• Raport - III kwartał Autor: ~Ekspercik [85.17.212.*]
    Doczekaliśmy się raportu za III kwartał. Link do niego poniżej

http://gielda.onet.pl/raport-okresowy-za-iii-kwartal-2014-roku,18886,258343,komunikaty-detal
  • Re: Raport - III kwartał Autor: ~Drzazga [95.141.37.*]
    Zyski z tego roku prezentują się wiele lepiej niż w poprzednim co można zauważyć w raporcie. Myślę, że spokojnie da się teraz stwierdzić, że spółka idzie cały czas na przód, większych strat nie odnotowali
  • Re: Raport - III kwartał Autor: ~Ekspercik [85.17.212.*]
    Jakieś straty odnotowała na pewno każda spółka ale w ich przypadku są minimalne. Spokojnie idzie stwierdzić, że spółka jest zyskowa a to chyba najwazniejsze, prawda ?
    Prawda :)

Podkreślę jeszcze to, że działania z EWH o które tak wszyscy się bali, nie zmieniły ich sytuacji na gorsze. Chyba, że wyprzedanie ich akcji nie obejmowała tego okresu ale myślę, że załapało się to jeszcze do III kwartału
    Raczej tego nie uwzględniają bo raport jest do końca września a z tego co pamiętam to sytuacja z EWH działa się w październiku. Nie widzę jednak powodu, żeby tym się kierować w ramach raportu skoro po wyprzedaniu akcji, spółka trzyma się lepiej
  • Re: Raport - III kwartał Autor: ~Klusek [23.19.26.*]
    No no, spółka dobrze wypada w świetle raportu. Może kiedyś i było lepiej ale skoro w ostatnich miesiącach polepszyli się i zyski kręcą coraz lepsze to chyba można mówić, że spółka się rozwija ?
  • Re: Raport - III kwartał Autor: ~jan [83.12.173.*]
    tylko nie ma odbicia na kurskie, plynnosc zerowa
    Spokojnie, odbitka jest. W tamtym miesiącu kurs był chwiejny na poziomie 2-2,20zł a teraz jest stabilny na prawie 2,40 więc progres jest ;)
    Nie jest tu odbitka jakaś duża ale ważne, że jest ? Jeśli mają tendencję wzrostowe i potrafią je utrzymać to nikt nie straci kupując akcje
    Kto ma na tutaj tracić skoro przy groszowych spadkach kursu zaraz go odrabiają z nadwyżką ? Jeżeli ktoś zaopatrzył się teraz w ich akcję to rozsądnie jest je po prostu trzymać i czekać na bieg wydarzeń
    Racje masz. Kto patrzył rano na kurs to mieli 20gr na stracie ale już teraz odrobili go z nadwyżką. Po tym widać, że sytuacje szybko potrafią nadgonić więc martwienie się o ich kurs jest nie potrzebne
  • Re: Raport - III kwartał Autor: ~Karmel [193.111.236.*]
    ja nie wierzę, że wy powaznie piszecie takim językiem ... przyznajcie się, robicie sobie żarty i dlatego udajecie w zdecydowanej wiekszości niepełnosprawnych intelektualnie?
    Naprawdę, wspaniałe są te wasze zarty.
  • Re: Raport - III kwartał Autor: ~pol [81.161.113.*]
    Jaja sobie gimbusy robią - może akurat informatykę mają.
    Niestety podwójne jaja tu są, a nie obroty.

Tak na poważnie ma ktoś jakieś wizje pomysły co oni cudują w spółce, czy będą startować o jakieś dofinansowania na projekty (z UE) i po to pozatrudniali tych "mistrzów" z zagranicy, i tym pchnął kurs, czy dalej wegetacja i jaja jak berety.
    Niestety stajnia WDM.... to mówi wszystko.

Ktoś coś ma jakiś przypuszczenia co tam w głowach "perezesów" ?

