Autor coś za często zmienia imiona , ale adres zamieszkania po cyfrach ten sam . Stary powiedz jasno o co Ci chodzi, może będziemy mogli jakoś pomóc .Oczywiście w miarę naszych skromnych możliwości, jak chcesz zaś kupić taniej , to tutaj się nie wysilaj tymi postami , na nas nie robi to wrażenia i w tej cenie ne oddajemy, a wręcz jak sie pojawia okazja po odrobinie dokupujemy. Wyniki piszesz - my wiedzieliśmy to już po styczniu, że coś tam jeszcze również kotlet odgrzewany . My tu raczej takie maniaki , siedzimy grzecznie i czekamy, a że lubimy siedzieć w pierwszym rzędzie to nas to nie zraża, szkoda tylko klikania po klawiaturze i Twojego czasu. A dlaczego ?, napisałem w kilkudziesięciu postach poniżej. pozdr.
przyłaczam sie do ktosia agniesia tez zmień zainteresowania nam nawet fixy nie przeszkadzają, my sami wiesz...zafiksowani tacy po co masz sie męczyć, wyluzuj, jest tyle fajnych innych firemek po co mamy cie męczyć swoimi rozmowami
No to Paweł dobrze bo oczywiście fixy niewątpliwie ograniczają, ale malkontentem się nie czuję i choc tu nowy (pierwszy zakup w dniu kursu 0.59) to bardzo się wciągnąłem w ten Browar. Dużo mi dało, czytanie Waszych postów, przekonanie ktośia1, Łysego i Wasze uwagi. Na początku miałem czasem zwątpienia, bo jak na mnie dość mocno się zaangażowałem. Na kółkach totalnie niestety się nie znam i mam taką nauczkę. Przez kilka miesięcy miałem 1000 akcji Mabionu. Kurs stały w okolicach 20-21 zł. Przeanalizowałem spółkę i uznałem, że jest pewna-miałem silne przekonanie, że jej czas przyjdzie kiedy wymyślą lek na glejaka. Że spółka silna - podparta "starszym" braten CLN Pharmem - wszystko powiązane P. Wieczorkiem. Przyszedł dzień "chytrości" kurs skoczył na 25 zł, to sprzedałem i czekałem aż wróci na normalny poziom 20-21 żeby odkupić i odkupię jak wróci. Niestety dla siebie nie przewidziałem newsa szczepionkowego novavaxu. Prezydent, premier i kilku innych niewatpliwie sie obłowiło. Jedyna "satysfakcja", że dobrze wytypowałem, tylko, że nie w temacie. W sumie 3 marca-przeżyłem "czarną" dla mnie środę. Tam czułem sie Inwestorem, no i dałem sie wydymać własnej głupocie-ale gdyby nie Mabion to tutaj bym nie był - co mam nadzieję tak było mi pisane (jakoś trzeba sobie dodać na zdrowotność psyche). Daleko mi do Waszego doświadczenia na GPW-nigdy się giełdą nie interesowałem. To kryzys spowodował, że chciałem coś dorobić. Żawodowo związany jestem z sektorem nr.1 covida - turystyką niszową na inne kontynenty- suma sumarum dwuletni urlop. Ot zwykła historyjka/sorka, jeżeli przynudzałem trochę. Pozdr. O.
A ty myślisz ,że te tuzy co latają z tematu na temat to takie orły są ??? Nie ma takiego który coś tam nie stracił , powiesił się na haku lub sprzedał z myślą ,że będzie taniej . Owszem są strzały z dołka do szczytu , ale to nie reguła . Ja , Ty i wielu innych ryzykuje w zasadzie na każdej spółce zwłaszcza NC . Dziś spółka jest jutro nie ma . W tym przypadku jestem głęboko przekonany że najgorsze mają za sobą ( oczywiście to jest moje prywatne zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać ) dlatego też kupowałem akcje i w miarę możliwości dalej kupuję . Kiedyś pisałem 10 - 15 k to dzisiaj na wczasy możesz jechać , albo od płaczącego niemca 15 letnie auto kupić . Kiedyś dałeś dychę na lokatę roczną , wpadło parę stów , tutaj po takiej lokacie ja już mam 200 procentów i jak będzie znacząca poprawa w spółce to na pewno nie jest koniec przyrostu zysku. A i jeszcze jak sprzedałeś i zarobiłeś to zapewniam nie dałeś się wydymać - jak piszesz , zaakceptowałeś taki zysk i jest ok. urosło po newsach no cóż nie przewidzisz wszystkiego . Grunt nie dokładać . pozdr
kazdy cos zarobił i cos stracił w 100% sie nie da wstrzelic jak by sie chciało tutaj trzeba patrzec długofalowo jak masz czas i mozesz zblokowac kase na jakis okres to masz luzniejszą głowe i nie musisz bzdur słuchac wiadomo kazdy ma swoj rozum i zrobi co uwaza ja tu kupiłem troche i na samym dołku i powyzej ,29 i jestem optymista co do tego waloru
Gfd, Ktosiu i Pawle - dzięki za dobre słowa. Mam nadzieję, że kiedyś wspólnie popijemy trochę z naszych różnych piw. Łysy tak czule ostatnio pisał o bączku,. Osobiście nigdy nie piłem żadnego piwa z Czarnkowa. Pozdrawiam. O.
na Datawalk ,którego akcje też kiedyś emitowano po 10gr,dziś kosztują ponad 160pln również nagonka że bankrut że same straty firma robi,także nic nowego na bankierze,najlepiej krzyczeć BANKRUT Uciekać Ewakuacja, jutro Wodospad,jutro wywalają z giełdy trupa itp itd.
bez przesady ;) ale trzeba przyznać, że akcjonariat twardy. nikt nie wywala w panice większych pakietów po raporcie. niczym pokerzyści pewni swych kart ;)