• Bankrut Autor: ~xxx [89.64.77.*]
    Bankrut
  • Re: Bankrut Autor: ~normalny [5.173.254.*]
    nic odkrywczego, a tym co trzymają grocka SZCZERE WYRAZY WSPÓŁCZUCIA
  • Re: Bankrut Autor: ~Tommy [88.156.136.*]
    Wystarczy wczytać się w list prezesa, żeby przekonać się, że nie będzie to bankrut: "porozumienie z GST AutoLeather Inc. jest efektem prowadzonych od dłuższego czasu poszukiwań stabilnego partnera, działającego na globalnym rynku, z którym współpraca pozwoliłaby uniknąć krótkoterminowych ryzyk związanych z wahaniami w funkcjonowaniu sektora motoryzacyjnego w Europie. Po jej ewentualnym zawarciu, w zależności od sytuacji rynkowej, będziemy podejmować dalsze decyzje odnośnie perspektyw kontynuacji działalności, w tym możliwości inwestycyjnych również potencjalnie zmierzających do zmiany profilu działalności."
    te ,,piękne'' bleblebleble prezia to ja znam od lat - lepiej jakby napisał : groclin to jest taka firma podzielona na działy - żeby głupki nie wiedziały gdzie się pieniądze podziały . BREDNIE BREDNIE BREDNIE
  • Re: Bankrut Autor: ~geniusz [79.184.242.*]
    20 mln za 2019 plus 20 za firmę gdy sprzedadzą amerykana to jest powyzej 3zł za akcje i jeszcze 50 mln które otrzymali za automotiwie, i 18mln za nieruchomosci to nie jest bankrut
  • Re: Bankrut Autor: ~jdmf [89.78.84.*]
    Nie bankrut, tylko firma nie prowadząca już działalności produkcyjnej. :) Może być tylko lepiej. :D
    no to POWODZENIA :)
  • Re: Bankrut Autor: ~dsff [81.161.113.*]
    ktoś zbiera czy to tylko tak wyglada ?
  • Re: Bankrut Autor: ~ghostunio [85.52.203.*]
    Ale preziu jest odkrywczy.Mówiłem już od dawna,handele handele handele..
    choćby marchew!
  • Re: Bankrut Autor: ~geniusz [79.184.242.*]
    Do Normalnego -droga wolna pa pa
  • Re: Bankrut Autor: ~fwgd [89.78.84.*]
    Ta firma już kilka razy Mieniala profil działalności pod kierunkiem Niemca. Były już szafy sterownicze, wiązki elektryczne, siedzenia samochodowe, r&b, biuta projektowe i sam nie wiem ile innych spółek do przerzucania pracowników. Zostały poszycia, bo poszycia przejął i trudno było zepsuć świetnie prosperujący biznes, a jednak Niemcowi się udało. Chwała mu za to. Czekamy na nowe przedsięwzięcia w Bośni lub Albanii.
  • Re: Bankrut Autor: ~lolo [81.161.201.*]
    Bankrut a nie chce już spadać. Ciekawe. Była informacja o zamiarze odpisu - nie spadł. Była informacja o sprzedaży Ukrainy - nie spadł. Była informacja o zatrzymaniu fabryki - nie spadł. Ciekawe.
  • Re: Bankrut Autor: ~zorro [5.173.197.*]
    Bo jak większość średnich spółek to spią na poukrywanej kasie ,nie płacili dywident tylko cały czas inwestowali a teraz zabardzo tej kasy nie chcą pokazac dlatego takie durne odpisy numery robią,wystarczy przejrzeć raporty[wiadomości ] za jaką kase wygrywali przetargi na poszycia i inne elementy to nie są straty.