Jajcarzy/gimbusów proszę o nie odpisywanie - proszę ćwiczyć sobie jakiś edytor tekstów.
  • Re: Raport - III kwartał Autor: ~Greg [83.22.138.*]
    Ja juz nie wiem co oni robia... Nic a nic to nie jest logiczne. Dzis znow przyszedł komunikat ze kupili EWH. Ceny transakcji ok 4,5. Czyli kogos ubieraja taniej i odkupuja drozej. Bez sensu...
    Tego komunikatu akurat nie widziałem... Ogólnie to też nie czaje bazy. Nie wiem może im wisi i powiewa co się dzieje z notowaniami na nc. Dla mnie jedyna nadzieje, to jeśli będą starali się o jakieś środki z UE na projekty (po to może zatrudnili i zawiązali te hgw spółki ze stanów), żeby pociągnąć kasę i na tym pojechać w górę (tak jak modny wcześniej mabion, teraz braster - wiem wiem inny rodzaj spółek itp, ale taka jedynie widzę nadzieję).
    Generalnie CH. D. i kamieni kupa z obrotami, zainteresowaniem itp.
    Za piątkę z pocałowaniem ręki to bym puścił.... Tylko czy ta piątka (K.... dawne 5 groszy możliwe w ogóle?????)
    Pozdr i może masz jakieś przemyślenia/"wizje" co oni kombinują ? (no chyba ze jak to ze stajni WDM g... wypuścili kase zgarneli a teraz im to wisi...)
    ps. a te mariolki i inne gimbusy olać.
  • Re: Raport - III kwartał Autor: ~Greg [31.61.136.*]
    Odpisze wieczorem
  • Re: Raport - III kwartał Autor: ~Greg [31.182.82.*]
    Kiedyś pisalem do spółki i pytalem o zaangażowanie wGEM, czy nie dostrzegaja zagrożenia jakie niesie przewartosciowana wycena na NC spolki (w moim mniemaniu sami sobie napompowali kurs GEMa zeby pokazywac zysk) no ale tego nie moglem napisac bo na to dowodów nie mamy... Dostałem odpowiedź, ze oczywiście widza duże perspektywy przed cala grupa emmerson i ze ma duza szanse na wzrost bo teraz maja reorganizacje i takie tam. No i oczywiście dostrzegaja ryzyko zwiazane z tym ze duzo czesc swoich aktywow maja tam zaangażowanych i dlatego dywersyfikuja teraz te ryzyko spolkami z USA w ktorych widza swietlana przyszlosc.
    Ogolnie to takie mniej wiecej dur..ty orzymalem w odpowiedzi...
    Prawda jest taka ze jak im wypali 1 na5 z tych spolek to i tak zarobia duzo kasy. Ogolnie to na razie sa spolki wydmuszki, no ale za 2 lata moze cosik wypalic, jak ruszy sprzedaż.
    Jak na razie to czego nie tkna do jest czarna dupa. Przykladem jest SCS BML itp moglbym mnozyc... Natomiast jak juz z czegos wyjda, to spolki od razu odrzywaja np WDB, ICA, AEDES itp... Kto sledzi spolke wie o czym mowie. Astoria miala akcje tych spolek za grosze... Po za tym te zagrywki na EWH... To wszystko powoli potwierdza mnie w przekonaniu ze Astoria w jakis spospb gra na spadki swoich spolek portfelowych. Widzac potencjal wzrostu, wycofuja udzialy...
    Powyżej odpowiedz skierowalem do ~pol. Pozostałe osoby ktore tworza watki w ostatnich kilku tygodniach, niech sobie odpuszcza swoje przemyślenia i analizy mojej wypowiedzi. Wasze slowa sa dla mnie jak i wielu mysle jeszcze tu obecnych czasami normalnych ludzi po prostu bezwartosciowe.
    Dzięki za odpowiedź. Ja też nie rozumiem tych ruchów. Siedzę tu z przerwami od jeszcze Biomedinvestors.... - były i zysk na tym gniocie ale teraz jestem przy kiszony i nie wiadomo co robić. Komunikacja g...na chat co był na SW to takie pierdzenie o niczym, zero konkretów. Obrotów zero, raz pokazują dziwne zyski, później straty - ale zero jakieś konkretnej działalności. Nie wiem czy tu nawet regularne zyski ruszą to g... (tak jak piszesz gdyby nawet wypalił jakiś z projektów). Wg mnie to wszystko zależy od wdm i powiązanych z nimi ludzi.... Tak jak dawno dawno temu zrobili pompę z tam chyba 14 groszy na 39 groszy (chyba) tak teraz widać że tu nie ma ruchu w ogóle. I ta durne zabawy po lewej i prawej czyli dostawianie rano i zdejmowanie przed końcem sesji.. I tak codziennie i to takie g... ilości po tam 700 akcji i tak sekunda po sekundzie - pojawia sie po lewej to zaraz po prawej o tak od momentu splitu praktycznie... Jak były jakiś próby większych zakupów to z ukrytego beton po prawej... Nie czaje... wg mnie to wdm i koledzy mieszają.... ale po co to HGW....
    Pozdr i obyśmy doczekali kiedyś normalnego kursu tutaj.
  • Re: Raport - III kwartał Autor: ~aswe [195.26.22.*]
    wdm to złodzieje i oszuści

