holdingu dużo spraw jest już wyprostowanych a dużo zagrożeń minęło.Także czekam na te wsa.
  • Re: Mike 75 Autor: ~Mike75 [188.47.83.*]
    RRRrrr - częściowo się zgadzam, jednak wyrok WSA ( czy oczekiwanie na niego ) jest też zawarty we wzroście kapitalizacji GH - to może być kilkaset milionów złotych na przykład. A GH to już nie holding, tylko jeden bank na Ukrainie powoli. Zagrożenia w postaci dofinansowania Idei Banku minęło - z tym, że to był największy bank holdingu i wyciągnięty na prostą zwiększyłby wartość dodaną holdingu. Obecne zagrożenie jest takie, że pieniądze ze sprzedaży Rumunii plus inne wolne środki będą szły na dofinansowanie Nobla ( co i tak będzie kroplą w morzu potrzeb ). A ja jako akcjonariusz Idei nie mam już tych problemów - u mnie jest wszystko jasne i jedynie czekam na kolejne decyzje sądów będąc przygotowany na każdy wyrok sądu.
  • Re: Mike 75 Autor: ~Taaa [46.134.122.*]
    Nie, nie będą szły na dofinansowanie Nobla. Dalej się wypowiadadz na sprawach na których się nie znasz. Lepiej juz nie inwestuj na gpw bo skutki są opłakane
    Taaa - może mam takie hobby tracenia na GPW? Choć poza Ideą generalnie zarabiałem ale mniejsza o to.
    Z Noble - podałem jedynie możliwe ryzyko i jeden ze scenariuszów - a jest ich mnóstwo. Jesli wiesz więcej i masz pewność- oznaczałaby to wiedzę insidera - no i wtedy się nie dziwię, ze tacy jak ja nie mając przyjaciół pisowców związanych z władzą tracą na giełdzie, Pozdr.
  • Re: Mike 75 Autor: ~Taaa [46.134.122.*]
    ŻEnujące te twoje jęki. No ale rób se co chcesz. Temat Idei jest zamknięty choć jako akcjonariusz Holdingu chciałbym inaczej. Ale na chciejstwie się nie zarabia.
  • Re: Mike 75 Autor: ~RRRrrr [109.93.181.*]
    Mike 75.W kasie holdingu jest obecnie pieniędzy tyle aby dac akcjonariuszom około 3,2 zł na akcje.Transakcja Rumunia jeżeli dojdzie do sprzedaży zje kapitał holdingu tylko o około 30 mln (Taka będzie strata) ale za to Ukraina ma bardzo udane kwartały i wykazuje zyski 20mln na kwartał co jest jej historycznym wynikiem.Czyli wychodzi na to ze po 2 kwartałach jej dzisłalnosci w kasie holdingu będzie i tak więcej kasy niż jest obecnie nawet po sprzedaży z 30 mln strata Rumuni.Zadluzenie jest bardzo małe.Mw trade na 90% odzyska 38 mln zł a Ukraina prędzej czy później zostanie sprzedana.Także wiesz dlaczego rośnie holding.Wsa narazie nie ma tu nic do rzeczy chociaż gdzieś tam tli się szansa na pozytywny wyrok dla gh i idea pl.Nawet jeżeli go nie będzie to gh ni. Już na tym nie straci a wszystko jest już w wycenie.Badzmy dobrej myśli.
    Zgadzam się, RRRrrr - jednak bądź świadom tego, co zostało z Holdingu w porównaniu ze stanem choćby sprzed roku. To już nie jest holding ( jedynie holding z nazwy ) , natomiast największy potencjał do wzrostów ( szanse ) tkwi jednak w możliwych odszkodowaniach za Ideę Bank ( tak naprawdę reputacyjnie ucierpiała cała grupa GH, marka IDEA to marka całej grupy - dużą winę ma w tym poprzedni zarząd Idei ale instytucje państwowe też zrobiły swoje choćby poprzez dyskredytowanie Leszka Czarneckiego ). Natomiast akcjonariusze GH są na pewno w lepszej pozycji niż akcjonariusze Idei, którzy na ten moment wszystko stracili i jedynie poprzez słuszne w moim przekonaniu odszkodowanie są w stanie przynajmniej część strat nadrobić a może i zyskać - przy obecnej cenie rynkowej GH część akcjonariuszy jest już pewnie na plusie. I życzę Wam jak najlepiej, przynajmniej jedna spółka ze stajni LC wychodzi w miarę na prostą ( choć tak naprawdę już tylko z jednym bankiem na niepewnej Ukrainie od przyszłego roku, który też jest na sprzedaż ).
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.220.161.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Bronek [161.8.19.*]
    Tu zgoda, GH jedynie moze liczyc na odszkodowanie, bo jedyne co zostało to GNB, który idzie drogą Idea.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Taaaa [46.134.122.*]
    Moje drogie ciapki, z Holdingu ma zostać gotóweczka w wysokosci co najmniej 4 zeta na akcje ale biorąc pod uwage ze mamy do czynienia z oszustem to dyskonto bedzie ale 2 zeta sie na kursie nalezy.
[x]
IDEABANK 1,15% 1,59 2020-12-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.