Polnord to nie Kania tu przy tych cenach dzialek moze byc nawet 2 miliardy wart bank ziemi dzis beda zabijac sie o akcje ,samo odszkodowanie od miasta Warszawy na dzis to grubo ponad 400 milionow zl
Gomoła się chwalił, że porozumienie państwowych funduszy to jego największe dzieło. Nie na to jak błyskotliwy umysł. Do tego opowieści o drzewach na dachu, alei lip i zatrzymaniu działalności operacyjnej. I na te dokonania wystarczył mu rok.
Tak a 500 tys. akcji wczoraj kupiła "mityczna" ulica czyli drobni akcjonariusze polujący na "super" okazje inwestycyjne. Główni akcjonariusze zrobią co zechcą możecie tylko stać z boku i czekać na decyzję , czy nikt nie zwrócił uwagi że decyzja o emisji akcji była bez sprzeciwu NN i Hapanety ? Czy ktoś kto ma 20% akcji nie widzi że wartość ich udziałów jest zagrożona ? Każdy odpowiada za swoje inwestycje jeśli ktoś bierze pod uwagę wpisy typu : bankrut ,licytacja majątku ,ewakuacja to niech lepiej założy lokatę w banku a nie ryzykuje kupując akcje.
Gdzie napisałem że wchodzą fundusze ? Tu nikt nie musi wchodzić bo cały czas jest i skoro tak STRASZYCIE i wszystko wiecie to skuteczność bardzo słaba - mimo tak "merytorycznych" ostrzeżeń "kretyni" wydali 1 mln złotych na akcje "BANKRUTA" ?
Kanie i krezusa przed zawieszeniem kiedy już każdy wiedział że to koniec też kupowała ulica w milionach zł także te twoje argumenty nie są przekonywujace. Poldka też zbiera ulica bo dziś liczy na odbicie a czy będzie to się wkrótce przekonasz
Dnia 2019-12-10 o godz. 08:31 marioxx napisał(a): > TAK > Bardzo trafne porównanie tylko że : > > Aktywa grupy Ursusa sięgają według ostatniego raportu 228,7 mln zł, zobowiązania zaś aż 317,4 mln zł > > jak to się ma do Polnordu ? > Możesz napisać ?
Bierz pod korek akcje polnordu ale nie naganiaj na kupno bo już wielu powiesiło się na takich perłach jak kania krezus getback itd. wałek wyszedł jak już spadło na dno.
Możesz napisać gdzie nakłaniałem do zakupu akcji , piszę tylko o waszych "merytorycznych" wpisach typu :bankrut jak Ursus albo Kania albo .... widzę że asekuracja działa jak jeden nick nie wystarcza zaczynają koledzy !!!
Dnia 2019-12-10 o godz. 08:45 marioxx napisał(a): > Możesz napisać gdzie nakłaniałem do zakupu akcji , piszę tylko o waszych "merytorycznych" wpisach typu :bankrut jak Ursus albo Kania albo .... > widzę że asekuracja działa jak jeden nick nie wystarcza zaczynają koledzy !!!
We wczesniejszych swoich wypowiedziach sugerujesz, że akcje skupuje "GRUBAS" no bo pewnie ulica takiej ulości nie kupiła z rynku , czyli wnioskować można ze naganiasz pod wzrosty spekulując, że ktoś coś wie i kupuje akcje za bezcen "NO BO ULICA TEGO NIE KUPIŁA" a ja ci mowie ze to ulica kupuje tak jak kupowała na getbackach krezusach kaniach petrolinvestach itd itd
Pamiętajcie naganiacze, że zarządzający dokonujący głupiej alokacji traci wysoką pensję i dobre imię. Po co piszecie te bzdury o 'przyczajonych grubasach' , jeżeli są to nerwowe ruchy leszczy z ulicy.
Skąd ta troska o "leszczy" z ulicy czemu Was nie ma na spółkach Skarbu Państwa gdzie "umoczonych" jest dużo więcej a spółki notowany są po 1/5 wartości księgowej ,czy tylko tutaj są przysłowiowi frajerzy ? A skoro wiecie że to BANKRUT to chyba pozbyliście się "swoich" akcji Polnordu i teraz te wpisy to z troski o Tych którzy jeszcze mają akcje ?
Zastanawiające jest po co przy Polnordzie zakłada się tyle wątków czyżby żeby ukryć cały czas te same merytoryczne wpisy o bankructwie ? Kiedy zaczynają padać pytania zmieniamy wątek a przecież nic się nie wydarzyło ,cały czas czekamy na info o emisji . Ale skoro powtarzają się te same nicki i te same wpisy to będzie się chyba mniej rzucało w oczy a i z liczby wątków widać że Polnordem żyje cała giełda. A że WIG 20 najniżej od 3 lat , a kasę do ZUS OFE muszą przelewać.