kurs spada z 5 pln na 7 groszy przed resp;item w 7 lat
    wykazują zsyki a później straty

prokurato powinien zmaknać te astorie bpc wdm bo to złodziejska grupa
    "Normalnego kursu" W takim razie jaki tutaj byłby dla Ciebie normalny kurs ? Skoro spółka od dłuższego czasu utrzymuje go na zbliżonym poziomie to chyba nie ma co tutaj mówić, że obecnie nie jest on normalny. Można oczywiście patrzeć pół roku wstecz gdzie był on znacznie większy. Po jego spadku od 3 miesięcy utrzymuje się na swoim obecnym poziomie a to chyba coś znaczy
    Tak tak znaczy - odpiszę Ci pierwszy i ostatni raz, bardzo kulturalnie - do budy gimbusie !
    Lubie to!
    Dnia 2014-11-26 o godz. 08:11 ~pol napisał(a):
    > Dzięki za odpowiedź. Ja też nie rozumiem tych ruchów. Siedzę tu z
    > przerwami od jeszcze Biomedinvestors....
    ......
    Cały przychód jaki wykazują w RZiS jest generowany na mieszaniu akcjami. Sprzedają taniej niż kupują. Za chwilę znowu kupują to samo. Przykładem jest TRA EWH. A zyski wykazują na aktualizacji wyceny akcji portfelowych. I tu głównie chodzi o wspomniany już GEM sztucznie pompowany.
    Do póki nie zarobią kasy na cash Flow to popytu nie będzie. Bo takie machloje to w stanach robili 20lat temu jak oni robią u nas...
    A zarobią tylko wtedy jak sprzedadzą jakąś firmę z USA. No ale najpierw one muszą same mega dużo zarobić i jeszcze ktoś musi chcieć je kupić. A to jest perspektywa 2-3 lat... Niestety...
    Nie ma to jak dyskusja na poziomie gdzie widać kto jest z przysłowiowej "gimbazy" :)

W przypadku amerykańskich spółek jest to perspektywa kilkuletnia ale mogą i mają większą szansę na szybszy zarobek w przypadku polskich spółek
    Dzięki za opinię. Jak widać, pozostało albo wywalać ... tylko nawet nie ma jak - może te gimbusy ode mnie odbiorą :) bo przecież kurs jest STABILNY ! ;) (to już taki czarny humor), albo zakopać dla dzieci/wnuków, a nóż widelec cały wdm itd... odpali (o ile wcześniej ich nie wywalą z giełdy.... i ich tworków potworków).
    Pozdr
    ps. widzę ze gimbusy dalej swoje ;) i boot lewa/prawa w akcji - dzień jak co dzień.....
  • Re: Raport - III kwartał Autor: ~Greg [31.61.138.*]
    Wczytaj się w raport przejęcia EWH... Nowa emisja przejęta za zero PLN...
    http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=EWH&id=73068&id_tr=1
    Popatrz jaki biznes. Sp zoo założyli za 5tys. Dziś ja sprzedali za 6mln w zamian za akcje, nie wiemy jeszcze tylko w jakich proporcjach Astoria ma udział. Przez rok bedą siedzieć cicho aż ludzie zapomną i zaczną sprzedawać. Za ile nie sprzedadzą to bedzie kupa kasy. Miejmy nadzieje tylko ze nie pogrąża nowej spolki do 1zl albo mniej.
    Jak znajda kupca za 50 zł za akcje to trochę kasy zarobią. Kolejny raz sie powtórzę kolejne 2 lata chyba trzeba jeszcze tu odsiedzieć. Jak bedzie okazja to uśredniać... Wcześniej chyba nie ruszy... No chyba ze bedą chcieli pompować wynik WDC który dziś miał debiut na GPW.
    W dobrym czasie ponownie kupili akcje EWH w zwiększonym pakiecie. Ładnie nagle skoczył im kurs ponad 5zł a po nowych komunikatach może pójść jeszcze w górę jeśli ich realizacje powiodą się.
    Różne rzeczy mogli chcieć tym osiągnąć ale jeśli mogą coś na tym zyskać to chyba najważniejsze