  • Re: Bankrut Autor: ~jdmf [89.78.84.*]
    Nigdy w to grosza nie zainwestowałem, nic nie straciłem. Natomiast wiem co się działo w głębi spółki przez wiele lat. Natomiast o zawieraniu kontraktów wiemwie ej niż Zorro, który uważa że podpisanie wielomilionowego kontraktu oddalonego w czasie to same zyski. Można to podpisać nie będąc do tego przygotowanym, a ta firma nigdy nie była i wątpię aby kiedykolwiek była. Za to później są kary umowne i ewentualną produk ją ze strata lub zerwanie kontraktu. Podpisywali kontrakty na dziesiątki milionów euro i tak im świetnie szło że zamknęli Grodzisk na 4 spusty, sprzedali co się dało i czekają na gwiazdkę z nieba. :) Zorro na twoim miejscu inwestował wszystko co mam w te firmę że Swietłana przyszłością. :)
  • Re: Bankrut Autor: ~zorro [79.184.242.*]
    DGroclin rozszerza współpracę z jednym z głównych klientów, która zwiększy przychody do 2018 r. o 10 mln zł, a od przełomu lat 2019/2020 o kolejne 20 mln zł rocznie - podała spółka w komunikacie. Łączna szacowana wartość umowy wynosi 170 mln zł.
    Groclin podał, że współpraca ma dotyczyć nie tylko produkcji poszyć, ale również usług inżynieryjnych. (PAP).. DO jdmf
    Groclin podpisał z koncernem GM list intencyjny dotyczący produkcji seryjnej poszyć foteli samochodowych w wersji skórzanej. Współpraca przewidziana jest na lata 2017-2024, a całkowita wartość sprzedaży szacowana jest na ok. 50 mln zł - podała spółka.
    "Umowa ma charakter stosowanego w branży motoryzacyjnej listu nominacyjnego" - podano w raporcie. (PAP).Do jdmf .I takich umów jest kilka wystarczy poszukac ,ktos znowu brubuje robic w balona.Są na Ukrainie gdzie zarobki są duzo,duzo nizsze niz w Polsce.
    W 2016 r. Groclin uruchomił produkcję poszyć w wynajętym zakładzie w mieście Dolina na Ukrainie. Do końca 2017 r. zarząd spółki chce dokończyć budowę własnego zakładu produkcyjnego w Dolinie - podała spółka w prezentacji.
    "w ocenie zarządu przeniesienie większości produkcji do zakładów na Ukrainie pozwoli na zbudowanie długoterminowej przewagi konkurencyjnej, szczególnie w ekonomicznym segmencie rynku" - podano.Ktos z tych wszystkich wypowiedzi cos rozumie,kosztem 3,5mln wystarczy na dokonczenie nowego zakładu a w polsce sprzedali firmy za 70 mln zł.Mozna przeczytac te artykuły zarządu w wiadomosciach.żnowu robią małych w balona.
  • Re: Bankrut Autor: ~normalny [5.173.251.*]
    Pisałem wielokrotnie o BEZCZELNYCH BREDNIACH PREZIA przy okazji podawanych wyników. Ta ,,działalność'' nie jest zainteresowana żadną produkcją dającą zyski. Głównym polem do ZARABIANIA i WYPROWADZANIA KASY było podkupienie firm i dalsze sprzedanie , oczywiście ZYSKI W KIESZEŃ - ale nie inwestorów giełdowych. W tej pogoni za kasą wyprzedano już prawie wszystko, a obecny stan ,,działalności'' pt. GROCLIN to SZOPKA NA BABCINE NARZĘDZIA OGRÓDKOWE - taka skala
    Jak firma zrobiła przetarg na poszycia w ilosci sztuk a firma startująca w przetargu ten przetarg wygrała i wykona zamówienie to kto komu będzie płacił karne odsetki ,jak się firmie motoryzacyjnej noga poslizgnie ,niemiec z niemcem sie dogadają a polaków w...........
  • Re: Bankrut Autor: ~ograbiony [89.229.210.*]
    okropna rzecz , tyle inwestorów wyrolowanych i każdy siedzi cicho
    Przykład Harpera każdy widzi.Rooska wydmuszka już rozgrzana,jeszcze się zarabia ale uwaga,jest gorąco,i pompa.Na maksa.
  • Re: Bankrut Autor: ~zorro [79.184.241.*]
    Sprubuj wysprzedac po 1,3 to zobaczysz ilu się nagle znajdzie chętnych i nie będą pisac ze to bankrut ustawiac się w kolejce to wam wysprzedam ele chę widziec konkretne propozycje
  • Re: Bankrut Autor: ~Sanhose [37.248.138.*]
    Czy tylko ja mam wrażenie że to coś wyprowadzają?
