RRRrrr - częściowo się zgadzam, jednak wyrok WSA ( czy oczekiwanie na niego ) jest też zawarty we wzroście kapitalizacji GH - to może być kilkaset milionów złotych na przykład. A GH to już nie holding, tylko jeden bank na Ukrainie powoli. Zagrożenia w postaci dofinansowania Idei Banku minęło - z tym, że to był największy bank holdingu i wyciągnięty na prostą zwiększyłby wartość dodaną holdingu. Obecne zagrożenie jest takie, że pieniądze ze sprzedaży Rumunii plus inne wolne środki będą szły na dofinansowanie Nobla ( co i tak będzie kroplą w morzu potrzeb ). A ja jako akcjonariusz Idei nie mam już tych problemów - u mnie jest wszystko jasne i jedynie czekam na kolejne decyzje sądów będąc przygotowany na każdy wyrok sądu.
Nie, nie będą szły na dofinansowanie Nobla. Dalej się wypowiadadz na sprawach na których się nie znasz. Lepiej juz nie inwestuj na gpw bo skutki są opłakane
Taaa - może mam takie hobby tracenia na GPW? Choć poza Ideą generalnie zarabiałem ale mniejsza o to. Z Noble - podałem jedynie możliwe ryzyko i jeden ze scenariuszów - a jest ich mnóstwo. Jesli wiesz więcej i masz pewność- oznaczałaby to wiedzę insidera - no i wtedy się nie dziwię, ze tacy jak ja nie mając przyjaciół pisowców związanych z władzą tracą na giełdzie, Pozdr.
ŻEnujące te twoje jęki. No ale rób se co chcesz. Temat Idei jest zamknięty choć jako akcjonariusz Holdingu chciałbym inaczej. Ale na chciejstwie się nie zarabia.
Mike 75.W kasie holdingu jest obecnie pieniędzy tyle aby dac akcjonariuszom około 3,2 zł na akcje.Transakcja Rumunia jeżeli dojdzie do sprzedaży zje kapitał holdingu tylko o około 30 mln (Taka będzie strata) ale za to Ukraina ma bardzo udane kwartały i wykazuje zyski 20mln na kwartał co jest jej historycznym wynikiem.Czyli wychodzi na to ze po 2 kwartałach jej dzisłalnosci w kasie holdingu będzie i tak więcej kasy niż jest obecnie nawet po sprzedaży z 30 mln strata Rumuni.Zadluzenie jest bardzo małe.Mw trade na 90% odzyska 38 mln zł a Ukraina prędzej czy później zostanie sprzedana.Także wiesz dlaczego rośnie holding.Wsa narazie nie ma tu nic do rzeczy chociaż gdzieś tam tli się szansa na pozytywny wyrok dla gh i idea pl.Nawet jeżeli go nie będzie to gh ni. Już na tym nie straci a wszystko jest już w wycenie.Badzmy dobrej myśli.
Zgadzam się, RRRrrr - jednak bądź świadom tego, co zostało z Holdingu w porównaniu ze stanem choćby sprzed roku. To już nie jest holding ( jedynie holding z nazwy ) , natomiast największy potencjał do wzrostów ( szanse ) tkwi jednak w możliwych odszkodowaniach za Ideę Bank ( tak naprawdę reputacyjnie ucierpiała cała grupa GH, marka IDEA to marka całej grupy - dużą winę ma w tym poprzedni zarząd Idei ale instytucje państwowe też zrobiły swoje choćby poprzez dyskredytowanie Leszka Czarneckiego ). Natomiast akcjonariusze GH są na pewno w lepszej pozycji niż akcjonariusze Idei, którzy na ten moment wszystko stracili i jedynie poprzez słuszne w moim przekonaniu odszkodowanie są w stanie przynajmniej część strat nadrobić a może i zyskać - przy obecnej cenie rynkowej GH część akcjonariuszy jest już pewnie na plusie. I życzę Wam jak najlepiej, przynajmniej jedna spółka ze stajni LC wychodzi w miarę na prostą ( choć tak naprawdę już tylko z jednym bankiem na niepewnej Ukrainie od przyszłego roku, który też jest na sprzedaż ).
Moje drogie ciapki, z Holdingu ma zostać gotóweczka w wysokosci co najmniej 4 zeta na akcje ale biorąc pod uwage ze mamy do czynienia z oszustem to dyskonto bedzie ale 2 zeta sie na kursie nalezy.