Ale i tak zaraz zostaniemy pewnie nazwani gimbusami, a specjaliści powyżej zaczną swoje mądrości jak to źle Astoria robi mimo że może im wyjść to na plus, norma
    Działania można różne podejmować i różnie mogą być odbierane ale najważniejsze jest to aby były one przychodowe, prawda ?

Dlatego nie przejmuję się takimi opiniami. Sam jestem ciekaw w jakim wieku jest Greg i Polo, szczególnie ten drugi gdzie kultura cale nie zaskakuje
    Tak. I nie widzę powodu, żeby tutaj zakładać z góry, że coś może nie pójść bo może być wręcz przeciwnie i w końcu się porządnie dorobią.

Widać, że wzięli to sobie do serca i nie udzielają się w tej dyskusji, może to i lepiej..
    He he jak ja was lubię - jak PAT I MAT albo JACEK I AGATKA albo FLIP i FLAP - jeden mądrzejszy od drugiego ;) - macie szanse na drugie Ani Mru Mru... ;) - jak tam kurs dalej stabilnie - czy może rośnie ? jak obroty - można wejść za 100 zł, czy jest obawa że nie wyjdę z tego przy tak gigantycznych obrotach ;) ?
    Dzięki chłopaki/dziewczyny poprawiacie mi humor - a może to prezesie spółek wiadomych tak do siebie piszą ?:)
    Greg co myślisz - stabilny kurs - można zapakować się w akcje? ;).....
    Myślę że nie ma co się pakować. Koledzy z góry(tego forum) juz zapakowali się za całe kieszonkowe. I pewnie tak łatwo nie oddadzą. Chodź myślę że jak spadnie do 1.5 to sobie kupię za ta ich 100 zł. Wtedy już oddadzą wszystko i skończą się głupoty na forum.
    ;) Tak może być.... Nie zawracam głowy, wkur#$3 tylko bierze jak patrze co się dzieje (a miałem na kurs nie patrzeć)... .Nic, może 2015 będzie lepszy. Pozdr
  • Re: Raport - III kwartał Autor: ~Budyń [23.19.26.*]
    Dzięki za opinie ! Byłem na ufny i miałem racje ! Rozjaśniliście mi sytuacje i nie wchodzę w Astorię. Pozdrawiam i dziekowac wam :)
    Ah.. prawdziwi znawcy na giełdzie. Szkoda tylko, że wasze teorie nie sprawdzają się w sytuacjach kiedy kurs spółki idzie do góry co potwierdza to wtedy tylko brak waszych opinii. Nikt wam nie każe pakować się ich akcje na siłę, skorzystają na tym tylko inni. Twierdzicie tylko, że są tutaj ich straty a nawet nie posiadacie ich akcji. Trochę dziwna sytuacja, prawda ?
    Wystarczy poobserwować fora innych spółek gdzie widać, kto odstrasza od spółek. Najczęściej ci którzy nie mają akcji.

Skoro kurs od paru miesięcy nie spadł poniżej 2zł to spokojnie można mówić o jego stabilizacji i opłacalności inwestowania w akcje. Ostatnio były przeskoki w dół i górę o 40gr więc nawet szybka inwestycja teraz się opłaca jak za moment może znowu skoczyć w górę
    Hehe śmieszni jesteście. Ale to fajnie przynajmniej jak tu wchodze to jest zabawnie :)
    Tylko koledzy poprosze jutro jakas analize techniczna bo dawno nie było.

