• KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: yntelygent [87.206.193.*]
    Witam.
    Ostry wyjechał zmieniać kolor skóry i zdaje się bardzo mu tam dobrze, stąd też ponownie to ja otwieram wątek. Nie wiem tylko, czy to strefa zwrotnikowa i piecze się na raka, czy biegun północny i zmienia się w albinosa.
    Jeśli tęsknicie za wykresami, to obiecuję, że za tydzień już będą, no i Ostry też.

krótka wróżba na przyszły tydzień:
    Trump zasiadł na tronie, rynek przez to nie utonie.
    Ale czy spadnie? A któż to zgadnie...

Pozdrawiam
  • KNF zawiesza notowania Autor: emeryt_giełdowy [83.23.114.*]
    Tak na dobry początek przekopiuje z tygodnia ubiegłego może specjaliści mi wyjaśnią.

Muszę sobie zapisać ten tekst. Długo siedzę na GPW, ale wszystkiego nie muszę wiedzieć i rozumieć.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Urosli-o-niemal-12-000-KNF-Okolicznosci-wskazuja-na-manipulacje-7494822.html 

W komunikacie KNF informuje także, że wskazani trzej inwestorzy uzyskali dominującą pozycję w akcjonariacie ICM, posiadając prawie 97% akcji. Jeśli spojrzymy do aktualnego akcjonariatu czeskiej spółki, to na dzień dzisiejszy widnieje w nim tylko jeden akcjonariusz, którego udział w głosach na walnym zgromadzeniu (WZA) przekracza 5%. Jest to spółka Słoneczne Inwestycje z udziałem 89,98% głosów na WZA. Jak wynika z danych firmy Notoria Serwis, Słoneczne Inwestycje są także znaczącym akcjonariuszem trzech innych giełdowych spółek: Platynowe Inwestycje (25,41%), Investment Friends (10,16%) oraz Resbud (7,15%). Natomiast we wskazanym przez KNF okresie w akcjonariacie spółki znajdowali się także Georg Hotar oraz spółka Clever Trade LLC.

Nie rozumiem jaki jest cel takich działań!!!
    Argument mówiący o tym, że cyt. "strategie manipulacji polegające na wywoływaniu znaczących zmian wyceny rynkowej spółek o wątpliwej sytuacji ekonomicznej połączone ze sztucznym generowaniem wolumenu obrotów mogą mieć na celu wzbudzenie zainteresowania danym papierem wartościowym ze strony innych uczestników rynku i późniejszą wyprzedaż na rynku znacznych pakietów akcji tych spółek przez podmioty zaangażowane w działania manipulacyjne .... " 
    nie wiem dlaczego, a są dla mnie mało wiarygodne. Takie tłumaczenie jest zbyt proste. 
  • @zosia3005: przeanalizowałaś kto sprzedawał np. PKN ORLEN Autor: emeryt_giełdowy [83.23.114.*]
    W nawiązaniu do poniższego linku
    https://www.bankier.pl/forum/temat_witam-zosia3005-radze-przeanalizowac-kto-sprzedawal-np-pkn-orlen,23155383.html 

mam pytanie, czy odszukałaś te zestawienie:
    link

Ja po analizie poniższych zestawień
    link
    link
    link
    link
    link

i pozostałych OFE ustaliłem, że mam superatę w akcjonariacie na poziomie około 3% w spółce ze swojego portfela
    Okazuje się, że można przez lata ukrywać informacje o zaangażowaniu w spółki publiczne dysponując publicznymi pieniędzmi.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: zosia3005 [77.255.90.*]
    Witam ,
    Zrezygnowałam z dobierania S na Rudzielca , bo jestem dziś zajęta
    a sesja jest dziwna - puste kalendarium i mogą znów zrobić wyciąg ,
    wolę zaczekać .
    Powodzenia