  • Re: Bankrut Autor: ~hihi [89.229.210.*]
    chyba się nie mylisz ja podobne wrażenie mam od dawna
  • Re: Bankrut Autor: ~ghostunio [85.52.202.*]
    Hałper i Mercator,kiedy najlepiej się skracać?
    Moim zdaniem na szczycie....po cichu
  • Re: Bankrut Autor: ~jw [89.229.210.*]
    ghostunio mówisz że tu będzie drugie Columbus Energy. no kto wie w jakim kierunku po sprzedaży pójdzie rewelacyjny prezes z DDR po sprzedaży Ukrainy, pewnie ma już jakiś pomysł oby mu jeszcze na wypłaty zostało tak można żyć kosztem naiwnych inwestorów - no Mercatora raczej nie przegoni a Harper też na pewno nie powiedział ostatniego słowa
  • Re: Bankrut Autor: ~ghostunio [85.52.202.*]
    Tam już pieski szczekają,dlatego Hauper!
    Oczywiście nikt nikomu nie zabrania handlować,nawet akumulować ale walor jest rozgrzany do białości.I już nie tani.Mercator też drogo.
    Korekty będą.
    Hauper,MiaułCATor,Cymbałton ucieczka z ...nadmuchanych obecnie już balonów.
    Dżentelmeni nie biegną...
  • Re: Bankrut Autor: ~beko [89.229.221.*]
    dlaczego piszesz Harper nadmuchany - oni przynajmniej mają majątek a Columbus , 01c czy Mercator to dopiero balony
  • Re: Bankrut Autor: ~Tommy [185.234.91.*]
    Czyli będzie nowa działalność... "Strony również postanowiły, że w dniu wydania nieruchomości pomiędzy Emitentem oraz Kupującym, dojdzie do zawarcia umowy najmu pomieszczeń biurowych i magazynowych o łącznej powierzchni 2.967 m2, która gwarantuje Emitentowi prowadzenie działalności przy ul. Jeziornej 3, z wykorzystaniem potencjału produkcyjnego dostosowanego do aktualnych potrzeb Emitenta. "
  • Re: Bankrut Autor: ~bateria [87.204.58.*]
    produkcja rakiet balistycznych albo spinaczy biurowych ale jeszcze nie podjęli decyzji
  • Re: Bankrut Autor: ~beko [89.229.221.*]
    Groclin wcale nie musiał być skazany na zagładę, gdyby Niemiec chciał go uratować wystarczyło produkować maseczki jak zaczyna produkcję obecnie 4 mass, dziś ta spółka poleciała w kosmos a szwab zanim wykazać się przedsiębiorczością czeka jak od niego kupią zakłady na Ukrainie, taki biznesmen cwaniaczek.. a sobie nie poradził ?
  • Re: Bankrut Autor: ~aaa [89.66.2.*]
    po co ciągle zmieniasz nicki?
    a co do niemca - sprzedał wszystko miał poszycia miał wiązki mogł kase robic, mam wrażenie ze celem było zniszczenie groca a przy okazji branie sutej pensji..... niemiec to niemiec
  • Re: Bankrut Autor: ~ghostunio [85.48.188.*]
    jakie skazanie na zaglade?o czym te bajdurki?
    idzie ku lepszemu,na to by wskazywaly nastroje na gieldzie,choc wiekszosc sie myli,to MA RACJE CHOC NA KROTKO.takie plusy ujemne tego zycia ))))
    dla wszystkich milosnikow szwabstwa
    https://www.youtube.com/watch?v=dSy2DcATYUo

• Re: Bankrut Autor: ~ghostunio [90.174.5.*]
    Kto kupuje jeszcze dziś MerCATor po 160?
    Czy Hauper po 15 czy Cyb?Groclin będzie przy nich jak bezpieczna przystań.(Choć wiadomo,ze nią nie jest). Chciwość?Jest silniejsza niz strach.
    Miau miau....