Apropos akcji to powiem tak. Mam z pewnosci wiecej niz wy razem i jeszce razy 100. Bo przez pol roku tu nie bylo takiego obrotu co ja mam akcji.
    A wy szczekacie dopiero od niedawna.
    Lepszy ubaw mam czytając twoje posty, uwierz mi :)

Hm, twierdzisz że masz tyle akcji. W takim razie wytłumacz po co Ci taka wielka ilość skoro nie widzisz przyszłości w spółce i tylko na każdym kroku prawisz o ich stratach ? Nie będę się wykłucał kto ile ma akcji bo to dyskusja nie na miejscu, tym bardziej, że twoje posiadanie z twoimi teoriami to dwie sprzeczne kwestie. Ja nie mam żadnych strat na nich a spółkę obserwuję od jakiegoś czasu. Kurs trzyma się stabilnie na granicy więcej niż 2zł i nie spada, a przecież według was to spółka groszowa tylko że tego nie widać
    ;) PAT gdzie twój MAT ;) dajcie namiar co chłopaki/dziewczyny bierzecie/pijecie bo na trzeźwo to się tak nie da ;)
    Nie wiem czy wiesz ale te STABILNE 2 zł to po splicie już jest - wcześniej to by było 2 gr.
    Możecie ustabilizować kurs na 5 zł ;) i jakiś popyt, żeby można było coś sprzedać a nie tam 500 sztuk.
    Dam ci propozycję jak chcesz pokazać jak duży masz pakiet bez obawy, że ci ktoś super spółkę odkupi - wystaw to co masz za 40 zł ;) - zobaczymy jaki z ciebie akcjonariusz ;)
    Pat&Mat czy moglibyście przejść na bioton albo petrola i tam pisać o stabilnym kursie ?:)
    A tu dajcie na luz bo człowiek tylko się przez wasze "analizy" musi sie przekopywać.
    A i wrzuć może co tam na AT widzisz ;d ?
    Nic dodać nic ująć.

Kurs startował z 36 zł(dawne grosze) dziś jest 2 zł = Kurs STABILNY, spółka nie traci
    Średni wolumen z miesiąca 50sztuk. Stopa zwrotu 1m - 5%, ytd - 28%, od debiutu - 93%
    Podpisano
    Ekspercik... Od analizy technicznej
    Rada na przyszłość Greg, jeśli chcesz wypowiadać się to podpisuj się za siebie a nie za mnie :)

Startowali z 36zł ale czy spółkę będziemy oceniać tylko pod okiem tego jak startowali kilka lat temu ? Ważniejsze jest chyba to jaki kurs jest obecnie a na tle konkurencji trzyma on się dobrze... Jeżeli Ty i Pol (Kajko i Koszko) chcecie patrzeć w tył to róbcie to dalej, powodzenia. Eksperci w polityce tak samo robią i nigdzie nie brną. Może zaraz jeszcze powiecie, że obecny kurs jest sfałszowany ? Nie zdziwię się :)
    To i ja się odwdzięczę - Lubię to ! ...
    Nawet 38/39 groszy/złoty było - ja dziś pamiętam jaki wir był - a że później liczyłem na kolejny skok to pokarało ... ;)
    Tylko czarny humor pozostał i liczenie na cud, że coś im wypali, że ruszy ten śmieć... albo że spekuła jakaś to wydmucha do góry.
    Chyba, że Pat&Mat zaczną skupować ... tylko, żeby przy tak STABILNYM kursie i OBROTACH KNF się za nich nie wziął ;) jak zaczną z rynku brać jak leci akcje.
    Dziś np czy ja dobrze widzę, AŻ 3 akcje poszły za całe 6,3 zł ho ho ho to obroty większe niż ostatnio o 300% to MUSI COŚ ZNACZYĆ....

