Bardzo ciekawy artykuł polecam przeczytać cały i zastanowić się jak do tematu ma się zarządzanie w EEX? Przytoczę ciekawy cytat: "... Doświadczonym inwestorom chyba nie trzeba mówić, jak często na GPW (a szczególnie na rynku NewConnect) mamy do czynienia ze złym traktowaniem akcjonariuszy mniejszościowych, czy też z naruszaniem innych reguł panujących na rynkach kapitałowych. Mowa tu m.in. o opóźnieniach w publikacji wyników, przy jednoczesnej bardzo słabej jakości raportowania, o ukrywaniu sprzedaży akcji przez ważnych udziałowców, czy też o kreowaniu licznych obietnic względem inwestorów bez żadnego pokrycia w rzeczywistości.
... spółki naruszające ogólnie pojęte zasady powinny być pomijane przez inwestorów"
Szanowni forumowicze i ewentualni posiadacze akcji, spółki naruszające ogólnie pojęte zasady powinny być pomijane przez inwestorów. Proszę o wasze opinie na temat zarządzania w EEX.
Twój wpis jest merytoryczny, a te forum nie jest merytoryczne. Tu rządzi latruna, więc nie warto marnować czasu. Ale zawsze warto wspominać o dobrym wychowaniu, zasadach, etyce i odpowiedzialności. NIby mamy 21 wiek, a ludzie nadal dzielą się na tych co "wychodzą na dwór" i "wychodzą na pole". Gdyby Eko działało na giełdzie przed II WS inwestorzy to byli by ludzie z arystokracji, urzędnicy,, nauczyciele akademiccy, ludzie kultury i sztuki oraz światowej finansjery. Forum wyglądałoby wtedy inaczej. Słownictwo byłoby inne i kurs na pewno w innym miejscu. Wiecie, że artystokracja nie chodziła do WC? Znaczy chodziła, ale Panowie mówili, że ida umyć ręce, a Panie, że przypudrować noski. Nikt nawet nie wspominał o wypróżnianiu się w towarzystwie. Dzisiaj ludzie, którzy kiedyś odpracowywali pańszczyznę mają prawo się wypowiadać się publicznie. I to właśnie widzimy na forum EKO. To jest 21 wiek i tzw. postęp cywilizacyjny. :)
Gdybym to ja był prezesem EKO - Bankier za to forum miałby już nie jedną przegraną sprawę w sądzie. Ale może prezes EKO uważa, że musi być tolerancyjny bo taka jest dzisiaj moda w Europie? Jego sprawa. Ja tam wole tradycje niż modę i nowoczesność.
Dnia 2021-05-10 o godz. 09:12 ~BaronGPW napisał(a): > Gdybym to ja był prezesem EKO - Bankier za to forum miałby już nie jedną przegraną sprawę w sądzie. Ale może prezes EKO uważa, że musi być tolerancyjny bo taka jest dzisiaj moda w Europie? Jego sprawa. Ja tam wole tradycje niż modę i nowoczesność.
na szczęście czasy zamordyzmu ubeckiego minęły. jeśli nie potraficie zadbać o akcjonariat, to po co pchaliście się na GPW.
Gdyby EKO działało na giełdzie przed II WŚ ... prezes Jacek mógłby się tylko modlić, aby wśród zawiedzionych inwestorów nie znalazł się np. jakiś oficerów ułanów. Nie, oczywiście wyzwanie na pojedynek by Jackowi nie groziło (raz, że pojedynki były zabronione, dwa - honor oficera nie pozwalał mu odstrzelić jakiegoś przedstawiciela niewojskowego i niearystokratycznego plebsu). Za to w modzie było wykorzystanie oficerskiej szabelki do sumiennego wypłazowania pupci delikwenta, który uszczuplił jego oficerski żołd.
Na WZA EEX mniejszościowy to sobie może ... zagłosować za nieudzieleniem absolutorium prezesowi Jackowi i papie Bukunowi. Jestem pewien, że kiedy to zrobi to wspomniani panowie na pewno się tym bardzo przejmą :-)
Dnia 2021-05-10 o godz. 14:27 ~tygrys_myszowaty napisał(a): > Na WZA EEX mniejszościowy to sobie może ...
Na szczęście mamy Jacka, tego od karawanu, który stosując nauki Bielskiej Szkoły Biznesu na eksporcinie, skutecznie ją topi wraz z wisielcami i ich piniązkami od Jeronimo Martins (dla wisielców - właściciel Biedronek, gdzie pracujecie). Zatem udajcie się do latryny i popracujcie organiczne nad parującym.
Tak się składa, że właściciel Biedronki to kumpel mojego brata. Bardzo miły człowiek i dobry szef. Pracownicy Biedronki to też pozytywni ludzie, więc uprasza się latrynę by Biedronkę w spokoju zostawiła
Dnia 2021-05-10 o godz. 20:31 ~BaronGPW napisał(a): > Tak się składa, że właściciel Biedronki to kumpel mojego brata.
Ja z kolei przyjaźnię sie z Elonem Muskiem, który postanowił zasadzić parującego w intencji wzrostów eksporciny, ale dopiero w czwartek. Zatem pospołu łączmy sie w brązowiźnie, czekając na lepsze lata w wyścigu z syndykiem.
Lekarz nie pomoże, bo to rekacja dwubiegunowa. Poważna choroba. Dwie osobowości w jednym ciele. Powiesili się kilka lat temu na hakach, a teraz jako latryna obwiniają za to spółkę. Dramat rodzin tych ludzi trwa............
Dnia 2021-05-10 o godz. 14:27 ~tygrys_myszowaty napisał(a): > Na WZA EEX mniejszościowy to sobie może ... zagłosować za nieudzieleniem absolutorium prezesowi Jackowi i papie Bukunowi. Jestem pewien, że kiedy to zrobi to wspomniani panowie na pewno się tym bardzo przejmą :-)
teoretycznie tak, ale zaskarżanie uchwał w sądzie obudziło nie jeden wrogo nastawiony wobec akcjonariuszy zarząd sp. akcyjnej. zapraszam na WZA
Wisielcy gadają sami ze sobą, hehe, cyrk normalnie! Pogłaskajcie się jeszcze wzajemnie po lędźwiach i wspomnijcie z brązową nostalgią czasy, gdy eksporcina chodziła po 6 złotych. Oby klocuszy nad wami czuwał!
O, kpnął nasz jakiś wielki zaszczyt. Sam Wódz latryny we własnej osobie. Ten to wisi tu na pewno od 43 złotych. Pamiętam te czasy,, wtedy sprzedawałem................... :)
W obecnej sytuacji, wisielcy powinni wyposażyć się w podręczne zestawy do oskrobywania brązowizny. Choć labryga jest rzadką substancją, jednak gdy przyschnie tworzy pancerz na chudym ciele wisielca