Panowie cel dla PLW na najbliższe 5 lat to WIG20 i tego się trzymajmy! A jak ten dzień nadejdzie to robimy dobrą imprezę! Trochę kapusty nam wpadnie do tego czasu! Odkopię ten temat na 2 tyg przed tym dniem, aby zorganizować dobry wyjazd :-)
Do końca tego roku powinna podwoić kapitalizację do 2mld pln a to da nam 300pln za akcję. Może być też tak iż z całej listy premier wyskoczy w tym roku taki HFx2 to wtedy osiągniemy ten pułap znacznie szybciej.
A ja wciąż wierzę w junkyard simulator. To trochę taka symulacja od złomiarza do potentata w branży z własnym złomowiskiem. Taka historia od zera do milionera. Jeżeli będzie dobrze wykonana to może uzyskać dużą rzeszę fanów.
Kolego @Nwa doceniam twój udział tutaj w tej podróży PLW na WIG20! Przyda nam się jak to mówią każda para kaloszy! Bez obrazy, dziękuje za twoją obecność tutaj! na pewno swoje zarobiłeś na Optimusie, ale zawsze jest to taki niesmak że można było więcej. Cieszę się że zgadzamy się w kwestii PLW odnośnie najbliższych lat! Ja swoją życiową porażkę w kwestii inwestycji uznaję LPP!! To jest dobry przykład jak nie słuchać się kobiet! Chciałem w 2001 zainwestować 10k na LPP jak tylko zaczeła firma pączkować i w zasadzie cała Polska rzuciła się na te ciuchy :-) NIGDY SOBIE NIE WYBACZĘ! Z PLW NIE POPEŁNIĘ TEGO BŁĘDU!
Dnia 2019-01-16 o godz. 12:39 zubrzyk100 napisał(a): > Do końca tego roku powinna podwoić kapitalizację do 2mld pln a to da nam 300pln za akcję. Może być też tak iż z całej listy premier wyskoczy w tym roku taki HFx2 to wtedy osiągniemy ten pułap znacznie szybciej.
Żebyś się nie zdziwił .... :) HF2 może zostać ogłoszony już wkrótce. Druga część na 99% powstanie.
Ja zbieram na mieszkanie i chce jakas mala firme rizkrecic takze rok dwa mi starczy:) potem jak sie ustawie i nie bede na co mial pieniedzy mielic to na pewno wroce:)
Ogrody dla dam, Mr.Prepeer dla ogółu - moje typy na hit. Nieskromnie mówiąc po obejrzeniu zajawki HP kupiłam 1000 akcji. Od tego czasu trochę zwiększyłam portfel:)
@AS, każdy ma swój cel realizacji zysków i potrzeb. Ja daje sobie i innym LT czas 5 lat bo moim zdaniem ta akurat spółka da spektakularny zwrot z inwestycji w tym przedziale czasowym. Osobiście posiadam inne aktywa typu na przykład działki ponad 5k m2 ale to ma się zupełnie nijak vs. PLW za 5 lat. Oczywiście za 2 lata możesz zrealizować swoje marzenia u kupić mieszkanie! Wszyscy będziemy cieszyć się że spełniłeś swoje marzenie! Mam nadzieję że zarobisz na tyle dobrze iż za dwa lata dokupisz kolejny taki sam pakiet który pozostawisz na kolejne 2 lata i kupisz wtedy kolejne mieszkanie dla swoich pociech :-) LT trzymamy fason i idziemy cały czas po nasze! Wspieramy Prezesa Kostowskiego w realizacji swojej wizji z którym można KONIE KRAŚĆ! na koniec słowa uznania dla MARIO bo to jest człowiek od dobrej roboty tutaj! Nie wiem Mario ile masz kapusty w PLW która pozwala ci na takie analizy, ale mam nadzieję że ja też do takiej dojdę i rzucę w cholerę to kopro i dołączę na FT do twojej działki analizy PLW. Przyznaz, że jest coraz ciężej przy takiej ilości nowych gier i marketingu PLW! Orzeł gdzie jesteś? jesteś z nami?
jeśli chodzi o to ile zainwestowałem w Playwaya to procentowo zrobiłem wbrew wszelkim zasadom, czyli całość wolnych środków (żałuję, że na giełdę wróciłem dopiero w zeszłym roku a nie w 2017, ale cóż poradzić). Tak czy owak kto nie zaryzykuje ten nie zarobi. Strasznie zafascynował mnie ten model biznesowy i analizy tej spółki to dla mnie czysta przyjemność tak naprawdę, a nie ciężka praca :) Nie widzę na giełdzie alternatywy, która w perspektywie 10 lat da taką stopę zwrotu. Co do ilościowego udziału to nigdy nie będzie to tyle co bym chciał, ale sukcesywnie dokupuję i nie jest źle. Kiedyś powiedziałem żonie, że tutaj każda trzycyfrowa cena to będzie okazja i to zdanie podtrzymuję.
CIężko się nie zgodzić :-) Rzeczywiście mało jest równie dobrze alternatywnych spółek na naszej giełdzie :-) Tak więc trzymamy fason LT PLW i spokojnie do celu WIG20!
W tym roku powinniśmy przebić kapitalizacje na poziomie 2mld. Jezeli wpadną w tym roku 2-4 nowe hity i nowe spółki z PLW wejdą na GPW inaczej tego nie widze.
Trzeba pamiętać jednak ze podobna euforia była w zeszłym roku przed wydaniem Agony i House Flipper. Agony okazało się klapą, inne premiery zostały przełożone na 19 4ok i dziś kurs mamy na tym samym poziomie. Dzięki HF kurs znowu jest wysoko. W ciągu roku doszły oczywiście nowe gry do planu premier, ale trzeba mieć na uwadze że któras z dużych premier może okazać się klapą. Mimo to wierzę w tą spółkę i chciałbym żeby wiosna i cały rok był dla PLW :)
Za chwilę będzie wysyp premier i według mnie przebicie 200pln jest tutaj tylko formalnością :-) Czy idziemy w dobrym kierunku? Według mnie jak najbardziej :-)
Dlatego nie mówię 5 miesięcy a 5 lat cel :-) Zaczyna się najlepszy okres w tym roku dla PLW. Najbliższe miesiące będą kluczowe...premiery oraz sowita dywidenda!
tu można stosować różne strategie inwestowania. Ryszard, czy masz 100% portfela w Playway. czy dokupujesz także inne mniejsze spółki? Które wg Ciebie są godne uwagi na najbliższe 2-3 lata?
Albo sprzedaż na górce albo przeczekujez dołek. Teraz jest wzniesienie i może wzrosnąć może spaść. Na playway u nauczyłem się że jak są dobre infa to trochę urośnie jak złe to spada ostro
zasada na giełdzie jest taka, że gdy wszyscy kupują Ty sprzedajesz. Gdy wszyscy sprzedają Ty kupujesz. Na razie wg mnie nie będzie spadać. Trudno ocenić gdzie jest górka lub tylko chwilowy szczyt. Wg mnie do dywidendy będzie rosło. Na szczęście powoli, gdyż cena akcji jest relatywnie wysoka, około 200 zł za akcję. To nie ECC za 2,50 zł. Ja w dołkach od roku dokupowałem a nie przeczekiwałem.
PS Zubrzyk, po co czekać 5 lat na spotkanie? Zorganizujmy spotkanie za rok, po dywidendzie. Obstawiam cenę akcji około 250 zł.