PS
    @Emerycie giełdowy
    Odpowiem później , bo mam dziś dużo zajęć.
    Pozdrawiam :-)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Muszę przyznać że Zosia cierpi na syndrom totalnego amatora, jak rynek idzie szpilą w górę to wchodzi na S (bo to nie moze tak trwać) a pozatym jak złapię to dużo zarobię no no no., nie mając podstaw technicznych do wyliczania "punktów", jak rynek ewidentnie daje oznaki (chociażby) spadkowej sesji twierdzi że to "pułapka"..... wiec tak, wchodząc dzisiaj na S w tej chwili uważam że stracę mniej w 3 dni niż Zosia na szpili kghm.... sprawdzamy? ;D pozdro.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: x-ray [193.242.5.*]
    Sakitoru, zwracam przy tym uwagę że stosując taktykę Zosi (po części także moją) w ostatnim tygodniu, czyli biorąc S-ki na szpilach (2025-2035) i sprzedając w okolicach 2005-2015 można było sporo zarobić.
  • Re: KGHM Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Witam,tez sie zgadzam z Sakitoru,ze gra na spadki na KGHM to samobojstwo.Papier ewidetnie jest zbierany,minimalna kara dla Zosi to 120 zl,gdzie beda pekac stopy,a wtedy hiperbola z zasiegiem 124 -125 zl.Pozdrawiam.
    przy wejsciu na 107? jeszcze nie jestescie nawet na plusie.... o czym ty piszesz. hopie.
    aha piramidujecie straty.... no to się nawet nie przyznawaj,.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: dodek777 [89.174.116.*]
    Masz rację. Ja też czuję silne wzrosty. Skoro większość jest na spadki to należy oczekiwać wzrostów???
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: zosia3005 [165.225.84.*]
    Mam króciutką chwilę , więc
    powiem tylko tyle , że ...
    jak wynikało z moich "przeczuć" ale też z różnych artykułów 

np. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Z-lewej-kieszeni-do-prawej-reki-Tylko-po-co-7494858.html
    "Z ekonomicznego punktu widzenia ta transakcja nie ma żadnego sensu. Państwowa spółka kupiła blisko 5% udziałów w giełdowej spółce i tak już kontrolowanej przez Skarb Państwa. Korzyści w tym nie ma żadnej, a 1,5 miliarda złotych zamiast zasilić budżet państwa lub trafić na inwestycje w infrastrukturę naftową trafiło do kieszeni giełdowych inwestorów – w znacznej mierze podmiotów zagranicznych. I pomogło podbić notowania Orlenu z 65 zł do 90 zł."

oraz danych i linków podanych wyżej przez Emeryta giełdowego
    .. W20 został podbity zakupami najcięższych spółek ( PKO , PKN i inne )
    dokonanymi przez OFE i Państwo ( PERN )
    .. czyli .. kupowano za społeczne i publiczne pieniądze
    nie "rzucili" się na te spółki prywatni inwestorzy ani zagraniczny kapitał
    odwrotnie ... zagranica w tym czasie sprzedawała ....np. PKN ...

Wniosek - skończą się publiczne pieniądze na ten cel
    ( chyba już się kończą lub skończyły )
    .. skończą się zakupy .. i wyciągi ...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: .jason [178.219.132.*]
    chyba, że próbują ratować finanse publiczne grą na giełdzie. :)
    Sakitoru, ja pisałem o FW20 a nie KGHM,.
    Co do tej ostatniej spółki, zdaniem Kaczyńskiego ma ona służyć całemu społeczeństwu - tłumacząc to na język inwestorów mniejszościowych pokazał wam właśnie palec wskazujący uniesiony do góry. Ciekawe kiedy usłyszymy że w ogóle cała giełda ma służyć narodowi a nie przynosić dochody inwestorom...

