• Spekulacja na Moonlit Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Moim zdaniem ulokował się u nas spekulant, który w pętli sprzedaje i skupuje takie same pakiety z widełkami ok. 0,1-0,2 PLN na akcję. Na arkuszu zleceń wespół z wykazem zleceń wg mnie dobrze to widać.
    https://biznes.interia.pl/gieldy/notowania-newconnect/profil-akcji-mlt,wId,29107
    Tak więc w moim poczuciu obecne notowania to pic na wodę fotomontaż.
  • Re: Spekulacja na Moonlit Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Korekta: wespół z wykazem transakcji...
  • Re: Spekulacja na Moonlit Autor: ~Fanpan [178.235.180.*]
    czyli ,że co ? wytłumacz bo mam 10k akcji i czekam na rozwój wypadków
    Nie będę Ci doradzał, bo nie mam uprawnień doradcy inwestycyjnego. Natomiast stwierdzam, że mam wielokrotnie więcej akcji Moonlita i najprawdopodobniej kupowałbym w aktualnej ogólnej sytuacji rynkowej i sytuacji tej spółki, na wszystkich spadkach poniżej 4 PLN. Nie czynię tego tylko dlatego, że wg żelaznych zasad bezpiecznego inwestowania, dywersyfikacji inwestycji, limit kapitału na te akcje wyczerpałem.
    Co powiem, jest poniekąd niezgodne z kluczową zasadą inwestycyjną, mówiącą o ucinaniu strat i ciągnięciu trafionej/rosnącej inwestycji, ale skoro już ten moment przegapiłeś, a i papier jest wysoce niepłynny, co skutkuje problematyczną sprzedażą, ale i kupowaniem, to uważam, że niezrealizowana nieszokująca wielkością strata jest dopuszczalną, nieprzygnębiającą papierową stratą. Ja w zbliżonych sytuacjach przestawiałem myśli na pozytywne tory myślenia i zawsze ostatecznie kończyłem inwestycję na plusie jakiego w przeciągu określonego przedziału czasu inwestycja w dobry agresywny fundusz inwestycyjny nie dawała. Osobiście w kwestii zysków traktuję te fundusze jako swego rodzaju benchmark.
    Nie wiem czy wiesz, ale zrealizowaną stratę na akcjach możesz w rozliczeniu podatkowym za dany rok kalendarzowy i nie wiem czy też i nie następny bilansować ze zrealizowanym zyskiem/mi. Ale mowa tylko o zrealizowanych! Co ciekawe, ale niestety prawo nie umożliwia tego w przypadku inwestycji w fundusze inwestycyjne.
    Uwaga! Napisałem powyższe jako moją prywatną opinię w tej tematyce i nikomu nie sugeruję, a tym bardziej nie nakłaniam do kierowania się nią przy podejmowaniu indywidualnych decyzji inwestycyjnych.
  • Re: Spekulacja na Moonlit Autor: ~sho [84.205.13.*]
    tak
    Jutro 14ego przypada dzień podania wyników za 1. kw. 2021 r.
  • Re: Spekulacja na Moonlit Autor: ~akcjonariusz [78.10.207.*]
    Interesujące zdarzenie dzisiaj miało miejsce na notowaniach Moonlita. Ciekawe, czy jutro się powtórzy, czyli jak trwała to decyzja, jaka była/jest jego geneza, czy jest to przejaw chęci odzyskania kapitału, chęć zmiany przedmiotu inwestycji w obecnej sytuacji ogólnorynkowej, a może, wbrew pozorom, zagrywka psychologiczna wobec zestresowanych posiadaczy drobnicy?
    Dzisiaj 12:10:15 ktoś wystawił zlecenie sprzedaży 40051 sztuk po 4,10 PLN. Trzeba przyznać, że póki co przez blisko 5 godzin dalszych notowań żadnego efektu to nie wywołało, a tym bardziej efektu domina. Zobaczymy jak to będzie jutro. Wklejam link. Do rozpoczęcia jutrzejszych notowań zlecenie będzie widoczne.
    https://biznes.interia.pl/gieldy/notowania-newconnect/profil-akcji-mlt,wId,29107,tab,przebieg-sesji
    Przypominam, że jutro wyniki za 1. kwartał 2021 r.
    Zlecenie zostało powtórzone dzisiaj z rana. Ciekawe jaki będzie skutek?
  • Re: Spekulacja na Moonlit Autor: ~Igor [89.64.88.*]
    Spada jak kamień. Ciekawe gdzie się zatrzyma. Teraz liczy się sentyment i brak cierpliwości, nie ma znaczenia przyszłość i perspektywy.
    Niektórzy przestraszyli się i wycofali obniżając kurs, ale paniki póki co nie ma, a nie wykluczałem, że wystąpi na widok takiego zlecenia sprzedaży. Mam podejrzenie, że te akcje to jeszcze z emisji D po 2 PLN. Gdyby były z emisji E to sprzedawałby ze stratą ok. 40 tys. PLN. Raczej wykluczyłbym taka ewentualność. Jednocześnie mam poczucie, że gdyby był mocno zdeterminowany, to obniżałby zlecenie dostosowując do sytuacji, a ono twardo stoi na poziomie 4,10. Tymczasem spekulant dostosowuje się do sytuacji i wytrwale pracuje na coraz niższych poziomach na widełkach 0,1-0,2 PLN. Ciekawe co przyniesie końcówka notowań?
    Tragedii dzisiaj nie było mimo, że nieco rypło, ale wydźwięk utworzonej dziennej świecy nieciekawy...niezdecydowanie i dezorientacja przy zwiększających się obrotach. Pozytywny skromniutki akt na zakończenie, to zdjęcie tych 299 akcji wiszących po stronie podażowej przez stronę popytową. Na przyszłe dni, póki do istotnych zdarzeń w spółce daleko, determinujący może się wg mnie okazać dzisiejszy raport za 1. kw. 2021 r. No i pytanie jaką tendencję w finansach ujrzymy? Mówię o tendencji w odniesieniu do czasów minionych bo, że będzie na minusie to złudzeń nie mam.
    https://www.stockwatch.pl/gpw/moonlit,notowania,wskazniki.aspx
    No i jest:
    http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/39272088,strong-moonlit-strong-sa-4-2021-raport-okresowy-za-i-kwartal-2021-r-strong-moonlit-strong-spolka-akcyjna
  • Re: Spekulacja na Moonlit Autor: ~hunter [83.4.28.*]
    To ja byłem
    :-)
[x]
MOONLIT 0,00% 0,30 2026-03-31 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.