Dnia 2019-12-10 o godz. 16:01 marioxx napisał(a): > Gadanie jak lidera Nowej Władzy "wiem że coś jest i wszyscy to wiedzą a Ci co nie wiedza niech się domyślą albo włączą TVP INFO". > Jak wiesz to napisz.
Marioxx żyjesz ? pisałem i nie tylko ja, nic nie spada bez powodów, jak kurs wejdzie na groszówki dowiemy się co się stało... wszędzie jest tak samo kanie krezusy getbacki
Czasnapokład- ja jestem naprawde wdzięczny. Generalnie nie biore pod uwage forumowych wiadomości ale po tym co pisałeś ( miedzy innymi mi odpowiadałeś ) troche sie uspokoiłem wewnętrznie ( bo przyznam że ostatnie noce miałem nie za bardzo przespane ), ba nawet dzisiaj z samego rana sprzedałem inny walor a dokupiłem naszego developera
ważne że zamienią na akcje ! spółka uratowana !! teraz wiadomo kto zbijał kurs aby tanio kupić przed info !! mam jeszcze jednego newsa ale dotyczy innej spółki z GPW
Jeśli rozważany jest taki : Wariant II - dotyczący przypadku, gdy w wyniku procesu budowania księgi popytu Spółka podejmie decyzję o skierowaniu zaproszeń do objęcia oraz opłacenia akcji serii „T” do co najmniej jednego inwestora, który w związku z potencjalnym nabyciem akcji będzie zobowiązany do zgłoszenia takiego nabycia do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów („UOKiK”):
znaczy że ofertę składa Deweloper . Będzie ciekawie ,termin do : Jednocześnie Zarząd informuje, iż termin na złożone przez inwestorów deklaracji nabycia w procesie budowania księgi popytu akcji serii „T” upływa w dniu 16 grudnia 2019 r.
Jutro rusza trolle od rana i znowu będzie "upadek firmy ,bankrut ,układ" ,ale prawda jest taka że "DYMAJĄ NAS DROBNYCH AKCJONARIUSZY OKRUTNIE" , do tej firmy aż się prosi Deweloper z prawdziwego zdarzenia jeśli miałbym wybierać to DOM Development S.A. - wtedy jest szansa w przyszłości na ..... sukces.
Ciekawa jest jeszcze skala emisji czy jest szansa na zmianę "tego nieudolnego zarządu" .
Najważniejszy komunikat po weekendzie , kto nowym akcjonariuszem Polnordu ? Jeśli dogadali się z Bankami to znaczy że powodzenie emisji jest w miarę wiarygodne , trzeba patrzeć na obroty dzisiaj bo Ci co mają wiedzieć już wiedzą kto wejdzie do akcjonariatu i czy pod to info da się zarobić , takie są realia Tego Kraju ,zarabiają Ci co mają zarobić a reszta musi liczyć na wytrwałość i szczęście.
Miałem swego czasu akcje Robyg i Synthos tam też była "farma trolli " i straszenie a jak się skończyło można poczytać ? Dokładnie tak jak pisałem wcześniej zarobili Ci co byli wytrwali i oczywiście Ci którzy to wszystko zaplanowali. Polnord to nie tego kalibru firma co tamte ale dużo rzeczy jest analogicznych.
Pytanie zasadnicze to : Jaka skala i cena emisji ?
słyszałem że nowa emisja będzie po 5zł ale? o mieszkania się nie martw pójdą jak świeże bułeczki no i ten nowy na pokładzie !! wiem jedno będzie się działo !!! trzymajcie mocno akcje
Najlepszym sposobem na trolli jest utrzymywanie w dyskusji jednego wątku , łatwo przeczytać te "merytoryczne" wpisy składające się przeważnie z 4-5 słów i zlokalizować trolli. Właśnie po to zakładają cały czas nowe wątki ,nie dotyczące niczego konkretnego ale nikt nie będzie czytał 50 wątków rzuci okiem na 5 ostatnich i co może zobaczyć : katastrofa polnord tonie ubierają was wy leszcze
dlatego apeluję do tych którzy chcą napisać coś konkretnego dotyczącego"nie muszą być to wiadomości ale także własne przemyślenia " sytuacji w spółce o skupieniu się na jednym wątku - dla mnie może być ten ale jeśli ktoś się przyłączy możemy założyć jakiś inny