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: mielonka [77.65.25.*]
    Witam, ja cały czas trzymam te S za 2030 i dobrałem 1 sztukę za 2016, biorąc pod uwagę fakt mocnego ograniczenia ilości akcji można powiedzieć, że bardziej skupiam się na ochronie wypracowanych zysków niż na zarobku. Żeby było śmieszniej w piątek kupowałem PKN poniżej 82 i zamierzam poczekać z nim do głosowania dot. handlu w niedziele. Wychodzi na to, że grubym jest w tej chwili PiS - poprzez swoich prezesów, a wkrótce przejęcie OFE stanie się rynkowym hegemonem jednocześnie mocno nieprzewidywalnym, jednak ja myślę, że prędzej będą chcieli pokazać "patrzcie jak władza dba o kapitał suwerena" niż "no to teraz walimy PKC" jak to miało parę razy okazję pokazać PO. Z taką ilością kasy i możliwościami przekładania akcji na przykład pomiędzy TFI/OFE pko, peo, pzu mogą nam nawet przy globalnych zawirowaniach pokazać, że nasza chata z kraja i co im zrobimy?
    Zosiu.... taki patrowicz wyciąga dziesiatki milionów grą na newconnect'cie..... gdzie są totalne leszcze, chcesz mi napisać że pern przzeciągnął by setki mld zł płynności techników-traderow z wigu20? żartujesz.... jeżeli wig20 rysuje to co rysuje od października to żadne państwowe zakupy nie dały by rady tego zrobić. Bardziej myślę że Państwo podłączyło się w wyjątkowo dobrym momencie pod trend. Zresztą co za różnica czy sygnał odwrócenia trendu powstał za sprawą panstwowych pieniedzy czy nie? grunt że technicy będą teraz to tak długo grali aż nie zobaczą przeciwnego kierunku... i nie nazywam przeciwnym kierunkiem korekt, bo te napewno będą.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: stokrotka11 [46.186.7.*]
    http://biznes.interia.pl/gieldy/news/kaczynski-o-podatku-od-kopalin-kghm-powinien-sluzyc-calemu,2462620,1844 KGHM to dobro narodowe i powinien służyć całemu społeczeństwu; podatek miedziowy, który może nie jest najlepszym pomysłem, jednak temu służy - powiedział prezes PiS Jarosław Kaczyński w poniedziałek w wywiadzie dla Polskiego Radia Wrocław.
  • Ważna informacja dla GPW Autor: dodek777 [89.174.116.*]
    Moim zdaniem warto przeczytać i wyciągnąć właściwe wnioski.
    http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/program-500-plus-dlug-panstwa-zadluzenie,234,0,2240490.html#utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss
  • niesamowite Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Ale rynek sie mnie slucha... kgh niechce przejsc 114,60. Ale jak.. przeciez byli w takim chorym impulsie?!!. Natomiast ddopiero teraz uwazam że poziom się potwierdził i jak bym grał DT to DOPIERO TERAZ ryzykował bym swingi na S KGH.

Nie wiem ile "starzy" wyjadacze siedzą na rynku.... no niektorzy ponad 10 lat, to naprawdę nie jest takie trudne odroznić szpile od jako takiej szansy na S.
  • Re: niesamowite Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Worek elek powoli pecznieje,czas na odpal d0 2030.Kghm Zosi czas rozruszac .
  • GrubyCity Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    A ładuj te elki ładuj.. ale mnie krótsze interwaly interesują, kilkanascie sesji maximum.
  • trochę mnie martwi... Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    że tak tu cicho, niby misiowo a nikogo prawie nie ma, dzisiaj postaram sie wkleic o co chodzi z tym kghm i 114,6.

Dobrze by było gdyby dzisiaj zatrzymali się w okolicy 1990, świeca dzienna będzie ok. Natomiast misie powinny byc spokojne, mam silne przeczucie że LOP po naszej stronie.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: arbez [89.69.101.*]
    A więc nieśmiało zarysowujący się w czwartek kierunek południowy w kompresji godzinowej został dziś potwierdzony.
    Jak daleko nas zaprowadzi trudno przewidzieć, chociaż jakiegoś wsparcia można się doszukać dopiero w okolicy przełamania roku.
    Gracz podążający za trendem, za bardzo tym głowy nie może sobie zawracać....powinien być jak dobry pies policyjny i i czuć trend by go nie zgubić, a sam trend pokaże kiedy się zmienia.....bo jak będzie burkiem łańcuchowym to pozostanie kręcenie  się bez celu w miejscu i co najwyżej go ktoś rozjedzie.
    Co do KGHM to okresowo zrobiło się drogo, jeszcze niedawno gracze czekali na 100 żeby się pozbyć akcji, a teraz wielu przy tym poziomie by chętnie kupiło....takie uroki giełdy. Moim zdaniem na poziomie 100 powinna się Ruda jeszcze zameldować.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: zosia3005 [188.146.85.*]
    Emerycie giełdowy ,
    Właściwie odpowiedzi na Twoje pytanie udzielił p. K. Kolany w swoim komentarzu ,
    ( link i fragment podałam wyżej ) .

