Jak już gdzieś wcześniej wspomniałem: Zwykłe WZA bez wyjątkowości i newsów. Przyjęcie sprawozdania za rok rozliczeniowy 2020, ocena pracy rady nadzorczej w okresie sprawozdawczym oraz ocena działalności firmy w okresie sprawozdawczym. Każda notowana firma musi odbyć takie WZA. W mojej ocenie jedyna ciekawa informacja może wypłynąć z komunikatu o uczestnikach WZA, kto był, ile uczestnicy mieli głosów. Można będzie odnieść do poprzednich.
Tak więc reasumując, wg mnie, jedyne co może nas zaskoczyć, to przedostatni 12. punkt obrad zwany wolnymi wnioskami oraz tak jak już wyżej wspomniałem, informacja o liczbie głosów przekraczających 5% (posiadanych akcjach) głosujących, którzy zgłosili się do uczestnictwa w przedmiotowym WZA. Tą informację należy odnieść do informacji z poprzedniego WZA z 31.08.2020 r. Ten wg mnie istotny temat już poruszałem w kilku wpisach: https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=8173963&strona=1 https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=8347685&strona=1 https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=9531075&strona=1
A oto wg mnie istotne treści wybrane z dokumentu (Moonlit_Sprawozdanie_RN_01.01.2020_-_31.12.2020 z Kraków, 26.05.2021 r.) zamieszczonego z informacją o przedmiotowym WZA:
Spółka poczyniła w okresie sprawozdawczym znaczące postępy: z początkiem 2020 roku Spółka zakończyła pracę nad projektem Deadliest Catch: The Game i wydała kod źródłowy spółce Unlimited Games. Zgodnie z założeniem pełnej koncentracji na własnych produkcjach, Spółka nie zamierza w przyszłości podejmować się realizacji projektów na zlecenie.
W zakresie projektów autorskich, należy zwrócić uwagę, że z początkiem kwietnia 2020 roku preprodukcja gry Model Builder przekształciła się w pełnowymiarowe prace nad projektem. Na początku września Spółka podjęła decyzje o rozbudowie gry, w szczególności trybu kariery, a także wykonanie licznych poprawek sugerowanych przez wydawców, którzy zapoznali się z grą podczas targów Gamescom. Również w 2020 r. Spółka ujawniła szczegóły dotyczące swojej nowej produkcji - gry Dog Trainer, na wydanie której zawarła w 2019 r. umowę z Frozen District Sp. z o.o.
...należy podkreślić pierwsze oficjalne udostępnienie demo gry Model Builder, które miało miejsce w czerwcu 2020 r. oraz pierwszą prezentację gry targów Gamescom w dniach 27-30 sierpnia 2020 r. Zainteresowanie projektem wykazało kilkanaście podmiotów, z których zdecydowana większość po analizie i prezentacji przekazała Spółce pochlebne opinie na temat idei i potencjału projektu. Targi Gamescom stanowiły początek rozmów z wydawcami n a temat współpracy przy grze Model Builder.
We wrześniu 2020 r. odbyło się wydarzenie Digital Dragons: Indie Showcase - najważniejsza polska impreza branży gamedev. Model Builder znalazł się wśród gier nominowanych do nagrody głównej tego wydarzenia.
Na podstawie analizy sprawozdania finansowego, sprawozdania z działalności oraz przeprowadzania bieżącego nadzoru nad Spółką, Rada Nadzorcza nie widzi zagrożenia dla dalszego funkcjonowania Spółki.
Reasumując, Rada Nadzorcza sytuację finansową i rynkową Spółki, ocenia jako dobrą.
Doskonale Cię i Tobie podobnych rozumiem. Publikowałem tu publicznie szereg pytań do Prezesa, które wysyłałem na oba ostatnie czaty z Nim. Więcej...zadałem też kilka pytań odnośnie Moonlita Prezesowi PlayWaya podczas ostatniego czatu z Nim. Nie jestem ślepy...
Jednak podbudowała mnie ostatnio niespodziewana informacja, że osoba o której nieoficjalnie wiedziałem, iż jest zawodowym testerem gier, nakupowała akcji Moonlita. Chodziło mi jakiś czas temu po głowie, by okrężną drogą, bo nie znamy się osobiście, podsunąć jej pomysł zapoznania się z Model Builderem na jego obecnym etapie, by pozyskać informację od wytrawnego gracza, co jest on wart w jego oczach. No i nagle ta niespodzianka i informacja poglądowa dla mnie, ostatecznie bez mojego udziału.
Dostrzegam ostatnimi dniami szczególnie dużo pro spekulacyjnych wypowiedzi z odpowiednim żargonem. Z taką zapalczywością rzucane aroganckie stwierdzenia, które mogą świadczyć, że nie dociera do głów, iż ci rzekomi frajerzy skubią pomału, bo są inwestorami, rozkładając proces w czasie (grając na czas), ale w istocie mają dużo większe możliwości, aniżeli to pokazują. Bo dlaczego mieli by ot tak zdjąć tą 40k podaż po 3,89-3,90? Jeśli dojdzie do zniżki, to jest okazja skubnąć niżej (dają to okazja wziąć), ale po co na nią bezkrytycznie przyzwalać, albo sprzyjać jej? Sam w zeszłym tygodniu, jak dawali, to jeszcze nieco kilkukrotnie dobierałem w dołkach ok. 3,40 i 3,70 do równiutkiego stanu w portfelu. Dla mnie to inwestycja i w 4. literach mam straszenie rzekomymi dolnymi widełkami. Dziwię się, że chce się tu spekulować. Tu nie ma płynności, która jest elementem ewentualnej ucieczki. Ja wolałbym z tą sportową żyłką odpłynąć na szersze wody z rwącym prądem...może nawet np. kontrakty na w20. No chyba, że mamy w istocie do czynienia z zakamuflowaną próbą zainwestowania, podpartą marzeniem ściętej głowy o zniżce do poziomu zbliżonego do ceny emisji D. Tylko jest jedno ale... Czy po takim kursie, gdyby się ziścił, da się obłowić na kilkanaście lub dziesiątki tysięcy sztuk? Wg mnie może do 5 tys. góra, a wtedy wystrzał wręcz. Na wspomniane 5 tys. rzuciłaby się was zgraja i pozderzalibyście się głowami. I czy to jest satysfakcjonująca inwestycja?