Ciekawi mnie czy to animator kupuje czy kto, bo więcej prowizji niż tych akcji będzie...

ps. pat&mat gdzie wasze akcje bo nie widzę, czyżby mi arkusza ze zleceniami zabrakło ??? ;>
    Ekspercik. Jakbyś inaczej zaczął rozmawiać to może nasze dialogi wyglądały bu inaczej. Ale wyskoczyłes z analizą techniczna i jakimiś farmazonami co nijak mają się do rzeczywistości. Moim zdaniem naganiasz na wzrosty. Być może te twoje analizy mają na celu przyciągnięcie jakichś nowych zielonych ludzikow. Nie wiem. Natomiast takie bzdety będę tępił. Bo WDM w tym zakresie mocno przesądza.
    Odpowiedz mi szczerze na pytanie. Jeśli dzis potrzebuje kasy i musze przykładowo sprzedać 20tys akcji. To po jakiej cenie to się zrealizuje?
    Przeprowadź swoją analizę i mi odpowiedz.
    Dobrze napisane. Też jestem ciekaw odpowiedzi. Tylko nie wiem czy ich nie rozzłościłeś pytaniem, bo "pakiety" zaczęły latać, aż kurs zrobił się NIESTABILNY..... Może wyrzucają co maja ;), choć wg. mnie to g.... mają nie akcje... ;)
    Kończe złośliwości wobec was Pat&Mat, bo to zaczyna przypominać wasze pitolenie...

Problem jest taki, że to pitolenia zaczęli Kajko&Koszko, którzy uważają się za ekspertów a nie nie wskazuje, że nimi jesteście ;)

Greg - skoro jest takim ekspertem Astorii posiadającym tak dużo akcji o których wspomniałeś to doskonale powinieneś sam wiedzieć po ile możesz sprzedać akcje. Na kilku innych spółkach widziałem podobne wypisywane przez Ciebie bzdety, które ni jak miały się do obecnej sytuacji spółki.

Wrzucane analizy przeze mnie nie miały na celu naciągać nowych akcjonariuszy tylko pokazywać aktualną sytuację spółki, która zła nie jest. To chyba logiczne i każdy tego się domyślił
    Ok ok. Ja mam nick Ekspercik??
    Skoro te pytanie było za trudne dla Ciebie to mam następne. ACL ma 50% aktywów w GEM (19mln akcji). Cały zysk jaki wykazują do tej pory jest z aktualizacji wyceny GEM. Przez rok nakręcony był kurs GEM kilkoma tysiącami zł o 100%.
    Pytanie brzmi po ile realnie mają szansę sprzedać GEM? I le według Ciebie jest warta firma GEM po analizie ich sytuacji finansowej? Czym w ogóle ona się zajmuje?
    I kto zechciał ja w ogóle od Astorii odkupić.

Ja nie uważam się za eksperta od analiz technicznych jakim Ty niewątpliwie jestes. Ja zadaje proste pytania.
    Ps. O jakich" innych bzdetach" piszesz? Podaj przykład a nie rzucaj pustych haseł. Broń się jak mężczyzna a nie jak dziecko!
    Chcesz, żebym ja odpowiadał na twoje pytania jak ty nawet nie raczysz odpowiadać na moje ? Nadal nie uzyskałem odpowiedzi czemu posiadasz takie wielkie ilości akcji skoro nie widzisz w Astorii przyszłości tylko usilnie od niej odstraszasz

Dodatkowo wspomnę tutaj, że trochę to dziwne, że kiedy kurs jest tańszy to odstrasasz od kupna akcji tylko mówisz, że lepiej w momencie kiedy jest wyższy. Zyski generuje się w momencie kupna kiedy kurs jest tani a sprzedaż w momencie wzrostu. Widać to nawet po samej Astorii, która sprzedała akcje EWH i ponownie kupiła większy pakiet kiedy kurs staniał. Trochę zaczekają jak kurs im wzrośnie i już są na plusie i to większym niż w poprzednim pakietem. Ale tak, zdaję sobie sprawę że Kajko z duetu Kajko&Koszko powie, że się nic nie znam i naganiam, przyzwyczaiłem się do waszych "oskarżań"
[x]
APOLLO 2,41% 1,70 2026-04-29 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.