Generalnie widzę wielki powrót do gospodarki
    nakazowo - rozdzielczej ...
    ponowny skup sprzedanych kiedyś przez SP akcji ... repolonizacja banków ..
    zapowiedziana odbudowa stoczni .. i inne państwowe inwestycje
    i to nie w obszarach komunalnych ale czysto biznesowych

Rząd mówi o tym wprost ;
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Szydlo-Gospodarka-rozwoj-najwazniejszym-zadaniem-postawionym-przed-rzadem-PiS-w-tym-roku-3644967.html
    "Kowalczyk podkreślił, że głównym celem całego rządu jest to, "aby odejść od prywatyzacji, aby budować majątek narodowy tych spółek Skarbu Państwa". Przez ten okres czasu nie prywatyzowaliśmy niczego, również niczego nie stawialiśmy w stan upadłości, likwidacji, wręcz wydobywaliśmy z tego stanu. Odbudowujemy w sposób systematyczny ten majątek narodowy. I to jest jednym z głównych zadań zarządzania spółkami Skarbu Państwa. I takie cele sobie stawiamy, aby budować majątek narodowy" - powiedział na konferencji prasowej po spotkaniu premier Beaty Szydło z nim oraz wicepremierem Mateuszem Morawieckim, w ramach przeglądu resortów."

Tytułem komentarza mogę powiedzieć tylko , że
    .. to już było ..... i każdy wie jak się skończyło ... :-((
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: zosia3005 [188.146.85.*]
    Och .. zapomniałam o kulturze ..
    Państwo kupiło przecież także "Damę z łasiczką"

Czyli jest tak , że Państwo .... kupuje i kupuje
    ale ma też gest - rozdaje i wspiera .... 500 + , szybsze emerytury itp. itd.
    Licznik długu kręci się jak szalony .... a PKB .... spada i spada ....
    no , no ...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: sakitoru [62.87.149.*]
    Zosiu mam poważne obawy że to wszystko o czym piszesz zostało zdyskontowane i mielismy poziom 1640, teraz giełda w trendzie zasadniczym dyskontuje coś innego myślę.
  • Chyba się jeszcze nie raz bardzo zdziwisz Autor: zosia3005 [188.146.85.*]
    Odpowiem kolejnym cytatem :

"... Dywidendy ze spółek znajdujących się w portfelach OFE powinny w przyszłości zasilać dochody budżetu państwa, zamiast trafiać do prywatnych kieszeni, co zakłada proponowany program wicepremiera Mateusza Morawieckiego - uważa Grażyna Ancyparowicz, członkini Rady Polityki Pieniężnej.
    Ancyparowicz ocenia, że sam pomysł, żeby część środków po planowanej likwidacji OFE trafiła do Polskiego Funduszu Rozwoju, a część do Funduszu Rezerwy Demograficznej, jest dobry, ale jest ona przeciwna zakładanemu później przekazaniu aktywów OFE z PFR do prywatnych funduszy inwestycyjnych, które miałyby inwestować środki klientów na przyszłą ich emeryturę.
    Członkini RPP wskazuje, że główną część obecnych portfeli OFE stanowią największe polskie banki i najważniejsze polskie przedsiębiorstwa, wchodzące w skład indeksu WIG 20, które przy odpowiednim zarządzaniu mogłyby przynosić co roku wysokie dywidendy.
    "Nie bardzo rozumiem koncepcję, która mówi, że owszem likwidujemy OFE, ale akcje tych przedsiębiorstw mają być ponownie przekazane w jakieś prywatne ręce. To jest w takim razie OFE bis. Uważam, że powinniśmy przejąć ten portfel, przekierować akcje częściowo na PFR, częściowo na Fundusz Rezerwy Demograficznej, ale czerpać z tego tytułu dywidendy" - powiedziała Ancyparowicz w poniedziałek wieczorem w TVP1... "