  • Re: Bankrut Autor: ~jw [89.229.221.*]
    myślę że Harper jeszcze nie powiedział ostatniego słowa, po korekcie pójdzie do góry, Mercator urósł praktycznie z 5 zł na 160, co do groca to myślę że Niemcowi lepiej kalkulowało się rozsprzedać majątek ???? musiał tu mieć taki cel - wydoić ile się da, niż zabiegać o postawienie go na nogi, przy tym brać ogromne jak na tą spółkę wynagrodzenia
    ghostunio podziwiaj Columbus Energy już jest 70 zł a rok temu było tylko 20 gr, 01c też nie powiedział ostatniego słowa.
  • Re: Bankrut Autor: ~Beko [37.120.211.*]
    holus podstawa to co miesiąc 50 tys na konto, wtedy i gra na giełdzie się układa, na nasdaq też są niezłe przebitki
    nie rozumiem cię Beko jakie 50 000 zł to gigantyczna kwota, zarobić tyle było można BYŁO na Columbusie, Mercator czy 01c ale widzisz po mabion jak łatwo możesz niebawem stracić - w USA szaleje zaraza padają rekordy dobowe zachorowań oby to nie wróciło do nas. Szkoda że niemiec nie ratował naszego groca bo wystarczyło szyć maseczki jak robi to 4 mass i spółka była by uratowana, a tak ??
  • Re: Bankrut Autor: ~Beko [37.120.211.*]
    ja pisałem o miesięcznej pensji na konto co prawda 50 to nie 200 ale w zasadzie na wszystko starcza a to daje spory luz w inwestycjach czego i tobie życzę holus
    kto zarabia 50 tys zł miesięcznie nie inwestuje na złodziejskiej giełdzie, szczególnie nie gustuje w tak złodziejskich spółkach jak ta - czy słyszałeś aby prezes kupował obecnie jakieś akcje, teraz tylko złoto się kupuje.
  • Re: Bankrut Autor: ~as [89.78.43.*]
    A więc to koniec.
  • Re: Bankrut Autor: ~nedza [89.229.211.*]
    sprzedali ostatni polski zakładzik w Karpicku za 2,18 mln zł na wypłatę dla prezesa i jego pupili starczy na jakiś czas
    Jęczycie jak zwykle,a spójrzcie co sie dzieje z Letusami,4mass' ami i innymi wynalazkami,nadmuchanymi do granic,sky the limit,a teraz bezwzględne spuszczanie powietrza z balonów,w zasadzie bez konkretnego odbicia.Jasna ciasna....
    Przy nich truchło Groclin to teraz blue chip.Fakt, nie rosło,to nie ma z czego za bardzo spadać.
    Jankes kicha a my mamy katar.Ale kicha.
    Wydźwięk indeksów tragedia.Pod co to ma rosnąć?To czyli banan
    Wczoraj Mlasdaq ład nie wyciągnął z minusów,prawie na zero.Szansa dla
    Dla ba na na...
  • Re: Bankrut Autor: ~Erni [91.231.168.*]
    czy ta spółka potrafi pozytywnie zaskoczyć ?
  • Re: Bankrut Autor: ~ghostunio [85.52.231.*]
    Do tej pory nie potrafi.Choć były spektakularne wzrosty i czasy świetności.Dziś Ukraina,trzeci świat.Tak to sie kojarzy.
    1 zł to świadectwo z wyróżnieniem
    dla prezesa od akcjonariuszy.Za budowanie wartości.
    Tak czy siak,ja tu piszę,a giełda dziś znowu do góry?Jaka awersja do ryzyka,jak ponad polowa handlu to sa boty AI, sztuczna ynteligencja.
    Trzeba szukać okazji odbijających)))
    A czy to Biomed czy blirt,4mass Letus czy filetus,a może cos spoza covidowych wynalazków.Zobaczymy.
    Groc klin cos tam odbije,ale z trendu nie wychodzi.Czarna dziura.
    Ameryka pozwala odbić.Innogene to już przegrzane a nasze typy jakoś tak nie teges.
    Coś słabo.
    Najlepszy Letus,Blirt słabiej,najsłabszy Medcamp.
    Ale te typy tak mają )))))
[x]
LESS 0,87% 0,23 2026-07-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.