http://stooq.com/n/?f=1151954

• Re: Chyba się jeszcze nie raz bardzo zdziwisz Autor: sakitoru [62.87.149.*]
    To jest trochę tak... że wynajdujesz jakieś tam kawałki ale naprawdę nie wiesz pod co gra rynek, pod co grają ludzi stanowiący 1-3% inwestorow ale 90% majątku. Moze czasami się "wstrzelisz" najczęściej nie. Np. byłem dość mocno przekonany że nawet po dobrym ratingu spadną, na zasadzie "kupuj plotki sprzedawaj fakty" natomiast teraz już widać że raczej chodziło o okres po inauguracji trumpa czy wyrok sądu ws brexitu, ale ja nie muszę wiedzieć pod co gra te 3% inwestorow, bo mi o tym powie wykres.
  • Re: Chyba się jeszcze nie raz bardzo zdziwisz Autor: zosia3005 [188.146.153.*]
    Masz napisane kawa na ławę i ogłoszone
    kto to jest "rynek" dla W20 ...
    kto te spółki sprzedaje i kupuje .. z wyjasnieniem dlaczego ..
    oraz jakie perspektywy mają największe spółki z W20

i nadal kompletnie niczego nie rozumiesz
    .... albo rozumiesz ale celowo odwracasz uwagę
    nie wiem co gorsze ...
    Ten WIG20 wisi jeszcze jak kawał gluta ma agrafce, sygnał kupna wygenerowany po przekroczeniu 2000 przestaje obowiązywać, a technicznie zaczyna to wyglądać jak fałszywe wybicie z szerokim konsolidacji 1650-2000, jeśli zatem trend się potwierdzi i nie wrócimy szybko ponad 2000 to minimalny wymiar kary wynosi 1900 pkt.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: grubycity [95.215.78.*]
    KGHM zaczyna nacierac,czyszczenie stopow do 120 zl,niestety.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: zosia3005 [188.146.153.*]
    Świetnie .. wstrzymałam się poprzednio , bo właśnie tego się spodziewałam
    ale teraz ok. 15,50 .. dałam się skusić ..
    oczywiście ok. 115,50 ... ach te Rude grajki .. :-)
    Zosiu zobaczymy jak chlopaki przebija 120 zl,czy tez bedziesz taka pewna siebie i dalej bedziesz usredniac? Zycze powodzenia.
    Nie uśredniam .. te dzisiejsze oddam ci jeszcze dzisiaj ok. 113,50
    200 zł na konika mi wystarczy .. i liczę , że chętnie odkupisz
    bo dla ciebie 113,50 to będzie atrakcyjna cena skoro czekasz na 121

.. ja sobie ten ostatni szczebelek będę rozgrywała właśnie w ten sposób
    tak długo - jak długo będą robić takie wyciągi od czapy ..
    No.... i po korekcie... byli pod 2000? byli.. ale bandy nr 3 odbitego kanalu nie naruszyli, tak to jest lapać s we wzrostowym, tydz czekac aby 20pkt ustukac paranoja.
    Kghm jest jak rozpedzony Orient-Expres ,powoli nabiera predkosci,ale jak sie rozpedzi ,rozjedzie wszystko na swojej drodze ha,ha
    Zima , tęgi mróz .... szyny pękają
    uważaj żeby się nie wykoleił ... bo będzie wielka katastrofa ...
    Zosiu ale ta katastrofe wiescisz juz od 50 zl ,i nic z tego .Moze zmien profesje jak prof Rybinski ktory wiescil rozpad Unii Europejskiej i utopil wiele osob w swoim funduszu grajacym na spadki,w koncu zrozumial ,ze jest nieudacznikiem i zrezygnowal.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: vater [83.24.237.*]
    "Podczas piątkowego przemówienia został naszkicowany bardzo negatywny obraz dzisiejszych Stanów Zjednoczonych Ameryki. Krótko mówiąc, został przedstawiony jako ruina. Na jej gruzach Donald Trump i jego administracja dopiero odbuduje wielką Amerykę"
    http://stooq.pl/n/?f=1152090

Hmm, jakbym gdzieś już słyszał podobną retorykę,
    czy Trump nie popełnił plagiatu ???
    Ciekawe na kim się wzorował :)
    Na KGHM owszem .... wieszczę od 200 zł ..
    przy 160 miałam dyskusję z niejakim @robotnikiem pt. "kupuj KGHM mówi @robotnik"
    nie chce mi się tego już odszukiwać .. bo to starocie
    w każdym razie .... trochę ci się pomieszało ...

.. jak zwykle ...
    Sakitoru Ty widzisz cały czas wzrostowy, ja próbę wybicia z szerokiej konsolidacji z oporem 2000 pkt. Uwierzę w trend wzrostowy dopiero gdy przełamiemy 2070-2080, póki co więcej widzę szans na powrót w głąb konsoli 1650-2000 niż wybicie ponad 2100. Do tego nie wystarczy kolejny wyciąg na KGHM, lecz dobry sentyment na rynkach globalnych.
    Pisalem w poprzednim wątku że widzę 2075 jako mocną bandę.... obecnie będzie to już pewnie 2100 ponieważ bandy są wzrostowe, zaznaczalem że okolice 2100 to 50% zniesienia trendu spadkowego 2560-1640 i skoro tak blisko juz jestesmy to nie sądzę aby rynek tego nie zahaczył, a dzisiaj niestety... nie przebili bandy w dół na co liczylem, i wskazywalem że są ponad nią i że jest to sygnał L, wczoraj był poniedzialek dzien kontrarianski, dlatego dzisiejszza wzrostowa reakcja rynku potwierdziła tą zasadę i dlatego uciekłem z S. Mało tego sąd wydał wyrok jaki wydał.... nie przejdzie to bez echa i pewnie to widzę na wykresie.

Czyli wracamy do myśli że najbliższa korekta teraz to luty, moze w polowie? a poźniej z tego co pamiętam wzrosty trwaly az do czerwca.

Niestety to nie tylko PERN kupuje. Natomiast Morawiecki dobrzze wybrał moment.

Falowo... zrobili największą korektę od 1715, czyli zamknęli strukturę, naprawdę konia z rzędem temu kto wymyśli jak daleko teraz.
    Patrzysz tylko na wykres FW20 i rysujesz swoje kreski, tymczasem dziś akurat za jego wzrostem stoi jedna spółka, która urosła 100% w ciągu roku, jest najmniej przewidywalna ze wszystkich i najbardziej spekulacyjna w WIG-u 20 bo kursem rządzą ceny surowca, kurs $ i decyzje polityczne.
  • Według przepowiedni: Autor: dodek777 [89.174.116.*]
    Według przepowiedni chińska rasa zaleje świat i to chyba początki tego już widać:
    link 
    A powód może być prozaiczny. U nich najsłabszy wzrost od ćwierćwiecza, wszystko przegrzane do granic możliwość. Dojdzie do tego wojna Trumpa i brak odbioru wyprodukowanego towaru. A to doprowadzi do niepokojów społecznych, co pociągnie Pekin do myślenia o konfrontacji zbrojnej np. z pobliską Rosją lub USA.
    Obym się mylił, bo wtedy wszystko na giełdzie będzie warte tyle, co splunąć.
  • Re: Według przepowiedni: Autor: grubycity [95.215.78.*]
    KGHM zmiana kodu 116,XX itd.
    Czyszczenie stopow na KGHM czas zaczac.
  • Re: Według przepowiedni: Autor: dodek777 [89.174.116.*]
    Biedna Zosia, pęknie jej serce. Poziom 117 to przy jej S na 115.50 daje 150 w plecy na sztuce. Ale indeks jest trzymany przede wszystkim tą jedną spółką.
    KGHM zmiana kodu 117,XX
  • Re: Według przepowiedni: Autor: zosia3005 [188.146.152.*]
    Zapewne ci , których cieszy , że KGHM leci w kosmos
    i ja tracę na S .. bo to podkreślają a nie swoje zyski ... co jest znamienne ( !! )
    pamiętają , że mam całkiem świeże S po 2030 na FW20
    więc ... spokojnie .. to nadal się kompensuje

Rudy wyciągacz musi się bardziej postarać ..
  • Re: Według przepowiedni: Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Nie jest trzymany... jedną spolką tylko od niepamiętnych lat hossa na wigu20 to kghm na +4,+7 zawsze tak było i zawsze tak będzie, jak mialbym zagrać DT również wsadził bym na trend kgh.... taki piękny i czytelny, obecnie banda na 120 to fakt.... ale co przy bandzie nikt tego nie wie. wyjscia z kanału górą również są możliwe. Obecnie siedzę już na L.
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.